EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / 25 YILLIK SORUN 18 AYDA ÇÖZÜLDÜ

25 YILLIK SORUN 18 AYDA ÇÖZÜLDÜ

25 YILLIK SORUN 18 AYDA ÇÖZÜLDÜ

30 BİN VATANDAŞIN SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

25 yıldır İstanbul Büyükşehir ve Eyüpsultan belediyesinin çözemediği sorunu Ekrem İmamoğlu ve ekibinin vatandaş odaklı çalışmasıyla 18 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandı

ÇIRCIR, KARADOLAP, YEŞİLPINAR, AKŞEMSETTİN mahallelerinde bulunan 44 site, 6500 konut ve yaklaşık 30 Bin vatandaşımızı ilgilendiriyor.

Alibeyköy uygulama imar plan notu değişikliği Eyüpsultan belediye  meclisinde OY BİRLİĞİ ile geçmiş ve  yine 14 EKİM 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde OY BİRLİĞİ ile kabul edilmiştir. Tüm YURTTAŞLARIMIZA hayırlı olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan belediye meclis üyelerinin gazetemize verdiği demeçte;

Yıllardır çözüm bekleyen sürecin nasıl işlediği  konusunda bölge halkına açıklayıcı bilgi vermek,  her aşamada meclis üyelerinin birlikte hareket ederek yanlarında  olduğu hususunu belirtmek amacıyla bölge halkını bilgilendirdiler.

Eyüpsultan CHP Meclis Gurubu  konu hakkında ortak bir açıklama yaptı;

Kıymetli VATANDASLARIMIZ: ALİBEYKÖY Uygulama İMAR Plan Notu değişikliği riskli yapı kapsamında olan konutlarınızı depreme dayanıklı, şehircilik kurallarına uygun, sosyal donatılı, doğa dostu  konutlar haline getirilecektir.

Halkımızın burada düşünmesi gereken en önemli hususlardan biride 25 yıldır uygulanamayan dönüşüm projelerinin  18 ayda nasıl çözüme ulaştırıldığıdır.

Hafızamızı tazeleyelim;

🍁Halkımıza secim meydanlarında verdiğimiz sözün arkasında durarak derhal ilgili paydaşlar ile temasa geçildi.

🍁Ülkemizde ve ilçelerimizdeki dönüşüm projelerinin olumlu ve olumsuz tarafları  incelendi

🍁Inşaat Mühendisleri  odası,Mimarlar odadi başta olmak üzere  tüm meslek örgütlerimizin deneyimlerinden faydalanmak için  görüşleri alındı

🍁Diğer  ülkelerdeki kentsel dönüşüm projeleri incelendi

🍁Üniversitelerimiz ile işbirliği yapıldı

🍁 Paydaslarla birlikte Deprem, kentsel dönüşüm, akıllı evler, peyzaj vb konularda İBB bünyesinde geniş katılımlı çalıştaylar düzenlendi.

 

🍁IBB ilgili daire başkanları, müdürler ve personeller ile   modellemeler oluşturuldu, nüfus yoğunluğunun çevreye ve trafiğe etkisi belirlendi.

 

Tüm bu çalışmalar  parti ayrım gözetmeksizin ilçe belediyeler  ile paylaşıldı, görüşleri alındı.

CHP Meclis Grubu olarak bizler BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE  nasıl katkı sağladık? Birde o konuda hafızamızı tazeleyelim. ( Önergelerin tamamı eyüpsultan  belediyesinin resmi internet  sitesinde mevcuttur)

 

🍁1999 Öncesi yapı stoğunun belirlenmesi, acil durum toplanma alanları, riskli yapılar   hususunda ÖNERGE vererek İLÇEMIZİN RİSK  haritasının  oluşturulmasını sağladık.

🍁Mahallelerimizde toplantılar yaparak halkımızı  güvenli yapı  kavramı  hususunda bilgilendirdik.

🍁Depremde hasar gören sitelere teknik incelemede bulunduk.

🍁Mali durumu uygun vatandaşlarımızın oturduğu sitelerin yapı kalitesinin belirlenmesi adına bağımsız kuruluşlardan teknik rapor almalarını sağladık.

🍁İlçemizdeki kentsel yenileme ve tarihsel doku hakkında meslek odalarımız insaat  ve mimarlar odasıyla işbirliği yaptık

🍁İMAR komisyonunda diğer partili üyeleriyle müzakereler yaptık.

🍁10 Şubat 2020 de   VATANDAŞLARIMIZ ile IBB verdiğimiz dilekçemiz  tüm ilçelere örnek olacak niteliktedir.

En son 07.09.2020 de verdiğimiz sözlü önergeye verilen cevap konuyu özetlemektedir.

《…Riskli bir bina için dahi EKİP VE EKİPMANI bulunmayan》 belediye devasa projelerin nasıl üstesinden geleceğini yüce halkımızın takdirine  bırakıyorum.

 

ALİBEYKÖY BÖLGESİ AKŞEMSETTIN, ÇIRÇIR, KARADOLAP ve YESİLPNAR Mahallelerimizdeki

《19.03.2005 tasdik tarihli ALİBEYKÖY Uygulama İMAR Planında Plan notu tadilatı》hakkında teknik terimleri açıklama yapalım ki; resmi evrakları doğru okuyalım.

 

1) SAÇAK PARSEL: Bir parselde İMAR uygulaması  yapılabilmesi  için YOLA CEPHESİ OLMASI GEREKİR.Mevcut haliyle yola cephesi olmayan,(İMAR UYGULAMASI OLMAYAN) parsele saçak parsel denir.( site içerisinde arada kalan bloklar gibi)

2) MAHREÇ: Hicbir tarafda yola cephesi bulunmayan alan demektir.

3) TEVHİD: Parsellerin birleştirilmesi demektir. Yola cephesi olmayan parseller yola cephesi  olanlarla  birleştirilerek  İMAR UYGULAMASI YAPILIR.

4) TASK: TABAN ALAN KATSAYISI demektir.(Örnek tapuda 1000 metrekare arsanız var. TASK:0,80 ise 1000×0,80=800 metrekare inşaat TABAN ALANINIZ VAR demektir.

(Yanı siz binanızı  800 metrekare  üzerine oturursunuz.)

5) NAZIM IMAR PLANI: IBB Istanbul Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu《1\5000》lik PLAN demektir.

6) MERİ IMAR PLANI: Halen yürürlükte  olan PLAN demektir.

7) PARSEL :İmar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçasına parsel denir. Kadastro yapıldığı zaman oluşturulmuş, mülkiyeti tescilli parsellere ise kadastro parseli denir.

8) IMAR PARSELI:Imar adaları içindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şekline imar parseli denir.

9) ADA: Belirli yollarla çevrili olan ve imar planları içerisinde meydana gelen parsel üzerinde yer alan sokak, meydan, cadde, akarsu ya da demiryolu oluşumudur.

Kadastro adası denildiğinde ise kastedilen cadde, sokak, dere, göl, deniz, ark, yol ya da kanal gibi çevresi tamamen kamuya ait olan doğal ya da yapay sınırları bulunan yerlerdir.

SÖZ VARDIK YAPTIK

BİRLİKTE BAŞARDIK.

CHP Eyüpsultan  Belediye Meclis Üyeleri

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER