EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / FARUK KINIK; “70 YILLIK MANDIRAMA GÖZ DİKTİLER”

FARUK KINIK; “70 YILLIK MANDIRAMA GÖZ DİKTİLER”

FARUK KINIK; “70 YILLIK MANDIRAMA GÖZ DİKTİLER”

FARUK AMCA; “70 yıllık hayvancılık yaptığım mandıramı Galatasaray kulübü başkanı Mustafa Cengiz’in iştahını kabarttı.

Bir taraftan maden arama adı altında, diğer taraftan Galatasaray kulübü adı altında araziye çöreklenmek isteyen arazi simsarlarının yanı sıra, birde Galatasaray kulüp başkanı Mustafa Cengiz’in bile iştahını kabartmış olacak ki.

Bir zamanlar İstanbul’un çöplüğü diye bilinen Hasdal Kışlasının hemen yanı başında 70 Yıldır hayvancılık yapan “ Mandacı Faruk” diye bilinen Faruk Kınık, mandırasına göz diktiler.

Yıllardır devlete ait arazide hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Faruk Kınık, hukuk mücadelesi veriyor.

Önce sözde maden arama adı altında birileri gelerek araziyi işgal ettiler. Ardından Galatasaray Kulübü.

Eyüp’e bağlı Kemerburgaz’ lı  Faruk amcanın  70 yıllık hayvancılık yaptığı arazi Galatasaray kulübü başkanı Mustafa Cengiz’in iştahını kabarttı.

Bir zamanlar kuş uçmaz kervan geçmez denilen İstanbu’un en eski yerleşim yeri olan Tarihi Kemerburgaz ve Hasdal kışlası yerli yabancı herkesin iştahını kabartıyor.

Milyon dolarların havada uçtuğu ve paha biçilmez duruma gelen Hasdal, Kemerburgaz adeta talan ediliyor.

Mübadele dönemlerinden önce kemerburgaza ilk yerleşenlerden biri olan Faruk Kınık, Dedesi ve babasından kalma zilliyetli  olan arazilerinde  70 yıldır hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürüyorlardı. Bir taraftan maden arama adı altında, diğer taraftan Galatasaray kulübü adı altında araziye çöreklenmek isteyen arazi simsarlarının yanı sıra, şimdi de  Galatasaray kulüp başkanı Mustafa Cengiz’in bile iştahını kabartmış olacak ki.

 

Mustafa CENGİZ.”Kemerburgaz’da bize arsa verildi ama giremiyoruz. Adam mandırasını kurmuş oraya çıkmıyor. Bize verilen araziye giremiyoruz.”

 

Mustafa Cengiz: “1. Ordu’ya neden gittiğimi soruyorlar. Askerlik yapmak için gittim! Yahu kapı açtırmak için izin almamız gerekiyor. Bu nedenle görüşmeye gittim. Yoksa arazimize giremiyoruz.” ALAETTİN ARSLAN FLAŞ HABER

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER