EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Son dakika / EYÜP SULTAN İLÇE MECLİS ÜYESİ ALİ HADAR İŞKAR SORULARIMIZI YANITLADI…

EYÜP SULTAN İLÇE MECLİS ÜYESİ ALİ HADAR İŞKAR SORULARIMIZI YANITLADI…

Eyüp sultan ilçe meclis üyesi ALİ HAYDAR İŞKAR gazetemize , Eyüp sultanın Giderek büyüyen sorunlarını başlıklar halinde anlattı…

EYÜP MEYDANI

Eyüpsultan meydanı ile ilgili 2014 yılında seçimlerinden sonra mevcut belediye başkanı Eyüp meydanın düzenleneceği konusunda büyükşehir belediyesi ile ortak bir çalışma yapılarak Eyüpsultan’a yakışan bir meydan yapılacağını söyledi. 2019 yılına girmekteyken yeni bir seçime hazırlanırken Eyüpsultan’a yakışan bir meydan yapılmadı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM,  RİSKLİ ALAN VE YEŞİL ALANLAR 

25 yıldır Eyüp sultanı yöneten anlayış yani Akp Eyüpsultan da mülkiyet ve imar sorunları konusunda halkı vaatlerle  oyalamıştır.

2014 yerel seçimlerinden sonra Karadolap mahallesi 14,680,681,682/1,683,684,685,687,688,689,690,691,692,707,38 nolu adalar da yaşayan  vatandaşların bir kısmı yeşil alan da kalmakta bir kısmı parsel çalışması yapılmamıştır.

Buralarda yasayan vatandaşlar defalarca belediyeye ve meclise gelip sorunlarını anlatmalarına rağmen hiçbir gelişme yaşanmamıştır.

Karadolap mahallesi 38 nolu adalardaki bir kısmı ve İslambey mahallesi belirli adalarda 5393 sayılı kanun 73 mad göre kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiştir.

vatandaşlar kentsel dönüşüm konusunda bilgi verilmemiştir. Barınma hakkı insanın en temel hakkıdır olduğu düşüncesi ile kentsel dönüşüm düşünülmelidir. Kentsel dönüşüm önemli yapılması lazım ama bu iş içerisine vatandaşı dahil edilmeli. Vatandaşı işin içine dahil Etmediğiniz sürece, bu kentsel dönüşümün projelendirilmesinde, hayata geçirilmesinde vatandaşın rızasının olmadığı sürece çok önemli bir ayağı eksik olacaktır. Özellikle kentleri inşa ederken önce her alanda, her anlamda gelişmiş bireyler yaratmak mı gerekir yoksa gelişmiş yapılar mı inşa etmek gerekir, diye düşünmek lazım. Her ikisini de inşa etmek, her ikisini de doğru projelendirmek gerekir. Onun için kentsel dönüşümün sosyal yönünü hiç unutmamak gerekir.. Bu mahalledeki çocuklarımızın yoksul, amaçsız, umutsuz, işsiz, eğitimsiz, mesleksiz, çaresiz sokağa terk etmek mi, kentsel dönüşüm? Yoksa bu işin sosyal boyutunu düşünerek çocuklarımız meslek sahibi edecek, eğitimli, üretken dünya bireyine dönüştürmek mi, başarılı olur.

Akşemşettin mahallesi 113 ada 160-161-162-163 parseller Akşemşettin ve Çırçır mahalleleri 212 ve 122 nolu ve çırçır mahallesinde 33 ada ve çevresinde imar ve şehircilik bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilmiş olup hak sahipleri mağduriyet yaşamaktadır.

Bölgede vakıf arazilerinin tapu sorunu devam etmektedir. Mahallede bazı adalarda 4706 sayılı kanuna göre vakıflar arazisi olup sorunları çözüm beklemektedir. Çırçır mahallesi yeşil alanlarda kalan konut sahiplerinin tapu sorunları devam etmektedir.

Göktürk ve Kemerburgaz mahallerinde 2 b ve mülkiyet sorunları devam etmekte vatandaş yapılan planlara itiraz ederek eksikliklerin düzeltilmesini talep etmektedir. Yine  imar planlarının 18.madde uygulaması ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir..Eyüp ilçesi sınırları içindeki Kuzey ormanları özellikle 3. köprü havalını dolayısı ile oluşan Doğa tahribatı devam etmektedir.

 

DEPREM VE ESKİ YAPILAR

 

Türkiye deprem kuşağında olan bir ülkedir. İstanbul içinde deprem gerçeği olan bir şehir eyüpsultan daki yapı stoğuna baktığımızda çogü depreme dayanıksız yapılardan oluşmaktadır neyazıkkı bununla ilgili hızlı bir yenileşmeye gidilmesi gerekirken yerelde bununla ilgili tedbirler yetersiz kalmaktadır.

 

ÇARPIK KENTLEŞME

Bazı mahallelerde tapuların verilmesiyle yeni binalar yapılmıştır bununla beraber yapılan binalar estetikten yoksun koca binalar sosyal donatılardan yoksun ranta dayalı yapılar yapılarak şehrin bağrına hançer gibi saplanmıştır.Yeni yapılaşma ile alt yapı sorunları devam etmektedir. Yeni yapılan binalardan sonra kanalizasyonlarda taşma koku meydana gelmektedir. Sular üst katlara çıkmamaktadır. Telefon ve elektrik direkleri sokak ortasında kalmaktadır

EYÜPTE ULAŞIM

Eyüpte en önemli sorunlardan birisi ulaşım bugün eyüp merkez alibeyköy ve diğer noktalarda durma haline gelen trafikte vatandaşlar çile çekmektedir.

Eyüpsultan’ın en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorunu Her mahalleye kapalı katlı otopark ve kapalı Pazar alanı ihtiyacı olmasına rağmen, Bununla ilgili çalışmaları yetersiz görüyorum.

HASDAL KIŞLASI

Eyüpsultan sınırları içerisisnde yer alan hasdal kışlası Eyüpsultan halkının mülkiyet sorunlarını çözecek planlar yerine ranta dayalı projler ile yeşil alanlar yapılaşmaya açılacağı düşüncesindeyim.

 

ESKİ BELEDİYE BİNASI, GÖKTÜRK PAZAR ALANI FUTBOL SAHASI

Eyüpsultan eski hizmet binaları 25 yıllığına İlim Yayma Cemiyeti Vakfına bedelsiz olarak verildi.  Eski belediye binamız İstanbul’un en değerli yerlerinden biri olması itibariyle bu turizm, eğitim, sağlık alanında kullanılabilirdi. Müze olabilir, hem Eyüp’ün ekonomisine katkı sunacak, hem binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak hem de turizme katma değer sağlayacak müthiş vizyon bir proje olabilirdi.

Aynı şekilde Göktürk Pazar alanı ve Göktürk spor alanı halkın tepkisine rağmen satılması için çalışmalar yapılmaktadır.

KREŞLER VE EĞİTİM

 

Eyüp Belediyesi tarafından yapılan bir kreş yok. Çalışan annelere büyük kolaylık olacak hem de çocukların okul öncesi eğitimini alabileceği sosyalleşeceği kendi yaşıtlarıyla iletişim kurabileceği alanlar olan kreşler belediye tarafından yapılması gerekmektedir.

Yaşadığımız dönemde, hem ekonomik, hem de psikolojik anlamda kadının çalışması bir zorunluluk.

Artık çekirdek aileler halinde yaşıyoruz ve sorumluluğun büyükanne, dede, teyzeler, halalardan oluşan büyük aile içinde paylaşım dönemi bitti.

Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerin yurt sorunları devam etmektedir. Kız öğrencileri sadece vakıflara cemaatlere bırakılarak çözülemez. Belediyeler kendine ait yerleri bu tip vakıflara derneklere bırakarak onları palazlandırmaktadır. Bu noktada özellikle eğitim konusunda devletin yerel yönetimler kanalıyla özellikle kreş, yurt ve sınavlara hazırlık anlamında modern metotlar kullanarak daha lider pozisyon alması gerekmektedir.

 

KÜLTÜR SANAT

Kültürel etkinlikler Eyüp Belediyesi tarafından yapılıyor, katılımcı, adaletli ve eşit olması gerekmektedir. Kültürel hizmetlere Türkiye’nin değeri, dünyanın değeri bir Yaşar KEMAL’in, bir Nazım HİKMET’in bunlarla ilgili anmalar yapılmadı Belediye 23 Nisan’la, Çocuk ve Egemenlik bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı  ile ilgili etkinlikleri kutlamaya çekiniyor.

KENT KONSEYİ

Kent konseyi  5393 belediye kanunu madde 76 da zorunlu olarak tanımlanmıştır. Demokrasilerin tamamlayıcı temel unsurunun yani katılımcı demokrasinin gerçek anlamda işlemesi için daha güçlü daha derin daha sağlam bir demokratik bir düzen oluşması için kesin yöntemdir. Eyüp belediyesi zorunlu olmasına rağmen kent konseylerini kurmamıştır.

Katılımcılığın ilk başlaması gereken yerel yönetimlerdir. Belediyeler meclis üyeleri ve başkanlarıyla; yerel yönetimlerde halk tarafından seçilen tek kurumsal yapıdır. Devletin her kurumundan daha demokratik açık ve şeffaf olmalıdır. Karar alma mekanizmaları süreçleri konunun sahibi ve uzmanlarıyla beraber istişare edilmek suretiyle yapılmalıdır.

 

http://eyupflashaber.com/

KUZEY ORMANLARIN’DA DOĞA KATLİYAMI

  Uğruna binlerce ağacın kesildiği 3’üncü köprü, Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları ve 3. havalimanının …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER