EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan seçimini kıl payı kaybeden Emel Bilenoğlu yeniden adaya adayı

Eyüpsultan seçimini kıl payı kaybeden Emel Bilenoğlu yeniden adaya adayı

EMEL BİLENOĞLU EYÜPSULTAN’DA YENİDEN ADAY ADAYI

Eyüpsultan’da belediye başkanlığını kıl payı yitiren Emel Bilenoğlu yeniden aday adayı baş vurusu yaptı. Bilenoğlu  başvurusunu kalabalık kitle ile birlikte CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığında gerçekleştirdi.

2019 Eyüpsultan Belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu yüzde 47.4 oy alarak CHP oylarını Eyüpsultan’da rekor seviye çıkarmıştı

Bilenoğlu; “2024 yerel seçimleri için Eyüpsultan belediye başkan adaylığı başvurumu ilçe başkanlığımıza yaptım. Bir yandan Eyüpsultan Belediye Başkanlığı aday adaylığım için düzenleyeceğimiz büyük CHP Eyüpsultan örgüt buluşmamız için heyecanla gün sayarken bir yandan da başvurumda beni yalnız bırakmayan parti üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

CHP 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da tek kadın adayı göstermiş,  O isim de Eyüpsultan Belediye başkan adayı, siyasetçi ve iş insanı Emel Bilenoğlu olmuştu,  Eyüpsultan’da kadın adayın başarılı olamayacağı düşüncelerine rağmen Bilenoğlu yüzde 47.4 oy alarak CHP oylarını Eyüpsultan’da rekor seviye çıkararak seçimi kıl payı kaybetmişti.

 EYÜPSULTANIN HER BİRİ KOMŞUM’

“Seçim sürecine başladığı ilk günden itibaren, “Kadından olmaz, Eyüpsultan’da kadın hiç olmaz” gibi bir siyaset anlayışının içinde kendini bulduğunu söyleyen Bilenoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Eyüpsultan ve İstanbul’da, CHP’nin adaylaştırdığı tek kadın olunca durum daha da değişiyor. Kadın olmaz denilen Eyüpsultan’da kadınlar size kapılarını açıyor, kucaklıyor, sizi sırdaşı yapıyor, neşesini ve derdini sizinle paylaşıyor. İlk başlarda biraz şaşkın ve çekimser yaklaştılar. Bu sarılma bizi yüzde 47.4 oranında Eyüpsultanlıyla sandıkta buluşturdu, ama benim için onlar rakam değil, neredeyse her birinin adını bildiğim komşularım, büyük ailem. Tabii ki benim en kuvvetli zeminim CHP’nin köklerinden aldığım güçtü bu süreçte.” 

ONLARA VEFA BORCU VAR’

“İçinde bulunduğumuz siyasi iklim, ekonomik koşullar ve yaşanan süreç söz konusu olunca çalışmaları devam ettirmemek mümkün değil” diyen Bilenoğlu, “2019 seçim çalışmalarında dokunduğumuz insanlara olan vefa borcumuzu da ödemek için adaylık süreci bittiğinde kendi hayatımıza dönmenin doğru olmadığını düşününerek. Siyasette adaylıklar, makamlar kimsenin kendi isteği çerçevesinde değildir. Mevcut konjonktür, halkın teveccühü ve bağlı bulunduğunuz kurumlar sizleri oralara taşır”

Bilenoğlu, şöyle devam etti:  Yerel seçimler bittikten iki gün sonra sahaya döndüm.  binlerce ev ve esnaf ziyareti yaptım, çağıran herkese koşarak gittim. Ne mutlu ki şimdi Eyüpsultan’da kocaman bir aile olmayı başardık”

 

SENİ KALBİME YAZDIM EYÜPSULTAN

“Ben çok konforlu dolu, dolu bir beş yıl geçirdim. Ne yazık ki 31 Mart 2019 yerel seçimlerini ortalaması çok yüksek olmasına rağmen az bir farkla seçimi kaybetmenin üzüntüsünü hep birlikte yaşadık. 2019 seçimlerinin hemen ardından başlayarak bu 5 yılı çalışarak atlattık. Çok badireler atlattım. Neredeyse 5 yılın 1 yılını mahkemelerde geçirdik İl başkanımız yargılandı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız yargılandı, Milletvekili arkadaşlarımız yargılandı. Parti olarak hukuksal olarak türlü çeşitli sıkıntılar yaşadık.

Ama yılmadık. İlçe Başkanlığımız kurumsal yapısında çalışmalarını sürdürürken bende 108 bin oyun hatırına, elini tuttuğumuz vatandaşlarımızın hatırıyla, onlara verdiğimiz sözlerin hatırıyla hakkı yenen Büyükşehir Belediye Başkanımızın mücadelesine katkı ile sahada sizlerle birlikte çalıştım.

Bu gün bir adaylık açıklaması değil, dosyamı İlçe başkanıma teslim etmek için buradayım. Ama buna rağmen burada olmanız beni çok mutlu etti. Hepinize çok çok teşekkür ederim ayaklarınıza sağlık iyi ki buradasınız, iyi ki geldiniz, iyi ki bu gün birlikteyiz.  İyi ki hep beraberiz. Ben biliyorum süreçler ne olursa olsun CHP örgütü her zaman birlikten beraberlikten yanadır. Biz bunu çok defa yaşadık çok defa yaptık. Bazen içerde birbirimizle mücadele ettik ama dışarı çıktığımızda kol kola asıl mücadelemize devam ettik. Altı okun bize yüklemiş olduğu görevin bilinciyle hep birlikte asıl mücadelemizi sürdürdük.

Bu gün de bu mücadelenin devamlılığı olarak, ben şuna inandım 2019 da sahada gördüğüm şey şuydu adaylar daha sonra sahaya gelmiyor sizde kazanamazsanız bir daha gelmezsiniz düşüncesini tersine çevirmeye çalıştım. O yüzden içim çok rahat. Gerçekten sahada o mücadeleyi verdim. Bunların hepsini CHP örgütü için yaptım. Yorulmadım canım acımadı, uykum gelmedi, acıkmadım, kızmadım kırılmadım üzülmedim çalıştım.  Olmam gereken her yerde en önde olmaya gayret gösterdim. Bu çalışma sürecinin de 2024 de Eyüpsultan da belediyeyi kazandıracağını düşündüğüm için tekrardan belediye Başkanı aday adaylığı için başvuruda bulunuyorum.

İnşallah temayül yoklaması olur, Örgütümüzün kabullenemediği bir belediye başkanı adayı olmak istemem hiçbir zaman. Ben örgütümüzün sağ duyusuna güveniyorum, kalbindeki güzel duygulara inanıyorum ve kendimi de örgütümüze teslim ediyorum dedi.

Alaettin ARSLAN, EYÜP FLAŞ HABER

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER