EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / CHP’li Ünsal Aykutoğlu Kemerburgaz imar planlarının akibetini sordu

CHP’li Ünsal Aykutoğlu Kemerburgaz imar planlarının akibetini sordu

25 YILDIR ÇIKMAYAN PLANLARI İBB NİN ÜZERİNE ATTILAR.

CHP Eyüpsultan ve İBB Belediye meclis üyesi  Ünsal  Aykutoğlu Kemerburgaz da 25 yıldır çıkmayan planların akıbetini sordu, Akp’li meclis üyeleri Muhammed Çakır ve Ahmet Hamdi Gürbüz İBB’nin üzerine attı.

Kemerburgaz halkının 25 yıldır beklediği İBB’nin yeniden ele aldığı  plan çalışmaları hakkında  bilgilendirme toplantısı yapan Emel Bilenoğlu’nu eleştiren AKP’li’ meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz; “Kemerburgaz’da sanki seçim varmış gibi meydanlarda dolaşan eski başkan adayı bu planları biz çözeceğiz diye konuşmalar yapıyormuş” diyerek “meydanlardan aşağı inmediğini belirtti..

AKP’li Muhammed Çakır ise; Konuya hakim cevap vermek yerine “ Bu planları kim iptal ettirdi biliyormusunuz” diyerek 25 yıldır çözemedikleri sorunu itiraf etti.

ÜNSAL AYKUTOĞLU;   “Konu  TÜGVA olunca jet hızıyla çıkan kararlar, 25 yıldır bir türlü çıkmayan 30 bin insanı ilgilendiren Kemerburgaz imar planları neden ve niçin çıkmıyor” ?

Aykutoğlu; “Konu TÜGVA olunca aynı gün teklif karar olarak meclisin gündemine alınıp geçiyor da bu 30. Bin Kemerburgaz’lıyı ilgilendiren Kemerburgaz İmar Planları AKP’li arkadaşların çoğunlukta bulunduğunuz imar komisyonun da bekletilip meclise neden indirilmiyor.

İBB PLANLARI YENİDEN YAPTI

25 Yıldır bir türlü çözülemeyen Kemerburgaz planlarını İBB talimat vererek yeniden yaptı.

Aykutoğlu; “Müdürlükte beklemesinin gerekçesi plan usulüne uygun yapılmamış. Orman Müdürlüğünden ve ilgili kurumlardan gerekli görüş alınmamış İBB bunu kabul etmedi yeniden plan yapıldı. Ama TÜGVA’ya gelince aynı gün jet hızla meclise gelip aynı gün geçiyor”

HALKIMIZ BUNLARI YEMİYOR ARTIK;

Ünsal Aykutoğlu’nun meclis gündemine taşıdığı Kemerburgaz’da 25 yıldır bir türlü çıkmayan imar planları konusu AK Partili meclis üyelerinin makul bir cevap veremedikleri görüldü. AK Partili Ahmet Hamdi Gürbüz ve Muhammad Çakır’ın verdikleri cevap; Kemerburgaz ve Göktürk’de eski adaylardan biri sanki seçim varmış gibi bu planları biz çözeceğiz diyor;

Arkadaşlar bu dosya müdürlükte baya bir bekledi şu an komisyonda biz de çıkmasını arzu ediyoruz. Meclis üyeleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bir aksilik olmaz ise bu ay çıkaracağız diye planlıyoruz dedi. Bu dosya sanki bir çıkmazdaymış gibi Eski adaylardan  birileri bu palanları biz çözeceğiz gibi meydanlardan  aşağı inmiyorlar

AKP ‘li Muhammed Çakır;

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için önce doğruları bilmemiz gerekiyor.

Doğruları bilmek içinde sadece her hangi bir komisyonda olmak değil bunları yaşıyor olmak gerekir.

Soruları sormak için de bir şeyler biliyor olmamız gerekir.

Öncelikle bu planları kim iptal ettirdi cevabını bilen var mı?

Bu planı şu anda nerde bekliyor diyenler iptal ettirdi. 2021 Şubat ayında Eyüpsultan Belediyesi İBB bürokrasisiyle görüşüp bütün planları kendilerine teslim etti. Biz şu anda 2022’nin Nisan ayındayız.

Orada teslim edilen planlar. Hani bir şeyi inceleyip doğrudur yanlıştır diye karar veriliyor ya, eğer buna 1.5- yılda karar verilemediyse ne zaman karar verilecek. Bunları meclise indirmiş olsalardı şu anda ben dahil olmak üzere 30 bin kişiyi ilgilendiriyor Kemerburgaz planları, onlardan birisi de benim. Kemerburgaz da şu an imara açılmış vatandaşımızın da hiçbir mağduriyeti kalmamış olacaktı dedi.

ŞİMDİ SORUYORUZ?

25 yıldır ha bugün ha yarın diyerek her seçim öncesi söz verip de bir türlü çıkarmak istemediğiniz Kemerburgaz imar planlarını, Konu hakkında halkı doğru bilgilendirmek için  toplantı yapan önceki dönem belediye başkan adayına neden ve niçin kızıyorsunuz? Halbuki  gecekondu önleme bölgesini bir günde konut imarına çevirip Bir Milyar 750 milyon tl’ye satarken milletin karşısına çıkıp anlatacak hangi mazeretiniz kaldı?

Alaettin ARSLAN; EYÜP FLAŞ HABER

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER