EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Abdullah Ağırkan / Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

İSTANBULUN SON AKCİĞERLERİ TALAN OLUYOR

Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

Vatan toprakları göz göre göre katlediliyor.

İstanbul’un göbeğinde tarihi Belgrad Ormanı 16 milyon insanın akciğerleri resmen talan edilip katlediliyor. Üstelik bu talan resmi olarak yapılıyor.

Maden şirketleri AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİİ tarafından talan edilen Belgrad Ormanı’nın Kemerburgaz Azizpaşa  mevkiinde 3O Yıldır Ormanları tahrip eden  Akçansa  Çimento Sanayii’ne  taşocağı işletmesinin devamı için tekrar  onay verildi. Hamidiye Su kaynağı ile sit alanlarının olduğu bölgede dinamitler patlatılacak.

 

OLDU BİTTİYE GETİRDİLER;

Kemerburgaz halkına haber vermeden alel acele baskın niteliğinde Çed raporu bilgilendirme toplantısı yapıldığını duyan halk heyete tepkilerini gösterdiler. Halkın tepkisiyle karşılaşan heyet dosyalarıyla birlikte ayrıldılar.

Kemerburgaz Ormanındaki tahribat hızla sürüyor. 

Söz konusu bölge, kuş göçünün izlenebildiği alanlardan biri. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarına sahip alanda Hamidiye Su kaynağının yanı sıra  Kağıthane Deresi ve Kemerburgaz yerleşik birimine 200 metre mesafesi var.  ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre yapılan analiz sonuçlarında bölgedeki suyun kalitesi ise birinci sınıf çıktı.

Şehrin sınırlı ormanlık alanlardan biri olan ve ayrıca su kaynaklarının bulunduğu bölgede ayda ortalama 16 patlatma yapılması planlanıyor. Ormanın ortasında yapılacak her patlatmada 2 bin 91 kilogram patlatıcı kullanılacak.

ÜRETİM 4 KAT ARTACAK

Kurumlar, birinci derecede korunması gereken doğal sit, muhafaza ormanı ve Hamide Su isale hattı sınırları içerisinde projeye şerh koydu. Şirket bunun üzerine ÇED sınırlarını kaydırarak projeyi revize etti. Korunması gereken alanların sınırına yapılacak olan ve ormanı yok edecek projeye ilişkin çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi.

İstanbul akciğerleri  ve tarihi değeri olan  Şehrin sınırlı ormanlık alanlardan biri olan, önemli doğa alanlarının ve su kaynaklarının bulunduğu bölgede   dikkatleri çeken, Başta Kemerburgaz,Ayazağa, Vadi Konakları gibi yerleşik birimlerde yaşayan insanların dinamit sesi ve toz bulutları arasında daha çok zarar göreceği aşikardır.

Öte yandan tamamı ormanlık alan bölge maden şirketleri Akçasan tarafında kuşatılmış durumda. 

EYÜP FLAŞ HABER / ALAETTİN ARSLAN

http://eyupflashaber.com/

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden büyük satış: Hayvan kliniği arazisi ranta feda edildi AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, üzerinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER