EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ALAETTİN ARSLAN YAZDI; VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ

ALAETTİN ARSLAN YAZDI; VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ

“Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez”

Vatan görünüşte sade bir toprak parçasıdır. Ama alelade, sıradan bir toprak parçası değildir. Bir milletin üzerinde yaşadığı, hakimiyet kurduğu, barındığı, gerekirse uğrunda canını feda edeceği toprak parçasıdır…

VATAN…

Vatansever, vatanperver

Milletler, dünyada huzur, saadet ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için mutlaka bir vatana muhtaç oldukları gibi, inançlarını rahatça yaşayabilmeleri, çocuklarını istedikleri şekilde eğitebilmeleri için de bir vatana muhtaçtırlar. Milletleri ayakta tutan ve vatandaşları arasındaki birlik ve beraberliği sağlayan ahlâkî değerlerden biri hiç şüphesiz vatan sevgisidir. Vatanını seven kimseye vatansever, vatanperver denir. Vatan sevgisi övünülecek bir şeydir. Atalarımız vatanımızı korumak için tarih boyunca her türlü fedakarlığa katlanmışlardır.

Anadolu: Güneşin

doğduğu yer…

“Anadolu”; “güneşin doğduğu yer” anlamına geliyor. Tarihimiz Anadolu’da doğan güneşlerle dolu. Hz. İbrahim gibi bir mana güneşi bu topraklarda yaşadı. Mevlanalar, Yunuslar, Hacı Bayramlar, Hacı Bektaşlar, Fatihler, Mustafa Kemaller yine birer mana güneşi gibi bu topraklarda doğdular. Hz. Muhammed hadisi şeriflerinde “vatan sevgisi imandandır” buyurmaktadır. Atamız, “sözkonusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışıyla milletimizle birlikte peygamberimizin bu sözünü hayata geçirdiler.

Peygamberimizin sözünde; vatan sevgisiyle iman, birlikte zikredilmiştir; yani vatanımızı sevmek imanımızla beslenmektedir. Vatan sevgisi sorumluluk içermektedir. Vatan içinde hangi görevi yapıyorsak en güzel şekilde yapmaktır. Kur’an-ı Kerim de bu güzel işler “salih ameller” olarak isimlendirilmektedir.

M.Akif’e kulak verelim!

İyi işler yapmamız önemlidir ama bu iyilikleri yaparken Yaradanımızla sağlıklı bir bağ içerisinde üretemiyorsak bu eylemler yetersiz kalır. Çünkü ilahi bir kaynaktan beslenmemiş olur. Hizmet ettiği alanı kuşatamaz, gerçekten iyileştiremez, kalkındıramaz, besleyemez. Dolayısıyla inancın gücüyle yapılan eylemler insanlığın mutluluğuna ve barışa gerçek anlamda katkıda bulunurlar.

Birbirimizi yargılamadan, anlayışla, farklılıklarımızdan güç alarak, birbirimizi tamamlayarak yaşadığımız vatanımızda barış içinde hep varolmak dileğiyle şairimiz Mehmet Akif’e kulak verelim:

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı,

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı,

Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı

Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.

 

 

“Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez”

Vatan sevgisi olmayan ve vatanları için ölümü göze almayanların yegane vatanı zillettir. Böyle bir halkın sınırları kendi evlerinden başlayacak sokaklarında kimlerin hukukunun geçerli olduğunu, kimlerin bayrağının dalgalandığını anlayamayacak kadar şuursuzlacaklardır.

Bu vatan bizimdir. Bize ait olanı onu bizden almaya çalışanlardan korumak imanımızın gereğidir.. Sorun, vatana kimin düşman olduğunu bilmememizdir. Bu vatanın sahibi Türküyle, Kürdüyle, şiisiyle, sünnisiyle bu topraklarda yaşayan bütün mazlumların ortak noktasıdır Türklük. Bütün bu mazlumlar kimlikler ve etiketler üstü bir kardeşlik bağıyla birbirlerine bağlıdır ve bu bağı koparmaya çalışanların tümü hangi etnik ve dini kisveye bürünürlerse bürünsünler bu toprakların halklarının düşmanıdırlar. O halde zulme maruz kalanların topyekün “vatan sağolsun” diyerek birleşip asıl düşmanlarına karşı savaşmaları ve vatanı, hainlerden kurtarmaları gerekir. O zaman bütün ırklar, diller, dinler ve mezhepler özgür olacak, o zaman herkes insanlığının farkına varacaktır. Ne MUTLU TÜRK OLANA

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER