EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı
Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden büyük satış: Hayvan kliniği arazisi ranta feda edildi

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, üzerinde “Sokak Hayvanları Kliniği” bulunan Kemerburgaz’daki araziyi satışa çıkardı. Kemerburgaz İstanbul Havalimanı yolu üzerindeki arazi için Belediye, 754 milyon TL muhammen bedel belirledi.

HESAP SORULMALI

Belediye seçimlerine yaklaşık 5 ay gibi kısa bir süre kala Eyüpsultan Belediyesi’nden yine bir arazi satışı geldi.

Belediye Resmi Gazeteye verdiği ilanla, İstanbul Havalimanı’na giden otoban üzerinde bulunan 243 ada 8 parseli satışa çıkardı. Üzerinde Eyüpsultan Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği bulunan, 12 bin 567 metrekare büyüklüğündeki arazi, 22 Kasım 2023 tarihinde düzenlenecek ihale ile satılacak.

Belediye arazi için 754 milyon 17 bin 600 TL muhammen bedel belirledi. Belirlenen bedelin üzerinde, en yüksek teklifi verene arazi satılacak. İhaleye katılacak olanların ise 22 milyon 620 bin 528 TL geçici teminat yatırmaları gerekiyor.

Eyüpsultan Belediyesi söz konusu parselin bulunduğu bölgede daha önce de çeşitli parselleri, oldukça yüksek bedellerle satışa çıkarmıştı. Yaklaşık 2010 bin metrekarelik 3106 nolu parsel, plan değişikliği yapılarak daha küçük parsellere bölünmüştü. Satışa çıkarılan parsel, büyük parselden bölünen küçük parsellerden biri.

 

3106 nolu parselin bulunduğu alan daha önce rezerv yapı alanı ilan edilmiş ve yapılan plan çalışması Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Eyüpsultan Belediyesi, 3106 nolu parselden bölünen ve bugün satış ilanı yayınlanan parselin bitişiğinde bulunan, 246 ada 5 nolu parseli daha önce satmıştı.

5 nolu parseli AKP Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın şirketi satın almıştı. Arsayı satın alan Pasifik Gayrimenkul şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Fatih Erdoğan, Rize Güneysu’dan olmasına karşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir akrabalığı bulunmuyor.

EYÜP FLAŞ HABER / ALAETTİN ARSLAN

http://eyupflashaber.com/

Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

İSTANBULUN SON AKCİĞERLERİ TALAN OLUYOR Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi. Vatan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER