EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Gürsel Tekin Eyüpsultan Odayeri Köyü mera arazileri talanını meclise taşıdı

Gürsel Tekin Eyüpsultan Odayeri Köyü mera arazileri talanını meclise taşıdı

Gürsel Tekin: AKP’ye şehirlere betonlaştırmak yetmedi sıra köylere geldi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüpsultan ilçesine bağlı Odayeri köyünün yıllar içinde yapılan çeşitli inşaat projeleri nedeniyle uğradığı tahribat üzerine bir yazılı açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Şehirler, ormanlar, sit alanları, sulak alanlar, tarım alanları yetmezmiş gibi şimdi de köylerdeki yeşil alanlar betona dönüştürülüyor. Çünkü beton lobileri bir türlü doymak bilmiyor” dedi.

eyüpsultan odayeri köyü arazi mera talanı“Şehirler, ormanlar, sit alanları, sulak alanlar, tarım alanları yetmezmiş gibi şimdi de köylerdeki yeşil alanları betona dönüştürülüyor. Çünkü beton lobileri bir türlü doymak bilmiyor” Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“2005 yılında yürürlüğe konan, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği İstanbul’da köylerin mahalle statüsüne geçişi ile birlikte imar planlarına konu olan bu yerleşim alanları, yapılaşma ve yoğunluk artışları için birer yatırım sahasına dönüştü. Bu yerleşim yerlerinden biri de Odayeri Köyü’dür. Uzun süre kendi halinde yaşamını sürdüren köy, son yıllarda hem kamunun hem de beton lobilerinin iştahını kabartmış durumda.  Eyüp ilçesine bağlı bir mahalle olan Odayeri köylülerden edinilen bilgiye göre; mera alanından biri, Kuzey Marmara Otoyolu nedeniyle işgal edilmişken, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen diğer mera alanı ise kaçak yapılaşmalar nedeniyle, kentin kuzeyindeki bütün bir ekosistem yok sayılıyor!”

“BETON LOBİLERİNİ İHYA ETTİLER”

“Önce tarımı ve hayvancılığı çökerttiler. Ülkenin doğasını, merasını, tarlasını, kıyılarını katlettiler, yok ettiler, talan ettiler, peşkeş çektiler. Köyler katledilirken ve fakirleşirken beton lobilerini zengin ve ihya ettiler” diyen Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak 2009 yılında onaylanan 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planında, kentin kuzey bölgesinde yer alan meralar, ormanlar, su havzaları ve tarım alanları kesinlikle korunması gereken alanlar olarak belirlendiğini, ancak kentin anayasası olarak kamuoyu ile paylaşılan bu planın defalarca yok sayılarak kente ihanet edildiğini vurguladı. Tekin, “Bu duruma izin vermeyeceğiz” dedi.

Köylerin mahalleleştirilmesinin ekonomik, sosyal ve siyasal sonuçları olduğunu kaydeden Tekin, “Köylerde, daha önce ortak kullanılan alanlarda şimdi kaçak yapılar yükseliyor. Bu şehrin son ihtiyacı yeni yapılaşmadır. Tüm bu plan değişiklikleri insan ve nüfus yoğunluğunu arttıracak adımlardır. Ülkenin tarım alanlarını yok edecek, talan ve yapılaşmaya açan bu kararların, dikkatle takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” vurgusu yaptı.

Alaettin Arslan EYÜP FLAŞ HABER

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER