EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜP ANADOLU LİSESİ ÖMER DİNÇER OLUYOR

EYÜP ANADOLU LİSESİ ÖMER DİNÇER OLUYOR

EYÜP ANADOLU LİSESİ ÖMER DİNÇER OLUYOR
Tarihi 110 yıllık Eyüp Lisesi bir anda isim değiştirilerek Ömer Dinçer Lisesi oldu.

Tarihi Eyüp Lisesi Bulunduğu konum itibarıyla Haliç kıyısındadır. Arka cephesi denize sıfırdır. Bahçenin bir bölümü Pierre Loti Tepesi’ne diğer bölümü denize bakar. Son yıllarda YGS başarısıyla dikkat çeken bir okuldur. Oldukça geniş bir alana kurulu okulda tüm sınıflarda akıllı tahta bulunmaktadır. Okul, Eyüp’teki en yüksek puanlı öğrenci alan ve üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı en fazla olan okuldur. 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılan bir spor salonuna sahiptir. 451-470 puan arasındaki öğrencileri kabul etmektedir.
Kuruluş tarihi1911
Eyüp Anadolu Lisesi Öğrencilerinden gazetemizi arayarak okulun adının değiştiğini bildirdi.
Öğrencinin anlattığıne göre; “Bu gün aldığımız bir haber ile okulumuzun adının bir anda kimseye haber verilmeden Prof.Dr. Ömer Dinçer Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini öğrendik.1911’den bu yana süregelen Eyüp Anadolu Lisesi gibi markalaşmış bir adın hiç kimseye söylenmeden tek seferde nasıl bu kadar kolay değiştirilebildiğine aklımız ermiyor açıkçası.Biz okul öğrencileri olarak sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz lakin sizin gibi yerel haber kaynakları bize kamuoyu oluşturmamızda yardımcı olabilir.Konuyu araştırıp sesimizi Eyüpsultan’a duyurmanızı arz ederim.

Ömer Dinçer neden görevden alındı?
Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınan Ömer Dinçer’in başını yakan söz ve icraatları…
HÜR HABER / HABER MERKEZİ
M. FATİH GEDİMAN

Milli Eğitim Bakanı ömer Dinçer, koltuğunu Başbakan’ın 17 yıldır birlikte çalıştığı ve uzun süre iletişim danışmanlığı yapan Nabi Avcı’ya bıraktı. Peki Ömer Dinçer’in kabinedeki görevinin son bulmasına neden olan gelişmeler neler? İşte ayrıntılar;

GELİR GELMEZ ÖĞRETMENE ÇATTI: YATIYORLAR!
Dinçer henüz Milli Eğitim Bakanı olmuşken yaptığı açıklamalarla kadrolu öğretmenleri karşısına aldı. Öğretmenlerin yan gelip yattığını ima eden Dinçer daha bu açıklamaların oluşturduğu gerginlik geçmeden öğretmenlerin 3 ay tatil yapmayacağını söyledi… (Ki Türkiye’de öğretmenlerin tatili 3 değil 2 ay)

ATANAMAYANLARA: KUSURA BAKMAYIN!
Personel ile bu şekilde karşı karşıya gelen Dinçer, hükümetin vaadettiği atamaları yapmayacağını söyleyerek atanamayan öğretmenleri de karşısına aldı ve ‘Kusura bakmayın. Sözümüzde duramayacağız’ açıklaması ile eğitim dünyasını şok etti.

SÜT TALİHSİZLİĞİ
Bu iki gelişme ile atanan atanmayan ayrımı olmaksızın öğretmenlerle arasına set çeken Dinçer, daha sonra okullarda medyanın da büyük destek verdiği SÜT dağıtımı projesine başladı. Taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan projenin henüz ilk günlerinde yüzlerce öğrenci zehirlenince hem büyük bir proje sekteye uğramış hem de bakanlık irtifa kaybetmeye devam etmişti. Dinçer de zehirlenen öğrenciler için Zehirlenme değil ‘Süt hassasiyeti’ açıklaması ile velilerin tepkisini çektmişti.

TABLETTE ERDOĞAN’IN HEDEFİNİN GERİSİNDE KALDI
Ayrıca Dinçer’in görevden alınmasında tablet bilgisayarlar konusunda verilen sözlerin yerine getirilmemesi de gerekçe olarak görülüyor. Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında verdiği tablet sözü, pilot illerde sınırlı kalarak yeteri kadar yaygınlaştırılamadı. Bakan bu konuda oldukça ağır kaldı. Projedeki aksaklıklar nedeniyle Bakan Ömer Dinçer görevden alındı.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER