EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / GÖKTÜRK’TE YEŞİL ALANA CAMİİ İNŞAATI TARTIŞMA YARATTI
Ancak Eyüpsultan Belediyesi, bu kararı dinlemeyerek inşaata devam ediyor.
Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan araziye İBB’nin tüm uyarılarına karşın hayırsever bir işadamına cami inşaatı yaptırıyor.

GÖKTÜRK’TE YEŞİL ALANA CAMİİ İNŞAATI TARTIŞMA YARATTI

GÖKTÜRK’TE YEŞİL ALANA CAMİİ İNŞAATI TARTIŞMA YARATTI

Hz. Ömer’in bir Yahudi’nin arazisine izinsiz cami yapmaya kalkan Şam Valisi’ne “Camiyi yık, adaleti yıkma” demesindeki hikmeti iyi düşünmek gerekir.

Göktürk’de 2009 yılından bu yana satarak  gelir elde ettikleri  arsa ve taşınmazların neticesinde camii ihtiyacı olmayan yere üstelik yeşil alana camii inşaatı yaptırmanın tek nedeni dini yeşil alana alet ederek kamuoyunda din algısı oluşturmak. Söz konusu camii olunca yine dini vecibeler devreye giriyor.

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan  araziye İBB’nin tüm uyarılarına karşın hayırsever bir işadamına cami inşaatı yaptırıyor.

Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine  İnşaatı mühürleyen İBB yetkilileri de tuttukları tutanakta söz konusu projenin su taşkın seviyesine uygun olup olmadığı inceleninceye kadar can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla inşaatın durdurulmasını istiyor.

Projeye karşı dava açan bölge sakinleri inşaatın durdurulmasını ve arazinin yeşil alan olarak kalmasını istiyor. Dava dosyasına giren uzman raporunda da inşaatın uygun olmadığına dikkat çekiliyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), ilçe belediyesine araziye ilişkin geçen eylül ayında gönderdiği görüş yazısında, söz konusu arazinin dere işletme bandı ve taşkın önlemli yapılaşma alanı içerisinde kaldığına dikkat çekerek. Görüş yazısında,  arazinin yol veya yeşil alan olarak korunması gerektiği anlatıldı. Ancak  Eyüpsultan Belediyesi, bu kararı dinlemeyerek inşaata devam ediyor.

 

 

Eski Göktürk belediyesi zamanında tapulu 2/b kapsamındaki taşınmazların imar planları yapılmıştı.

Bu kapsamda bölgeye yeterince okul,camii,yeşil alan,yol ve sosyal tesis alanları ayrılmışken, halk tarafından ve resmi kurumlarca onaylanıp yürürlüğe girmişti.

Hiçbir itirazı bulunmayan planların iptal edilerek bu güne kadar aksamasına sebep olan tadilatlarından dolayı tapulu yerlerdeki ayrılmış olan CAMİİ arsasını konu edilen yeşil alana niçin deplese edildip bu günkü tartışmalara neden gelindiği bilinmektedir.

Çünkü 2009 yılından bu yana satarak  gelir elde ettikleri  arsa ve taşınmazların neticesinde camii ihtiyacı olmayan yere camii inşaatı yaptırmanın tek nedeni dini yeşil alana alet ederek kamuoyunda din algısı oluşturmaktır.

Halbuki yine Göktürk 2/b arazilerinde ayrılan ve kabul gören 7 adet camii ve dini tesis alanı mevcut, üstelik bu civarda ikamet edenler dini bütün insanlar olduğu bilinirken, neden ve niçin alakasız yere camii ve dini kültür tesisi yapılmak istendiği şimdi daha net anlaşılıyor.

Göktürk’te camii arsalarının satılmasının yanı sıra geleceğimizin teminatı gençlerimizin futbol sahası bile 49 milyona satıldı.

Bu nedenle vatandaşların alım güçleri düştü, arsasını alamayanlar mütahitlere devretti

Eski planlara göre ayrılan arsalar ya satılarak yada amaçları dışında kullanılmak üzere tadilat yapılarak eksiltilmiş olup yeni 2/ b arazilerindeki imar planlarında 7 adet camii ve dini tesis alanı gösterilerek vatandaşların ve müteahhitlerin hak kayıplarına neden olunmuştur. Neden ve niçin hiç alakası olmayan ve eski planlara göre yeşil alan kültür merkezi camii inşaatı adıyla meselenin buraya neden ve niçin taşındığı ise bilinmiyor. Hz. Ömer’in bir Yahudi’nin arazisine izinsiz cami yapmaya kalkan Şam Valisi’ne “Camiyi yık, adaleti yıkma” demesindeki hikmeti iyi düşünmek gerekir.

Eyüpsultan haber gazetesi Flaş HABER
eyüpsultan belediyesi Göktürk yeşil alan camii yapıyor
Göktürk'de hali hazırda 2/b imarından geçmiş 7 adet cami dini tesis alanı var
Göktürk’de hali hazırda 2/b imarından geçmiş 7 adet cami dini tesis alanı var
Göktürk'de hali hazırda 2/b imarından geçmiş 7 adet cami dini tesis alanı var
Göktürk’de hali hazırda 2/b imarından geçmiş 7 adet cami dini tesis alanı var

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER