Adres:Alibeyköy Merkez Mah Namık Kemel Cad No: 32 Kat :2 Daire: 2
Alibeyköy Eyüp/İstanbul
FİRMA YETKİLİSİ
GÜLİSTAN HORLU
0534 522 41 47
0212 427 56 56
www.mercemestetik.com
Lazer Epilasyonda Etki Mekanizması Nedir?
Lazer ve ışık sistemleri kıl kökünü tahrip etmektedirler. Burada amaç, kıl kökünde kalıcı hasar yaparken çevredeki deriye hasar vermemektir. Lazer enerjisi derinin altındaki kıl köküne ulaşır. Kıl kökündeki renk hücreleri lazer enerjisini emer. Burada yoğunlaşan lazer enerjisi çevre deri ve dokuda hasar yapmadan kıl kökünü yakar. Zarara uğrayan kıl tekrar çıkmamaktadır.
Yanan tüylerin bir kimi hemen dökülür, bazıları ise 2-3 hafta içinde deriden atılır. Kıllara tek tek uygulanan elektrikli epilasyondan farklı olarak, her enerji atışında düzinelerce kıl yanar. Böylece sırt, omuz, kollar, bacaklar ve yüz gibi geniş alanlar kısa sürede tedavi edilebilir. Lazer ile epilasyon vücutta her bölgeye anestezi gerektirmeden uygulanabilir. Meme ucu, üst dudak ve bikini bölgesi gibi hassas bölgeler bile kolaylıkla tedavi edilebilir.
Lazer Epilasyon Sistemleri Nelerdir?
• IPL – Bu sistem lazerden farklıdır. Değişik dalga boylarını kapsayan bir ışık sistemidir.
• Alexandrite Lazer
• Diode Lazer
• ND YAG Lazer
Lazer Epilasyon Ne Sıklıkta Yapılır, Seanslar Ne Kadar Sürer?
Lazer uygulamaları 6-12 haftada bir yapılmalıdır. Kıl köklerinin pigmentinin yeterli derecede olması için bu süre gereklidir. 6 haftadan erken 12 haftadan geç olmamalıdır.
Seans süresi dudak üstü gibi bölgelerde 1-2 dakika iken, tüm bacak ve sırt gibi geniş alanlarda yarım ile bir saat sürebilir.
Lazer Epilasyonla Vücudun Hangi Bölgeleri Tedavi Edilebilir?
Tüm vücut bölgeleri lazer ile tedavi edilebilir. Kadınlarda en çok üst dudak, çene, bikini bölgesi, kol, bacak ve koltukaltı bölgeleri tedavi edilir. Erkeklerde ise sırt, omuz, göğüs bölgesi ve sakal bölgesine uygulanır. Alın ve kaş üstleri de tedavi edilebilir
Lazer Epilasyonun Diğer Alternatif Yöntemlere Üstünlüğü Nedir?
Lazer epilasyon hızlı, güvenli ve uzun süreli sonuç sağlar. Lazer epilasyon vücutta istenilen her yere uygulanabilir. Lazer epilasyon da ise kıl kökü etkilendiği için tüyler daha geç ve incelmiş olarak geri gelir.
Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?
Kısa süreli yan etkisi deride kızarıklık ve kıl köklerinde ödemdir. Bu yan etki 1 saat içinde kaybolur. Çok hassas ciltlerde birkaç gün sürebilir. Bazı lazer türlerinde esmer ve bronz tende uygulamalarda renk değişiklikleri, su toplama ve kabuklanma oluşabilir. Bu tür problemler nadirdir ve birkaç gün içinde geriler. Lazer yöntemi deri kanseri yapmaz. İç organlara zararı yoktur.
Lazer Epilasyon Kalıcı Mıdır?
Lazer epilasyon büyük oranda kalıcıdır. Dört-altı seans sonrasında tüylerde %70-90 oranında azalma olur. Tüyler daha ince ve açık renkli hale gelir. Bu azalma yıllarca sürecektir. Ancak tamamen tüysüz kalma durumu beklenmemelidir. Tedavi etkinliği tedavi esansları tamamlandıktan sonra 6 ay içinde değerlendirilmelidir. Tekrar çıkacak kıllar 6 ay içinde belli olur.
Lazer Epilasyonda Ne Oranda Tüyler Tekrar Çıkar ve Ne Kadar Sürede Tüyler Geri Döner?
Lazer epilasyon sonrası doğru uygulama yapılırsa tüylerin bir kısmı hemen dökülür. Geri kalanlar 1-3 hafta sonra deriden atılır.
Lazer epilasyon ilk iki seansta belirgin azalma gözlemlenmeyebilir. Üçüncü ve dördüncü seanslardan sonra tüylerde belirgin azalma başlar. 4-6 seans sonrasında tüyler yıllarca çıkmayacak şekilde azalır. Bazı hastalarda seyrek idame seansları yapılabilir.
Lazer tedavisinden sonra az miktarda çıkan tüyler ince ve çok açık renklidir. Kozmetik problem teşkil etmez.
Lazer Epilasyonda Niye En Az 4 Tedavi Seansı Gerekmektedir?
Bütün lazerler tüylerin aktif dönemine etkilidir. Dinlenme fazındaki tüy kökleri lazerden etkilenmez. Vücuttaki tüyler değişik dönemlerde aktif faz ve dinlenme fazına girerler. Lazer uygulama esnasında aktif kılları etkiler. Bir süre sonra dinlenme fazındaki tüyler aktif hale gelir. Bir sonraki uygulamada da bu tüyler yok edilir.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
Koyu renkli ve bronzlaşmış hastalar için IPL ve Alexandrite lazerler uygun değildir. Bu kişilere Diode ve Nd:YAG lazer uygundur.
Çocuklarda 12 yaş üzerinde özel problem varsa uygulanabilir.
Lazer epilasyon batık tüy tedavisinde, kıl dönme probleminde de kullanılabilir.
Hangi Tüy Renkler Lazer Epilasyon Tedavisine En İyi Yanıtı Verir?
Kıl köklerindeki pigment lazer tedavisi için önemlidir. Bu yüzden siyah veya kahverengi tüyler tedaviye en iyi yanıt veren guruptur. Beyaz ve gri tüyler tedaviye yanıt vermez.
Lazer Seansları Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Nelerdir?
Lazer enerjisi aktif tüylere etkili olduğundan ağda, sir ağda, cımbız, iğneli epilasyon ve epilasyon cihazları altı hafta öncesinden kullanılmamalıdır. Bu yöntemler lazerin etkili olacağı kıl kökünü ortadan kaldırır.
Bazı lazer türleri koyu tenlere uygulanabilirse de tedavi öncesinde güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve bronzlaştırıcı kremler uygulanmamalıdır. İstenmeyen yanıklar ve renk değişiklikleri olabilir. Ayrıca lazerin etkinliği azalır.
Lazer Epilasyon Öncesi Nasıl Hazırlanmalıdır?
Jilet ve tüy dökücü krem kullanımı olabilir. Lazer uygulamasından bir gün önce tüylerin alınması en uygunudur. Tedavi günü veya lazerden hemen önce tüylerin alınması cildi hassaslaştırabilir. Tüyler alınmazsa deri üstünde kalan tüyler yanarak acı verir ve lazer enerjisini emerek kıl köküne yeterli enerji gitmesini engelleyerek lazerin etkinliği azaltır.
Lazer Epilasyon Tedavi Öncesi Öneriler:
1- Tedaviden önceki hafta içinde ağda, sir ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanmayın. Çünkü lazerin etkileyip yok edeceği kıl kökünü koparmış olursunuz. Bu da lazerin etkisini azaltır.
2- Tedaviden bir veya iki hafta önce güneşlenmeyi azaltın. Bronz ten lazerin etkinliğini azaltır.
3- Uygulama yapılacak bölgeye makyaj yapmayın. Makyaj lazer enerjisini emerek, daha az enerjinin kıl köküne ulaşmasına ve etkinliğinin azalmasına neden olur. Makyaj lazer ısısını artırarak deride tahriş veya yanık yapabilir. Lazer işleminden sonra makyaj yapılabilir.
4- Lütfen tedaviden bir gün önce tıraş olun veya tüyleri kesin. Deri üzerindeki uzun kıllar lazer enerjisini emer ve enerjiyi israf ederek kıl köküne gitmesi gereken enerjiyi azaltır. Ayrıca bu kıllar yanık ve deri tahrişi olasılığını arttırır.
5- Ağrı eşiğiniz düşükse işlemden 2 saat önce ağrı kesici almanız uygun olabilir. Ayrıca bazı kadınlar regl döneminde acıya daha hassas oldukları için regl öncesi ve sırasında uygulama yapılmayabilir
Lazer Tedavi Sonrası Öneriler:
1- Lazer sonrası kızarıklık eve ulaştığınızda gerilemiş olacaktır. Bazı ciltler hassastır ve işlem sonrası kuruluk hissedilebilir. Bu durumda nemlendirici kullanılabilir.
2- Tedaviden sonra bir veya iki hafta içeresinde güneşlenmeyin. Lekelenmeler olabilir. En az 30 faktör içeren güneşten koruyucu kullanın..
3- Lazer sonrası kıl köklerindeki tüyler tedaviden 1 veya 2 hafta içersinde uzayabilir. Eğer rahatsız oluyorsanız kesebilirsiniz.
4- Tıraş ve tüy dökücü kremi seans aralarında kullanabilirsiniz. Seans aralarında ağda, sir ağda ve cımbız, iple alma gibi yöntemler kullanılmamalıdır. Çünkü bir sonraki lazer seansının etkisini azaltırlar.
5- Lazer sonrası su toplama ve kabuklanma sonra nadirdir ve birkaç gün ile bir hafta arasında geriler. Antibiyotikli bir krem sık olarak sürülebilir.