EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Remzi Aydın canlı yayından neden rahatsız oldu

Remzi Aydın canlı yayından neden rahatsız oldu

Remzi Aydın’ı canlı yayın neden rahatsız etti.

Eyüpsultan belediye meclisinde kamuoyunu ilgilendiren kararların görüşülmesi sırasında belediye başkanı Remzi Aydın tarafından çekim yapmamız engellendi.

Belediyelerin asli ve birinci görevlerinden biri olan hizmetlerini ve hizmetlere yönelik faaliyetlerini vatandaşa tarafsız olarak duyurma, haber etme,vatandaşı bilgilendirme ve bu konuda şeffaf olma adına özellikle Eyüpsultan’da ikamet eden vatandaşları ilgilendiren önemli kararların alındığı meclis toplantılarında basının haber yayma ve görüntü alma özgürlüğüne yönelik sansürü kınıyoruz.

Basına yönelik baskı ve sansürün şeffaf belediyecilik anlayışıyla bağdaşmadığı gibi halkın adına alınan kararların duyulmasından rahatsız olanların sansürlenmesine yönelik uygulamadır.

Belediye meclis salonları halka açık olduğu gibi meclisi takip etmek ve mecliste alınan kararların da bir nüshasının kopyasını istemek vatandaşın hakkı olduğu gibi buna benzer uygulamaların Eyüp belediye başkanı Remzi Aydın tarafından engellendiği aşikardır.

Kadıköy ve Küçükçekmece  belediyeleri her meclis oturumunda alınan kararları canlı yayın olarak halka duyururken, şeffaf belediyecilik anlayışına örnek olurken,Eyüp belediyesinin halkın haber alma özgürlüğünü sansürlediği açıkça görülüyor.

İstanbul’da iki ayrı belediye meclis toplantılarını canlı yayın olarak vermektedir. Bunlardan CHP’li Kadköy, Ak Partili Küçükçekmece gibi sayısız belediyeler örnek gösterilebilir.

Murat Çelik’ten anında itiraz.

Gazeteci olarak bu güne kadar yaklaşık 10 yıldır meclis oturumlarını halka gerek canlı, gerek sözlü yayın yapan yerel basının susturulmasının sebebini meclis üyesi Murat Çelik’e sorduk. Çünkü mecliste yayın alma hakkımızı elimizden almak isteyen Belediye Başkanı Remzi Aydın’a CHP’li Murat Çelik söz alarak itiraz etmişti.

Murat Çelik; “Alaeettin Bey, meclis oturumunda sizin olup biteni tartışılan konuları Eyüp Halkını ilgilendiren bu can alıcı konuları sadece kayıt yaparak gündeme getirmiş olmanız Eyüp Sultan halkı için bir şans ve iyi bir fırsatken belediye başkanı tarafından susturulmanız ve yanınıza bir görevlinin oturtulması ne basın özgürlüğüne , ne de şeffaf belediyecilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Size bir örnek vereyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi her oturumunda yaklaşık 15 ulusal ve yerel basın tarafından canlı yayın yapmaktadır. Bunların hiç birine engel yokken Eyüp’e bağlı Göktürk Eski belediye binamızın tarafımızdan gündeme getirilmesi galiba bir oyunun bozulmasına engelolarak görüldü.

Çok önemli olan eski belediye binasının bir müddet Doğa Koleji kullandıktan sonra atıl durumda bekletilmesini Göktürk’te yaşayan halkımıza sorduk. Yapılan kamuoyu araştırmaları sonucu birinci sırada ilkokul, ikinci sırada ise aile hekimliği olması tarafımıza ,iletilmişti.binlerce ailenin bu haklı talebi belediye meclisinde gündeme getirdik.

Meclis toplantısında tamda bu konuşma yapılırken Remzi Aydın’ın bu binayla ilgili kaçamak cevaplar vermesi bizimde buna itirazımız başkanı kızdırmış olmalı ki. O an size yayını kesmenizi söyledi. Bu binayla ilgili bize gelen bilgiler, bir Vakıf’a Bila bedel yani ücretsiz ve ya az bir ücretle tahsis edileceğidir. Eski Eyüp Belediye binamızın (Feshane’nin karşısındaki yer)25 yıllığına ilim yayma cemiyetine ücretsiz verilmesi sıkandalından sonra Remzi Aydın a olan güvensizliğimizin mevcut binayla ilgili tutumuyla bir kere daha haklılığımızı kanıtlamıştır..Remzi Aydın’a  ve ekibine buradan sesleniyorum ,yağma yok. HALKIN  CHP’ Sİ VAR”

Eyüpsultanın tüm kazanımlarını heba edilmesine asla müsade etmeyeceğiz.

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER