EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / GÖKTÜRK’ÜN İLK VE SON EFSANE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜL

GÖKTÜRK’ÜN İLK VE SON EFSANE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜL

 

 

GÖKTÜRK’ÜN İLK VE SON BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜL

Bir zamanlar kuş uçmaz kervan geçmez İstanbul merkezine en yakın köy olan eski adıyla (PEKHOUR) Göktürk Köyünün mimarı Mustafa Gül ilk ve son belediye başkanı olarak tarihe damgasını vurdu.

 Mustafa Gül (63), 1994’de kavuştuğu belediyeliğine büyükşehir belediyesi reformuyla 2009 yılında veda eden Göktürk beldesinin ilk ve son belediye başkanı olarak kayıtlara geçti. Gül şimdi ise muhtarlık ve belde belediye başkanlığı yaptığı Göktürk’ün bağlı olduğu Eyüp Sultan Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev alıyor.

Eyüp Sultan Belediyesine bağlı mahalleler arasında yer alan Göktürk’te belde belediye başkanlığı öncesi muhtarlık yaptığını anlatan Mustafa Gül, “1968 yılından itibaren İstanbul’da yaşıyorum. Askerden 1977 yılında döndükten sonra Göktürk’e yerleştim. 1989-1994 yılları arasında 5 bin nüfuslu köy olan Göktürk’te muhtarlık yaptım.  Köy hizmetleriyle yaşayanların taleplerine cevap bulamayınca referanduma gittik ve yüzde 90’ın üzerinde evet oyu alarak belde belediyesi statüsüne kavuştuk. 1994 yılında kurucu belediye başkanı olduğum Göktürk Beldesinin 2009 yılında Eyüp Sultan Belediyesine mahalle olarak bağlanana kadar belediye başkanıydım. Bir köyün kente dönüşüne vesile olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Görev süresinde ilçedeki imar sorunlarına ağırlık verdiklerini dile getiren Gül, Göktürk Belde Belediyesinin devlet desteği almadan yatırımlarını kendi öz kaynaklarını kullanarak yaptığını, imar planları sayesinde halkın öncelikli sorunlarını sıfır borçla çözdüklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Seçim sonrası kendi çaba ve öngörümüzle, önceliklerimize yer vererek Göktürk’ün imar planını yaptık. Daha sonra alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başladık. Bu süreçte yaklaşık bir buçuk yıl çivi çaktırmadık. Ruhsatların verilmesi için, halk toplantılarında 1 yıl müsaade istedik, sözümüzü de tuttuk. Şehir plancılarıyla pratik çözümlerle çalışmalarımızı bitirerek onayladık. İlgili kurumlara göndererek yürürlüğe koyduk.”

Belediyeliği sona erdikten sonra Eyüp Sultan’a bağlı yaklaşık 40 bin nüfuslu mahalle olan Göktürk’ün kaynakların doğru kullanılmasıyla daha iyi hizmet alabileceğine dikkat çeken Gül, 2009 yılından itibaren devam eden Eyüp Sultan Belediye Meclis Üyeliği için 2019 Yerel Seçimlerinde göreve talip olmadığını ifade etti.

Gül, kendisini Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı olarak görmek isteyenlerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise “Bu çok kıymetli bir talep. Biz bu talebi alır baş üstüne koyarız. Cumhuriyet Halk Partimizin gerekli organları bunu değerlendirir ve uygun görürse, biz partimizin ve halkımızın isteğine kayıtsız kalmayız” dedi.

ALAETTİN ARSLAN EYÜP FLAŞ HABER

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER