EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / RİSKLİ ALAN İLANINA BÜYÜK TEPKİ

RİSKLİ ALAN İLANINA BÜYÜK TEPKİ

 

Bakanlar kurulu kararıyla Riskli Alan ilan edilen Akşemsettin ve Çırçır Mahalleleri sakinleri tepkilerini ortaya koydular.

Akşemsettin mahallesinde Bulut Düğün salonunda yapılan değerlendirme toplantısına katılım son derece yüksekti.

2012 yılından buya tapu taleplerini sürekli dillendiren hak sahipleri Mahallelerini Riskli Alan ilan edilmesini kabul etmeyeceklerini, söz konusu Riskli Alan kararının iptali için dava açacaklarını belirttiler.

Yaklaşık 800 hak sahibini katılımı ile gerçekleşen toplantıya siyasi parti temsilciler, hukukçular ve şehir plancıları katıldı.

Toplantının açılışını yapan Deniz Sevük yaptığı konuşmada “ bu mahalleleri bizler kurduk. Dişimizle tırnağımızla bir annenin çocuğuna verdiği emek gibi emek vererek bizler kurduk” dedi

Deniz Sevük;”yolu, suyu, elektriği olmayan bu yerleri dayanışma ruhuyla bugün İstanbul’un en değerli bölgesine bizler getirdik.

Bunu başardığımızın ispatı olmalı ki değerlenen bu yerleri bugün ellerimizden almak istiyorlar. 2012 yılında yapılan plan tadilatıyla başaramayanlar, bugün farklı bir anlayış farklı bir yol deniyorlar. Bu yeni yolun adı RİSKLİ ALANDIR.

Tapu talebimiz için vermiş olduğumuz mücadele, 31.03.2018 tarihi itibarıyla yeni bir boyut yeni bir şekil kazanmıştır. Nedir bu yeni şekil ve nasıl olmuştur?

Eyüp Belediyesinin istemi, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün alt yapı çalışması ve Çevre Şehircilik Bakanlığının talebiyle hayatın boyunca bu sokaklara, caddelere hatta mahallelere yolu düşmemiş Bakanlar Kurulunca Riskli Alan ilan edilmiştir.

Bu kararı kabul etmiyor ve ret ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Konuşmasında Deniz Sevük;” seçildiği günden bu güne kendisiyle yaptığımız onlarca görüşmede sürekli sabredin ben bu işi çözerim diyenlerin çözümünü bu kararla çok net olarak bizler gördük. Mevcut Belediye Başkanının çözümden anladığı meğer buymuş. Bugün bizlere çözüm olarak sunulan, hatta dayatılmak istenen Riskli Alan kararına karşı yol haritamız çok nettir. Bizler bunu mahkemeye taşımakta karalıyız. Kırk yıldır oturduğumuz yerlerimiz ile ilgili olarak nasıl mücadele ettikse bugün de aynı kararlılıkla yola devem edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yapılan değerlendirme toplantısına Sadet Partisi İlçe Başkanı İlker ÇİFTÇİ ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sinan AKÇİÇEK de katıldı.

İlçe kongresi nedeniyle toplantıya katılamayan İyi Parti İlçe Başkanı Nail Balkan ile Çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle katılamayan HDP Eyüp İlçe Başkanı gönderdikleri yazılı mesajlarda tapu talepleri olan halkın mücadelesinin haklılığını görüp sonuna kadar yanlarında olduklarını belirttiler.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı İlker Çiftçi “yapılmak istenenin halka hizmetin dışında birilerinin değirmenine su taşımak olduğu çok net görülmektedir. Biz Saadet partisi olarak bu toplantının çağrısını aldığımızda bu konu ile ilgili olarak bir rapor hazırladık ve huzurunuzda bu toplantının tertip komitesine sunuyoruz. Elbette ki burada bizim söylemlerimizden daha önemli olan iktidarın ne dediğidir. Mühür kimdeyse Süleyman odur. Umarım ki yetkililer Hakk’ın rızasını ve halka hizmeti esas alırlar. Çürüyecek olan üç günlük dünya için Kentsel Dönüşümü Rantsal Dönüşüme çevirmezler.  Bugün ve bundan sonra biz parti olarak gerekli desteğimizi verdiğimiz, mülkiyet sorununun çözümü noktasında halkın haklı taleplerinin karşılanması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Toplantıda konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ise “ öncelikle siyaset üstü olarak bu çalışmayı yürütülmesini doğru olduğuna inanıyoruz. Bizlerde CHP, Saadet ve diğer partiler olarak bunu desteklediğimiz göstermek adına buradayız. Lakin bu salonda olan ve AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın da bir gerçeği görmeleri lazım. Bakanlar Kurulu dediğimiz uzaydan gelmediler Bakanlar Kurulu yerelden tutunda genel iktidara kadar gücü elinden tutan AKP’dir. Ve yine şu sorusunun cevabını aramalıdır. Ben yıllarca bu partiye oy verdim, bu parti benim geleceğimi benim evimi elimden almak isterken gelip bana sordu mu?

Biz CHP olarak dün nasıl ki sizin yanınızdaydık bugün ve yarında yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avukat Can Atalay ve Şehir Plancısı Özgür Temiz’in verdiği bilgiler ışığında hareket etme kararı alan hak sahipleri Riskli Alan kararının iptali için mahkemeye gitme kararı aldılar.

Eyüp Flaş Haber

http://eyupflashaber.com/

Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

İSTANBULUN SON AKCİĞERLERİ TALAN OLUYOR Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi. Vatan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER