EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Alibeyköy ün sorunu Nihayet İBB Meclisi’nde Onaylandı”

Alibeyköy ün sorunu Nihayet İBB Meclisi’nde Onaylandı”

Alibeyköy ün sorunu Nihayet  İBB Meclisi’nde Onaylandı”

Yıllardır belediyenin kapısında çare bekleyen yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren soruna İmamaoğlu ve ekibi yetişti.

Saçak parseller olarak adlandırılan, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde bulunan, 6 bin 500 konutu ve yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren yılların sorunu tarihe karışıyor.

CHP İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İŞKAR; “ Saçak Parseller oybirliği ile kabul edildi. Eyüpsultan Halkımıza hayırlı olsun”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ali Haydar İŞKAR;   İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde 8’inci seçim 2’nci toplantı dönemi,  Ekim ayı 2’nci bileşiminde gündemin  12’nci maddesinde yer alan Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy bölgesi Akşemsettin,Çırçır,Karadolap ve Yeşilpınar mahallelerini kapsayan 1/ 1000 uygulamalı imar plan değişikliği hakkında bir bilgi verdi.

Ali Haydar İŞKAR; “Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy bölgesin de Akşemsettin,Çırçır,Karadolap,Yeşilpınar Mahallelerin de toplam da 39 saçak parsel ve 6500 konut bulunmaktadır.

Özellikle 775 sayılı kanun ve Kooperatif yöntemiyle yapılmış depremde riskli ve eski binalardan oluşmaktadır.

Bölgenin yapı stokunun yenilenmesi depreme dayanıklı yapıların yapılması vatandaşın taleplerine cevap vermek adına Eyüpsultan Belediyesi meclisinden oy birliğiyle geldi. İmar Komisyon undan oybirliği ile çıktı İstanbul büyükşehir meclisinde oybirliği ile geçti.

Meclis çalışmamızda oy birliğiyle alınan  bu karar öncelikle Eyüpsultan İlçemizin Alibeyköy bölgesinde yer alan Akşemsettin, Çırçır, Karadolap ve Yeşilpınar mahallemiz olmak üzere İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ali Haydar İşkar ;

“CHP İBB Meclis üyesi  Gülsüm Polat ve Ünsal Aykutoğlu’nun da yoğun çabaları ve İBB Meclisi İmar Komisyonunda ki CHP’li arkadaşlarımız Mahmut Sedat Özkan, Erkan Erdoğan, Sebahattin Öztürk’ün titiz çalışmalarıyla Eyüpsultan  halkımızın saçak parseller sorunu çözüme kavuşmuştur. Çalışmalarından ve katkılarından dolayı arkadaşlarımıza   İBB ve Eyüpsultan  Meclis Üyeleri, CHP ve Ak Parti Grubuna  ayrıca teşekkür ederim”

eyüpsultan haber gazetesi
Ali Haydar İşkar, Gülsüm Polat

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK 20 Yıldır Eyüpsultan’da aylık gazete …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER