EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan’a bağlı Kemerburgaz, Göktürk ve civar köyleri adeta kaderine terk edildi.

Eyüpsultan’a bağlı Kemerburgaz, Göktürk ve civar köyleri adeta kaderine terk edildi.

KEMERBURGAZ GÖKTÜRK KADERİNE TERK EDİLDİ

2009 yılında kapatılarak kapısına kilit vurulan Göktürk Eyüpsultan belediyesine bağlanarak belediye hizmetlerinden yoksun bırakıldığı gibi kaderine terk edildi. Aynı hezimeti 1980 yılında belediyesi kapatılarak kaderiyle baş başa bırakılan Kemerburgaz halkı tepkilerini dile getirdi.

Eyüpsultan’a bağlı Kemerburgaz, Göktürk ve civar köyleri adeta kaderine terk edildi.

HİZMET BİNASI HİZMET VERMİYOR

Daha önceleri Kemerburgaz ve Göktürk’de belediyeye ait Şube bulunurken bu haklarıda ellerinden alınarak 25 km uzaklıkta Eyüp Eyüpsultan hizmet binasına gitmek zorunda kalıyorlar.

Öyleki; Emlak vergisi ödemek için bile Eyüpsultan’a gitmek zorunda kalan halk, Emeklilik muhafiyeti, Elektrik, doğalgaz abonesi olmak için, emlak beyan belgesi, dilekçe kabulü ve sosyal yardımlar için bile 25 km uzaklığa gitmek zorunda. Bu durum bir günlük iş kaybı ve vesayet sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Her yurttaşımızın kamusal hizmetlerden eşit ve nitelikli bir şekilde faydalanmasını sağlamak devletimizi asli görevidir.

 

400 bin nüfusla Mevcut 25 km uzaklıktan hizmet vermeye çalışan Eyüpsultan belediyesi Kuzey İstanbul bölgesinde yerleşik birimlerine hizmet verme noktasında sıkıntılar yaşanıyor.

 

Her yurttaşımızın kamusal hizmetlerden eşit ve nitelikli bir şekilde faydalanmasını sağlamak devletimizi asli görevidir. Fakat yıllardır iktidarın gücüne güvenerek belediyenin koltuğunda oturanların önceliği vatandaşımıza hizmet değil, kendi çıkarları için yarıştılar. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek saltanat sefası sürenler kamusal hizmetlere erişim konusunda pozitif ayrımcılık yapılması gereken kırsal mahallelerimizi kaderine terk etmiştir

ACİLEN EK HİZMET BİNASI
Yerel yönetim mevzuatı ve sistem sil baştan düzenlenmesi noktasında  yeni seçilen Başkan Bülent Özmen’e güvenip oy verdiler. Eyüpsultan belediye hizmet binası en uzak mahallesi Akpınar’a 50 km. Göktürk ve Kemerburgaz’a ise 25 km uzaklıkta, Buralara hizmet götürmek için acilen  ek hizmet binası kurulmalı, Eyüpsultan  ilçesinin  merkeze uzak kırsal mahallelerinde yaşayan yaklaşık yüz bin insan belediyede işinin görülmesi için küçük siyasi hesaplar üzerinden inşa edilen politikaların faturasını ödüyor.  Yeni seçilen Başkanın  sorumluluk ve hizmet alanlarını yeniden düzenleyerek  vatandaşımıza daha nitelikli hizmet ulaştırmasını yerinde çözüm üreten, koordineli olarak hizmet alınmasını sağlayacak düzenlemeyi  Başkan Mithat  Bülent Özmen ve ekibinin yapacağına inanıyoruz.

EYÜP FLAŞ HABER / ALAETTİN ARSLAN

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK 20 Yıldır Eyüpsultan’da aylık gazete …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER