EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / GÜLER IŞIK CEVAHİR MECLİS KONUŞMASI

GÜLER IŞIK CEVAHİR MECLİS KONUŞMASI

GÜLER IŞIK CEVAHİR MECLİS KONUŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan belediye meclis üyesi Güler Işık Cevahir 2018 Mart Ayı meclis oturumunda Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmayla AK Partili meclis üyelerinin de dikkatlerini çekti;

GÜLER IŞIK CEVAHİR;

“Hepinizin bildiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün tarihçesini anlatmak istemiyorum.

Benim değinmek istediğim konu HAKLAR.

O gün 40 bin dokuma işçisi çalışmalarının karşılığı olan zaman ve emek haklarını istiyorlardı, bugün ise,

Temsil Haklarını,

Özgürlük Haklarını,

İkinci sınıf vatandaş sayılmama haklarını,

Kariyerlerinin sadece annelikle sınırlandırılmama haklarını

Kendisine bakıldığında kıyafeti veya başının örtüsünün bir ahlak kriteri sayılmamasını, konuşması veya kahkaha ölçüsünü kendisinin belirleme hakkını

Kadının kimi yoz kafalarca bir cinsel obje gibi görülmeme haklarını istemeleri gibi, bu hakları o kadar çok çoğaltabiliriz ki ama en önemlisi YAŞAM haklarını savunur hale geldiler.

Bu yaşam hakları maalesef ki kadının en yakını erkek tarafından elinden alınıyor olması da hiç şüphesiz ki en acısı…

Kadın ya şiddet gördüğü eşinden ayrılmak istediğinde canından oluyor ya da sevdiği adamla evlenmek istediğinde adına töre denilen cinayete kurban ediliyor.

Sizleri rakamlarla boğmak istemiyorum ama sadece geçtiğimiz iki yılın ve iki ayın sonuçlarını üzülerek paylaşmak istiyorum.

2016’da 396, 2017’de 409 kadın katledildi. Bu yılın Ocak ayında 28, Şubat ayında 47 kadının yaşam hakları ellerinden alınmış. Maalesef yani 59 güne 75 kadın cinayeti. Ve bu cinayetlerin yüzde 47’sinin failleri tespit edilmemiş. Korkarım ki bu sonuçlara tedbir alınmaz ise katlanarak devam edecektir. Ve sadece birer rakam ya da 3. Sayfa haberi olarak kalmaya devam edecektir.

Hiçbir sebep, hiçbir canlının hayatını sonlandırmayı bir başkasına hak olarak vermez vermemeli.

Cezaları, yaptırımları caydırıcı nitelikte olmalı, kadına şiddetin insan hakları ihlali olduğu kabul edilmelidir.

İyi hal gibi uydurma gerekçelerle arkadan gelecek bir başka canavar cesaretlendirilmemeli.

Bir yerde söyle bir söz okumuştum. “yasalara rağmen, kadınlar ölüyorsa sorun yasalarda değil kafalarda” evet bu çok doğru. önce kafaları eğitmek lazım. Bunu ailede, okulda, işyerlerinde her alanda en çokta herkesin olduğu, gördüğü yazılı, görsel ve sosyal medya da yapılmalı.

Çünkü gün geçmiyor ki biri medyaya çıkıp, kendisine din adamı diyerek, oysa ki gerçek İslam la, dinle alakası olmayan saçma sapan fetvalar veriyor, vermeye de devam ediyor.

Kendisine din adamı diyen bu şahıs “ erkek kadını dövebilir ve kadında buna şükretmeli” diye zırvalıyor, kadına şiddeti meşrulaştırıyor.

Kimisi de o kokuşmuş ve çürümüş ağzını daha çok açarak ve haddini de aşarak kadına şiddetin yanı sıra çocuk şiddetine ve istismarına yönelip, 6 yaşında 9 yaşında çocukla evlenile bilinilir diyerek tecavüzü ve sapkınlığı meşrulaştırıyor.

Ve ne yazık ki gerçek dindarlardan bu şahıslara dur diyen olmuyor. Ama biz bu densizlere ve yaptıkları densiz açıklamalara hayır demeye, KADINA KADIN, ÇOCUĞA ÇOCUK demeye devam edeceğiz

Kadına, çocuğa yönelik şiddet ve tacizin ürkütücü boyutlara ve her yıl katlanarak artığına hepimiz tanığız.

Tacizlerin, tecavüzlerin, şiddetin, cinayetin son bulduğu, Emeğin karşılık bulduğu eşit ve özgür günlerde birlikte yürümek dileğimle kadın arkadaşlarımın kadınlar gününü kutluyorum.

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER