EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN SİYASET SİMSARLARI YİNE İŞBAŞINDA

EYÜPSULTAN SİYASET SİMSARLARI YİNE İŞBAŞINDA

 

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR SİYASET SİMSARLARI İŞBAŞINDA
Alaettin ARSLAN YAZDI;
Eyüpsultan’da belediye seçimleri.
“Müslüman köyünde salyangoz satılmaz” sözünden yola çıkarsak, bu söz bize Eyüpsultan gibi kutsal bir ilçenin etnik yapısını ortaya koyuyor.
Yerel seçimler yaklaştıkça köşelerine sinmiş bekleyen siyaset simsarları yine harekete geçti.
Kimileri belediye başkanı, kimileri ise meclis üyesi aday adayı olmak için adeta yarışırcasına kampanyalar başlattılar bile.
Tabi ki herkes başkan ve ya meclis üyesi olabilir, buna sözümüz yok
Ancak 5 yıldan bu yana kendi içinden başkan adayı yetiştiremeyen ilçe yönetimlerini eleştirmek gerekiyor ki, buda ilçe başkanı ve yönetiminin kendilerinin çıkarları hesabına çalıştıkları anlaşılıyor.
ÖN SEÇİM ŞAİBESİ
Bana göre ön seçim şaibelidir, Çünkü ön seçimde oy kullanacakların listesi isimleriyle hatta telefon nolarıyla bile belli olduğu halde ön seçimin kimlerin işine yaradığı açıkça bellidir.
Eğer bir ilçede yerel seçimleri kazanmak için kafasına koymuş bir partinin genel merkezi bunları takip etmiyor veya edemiyorsa o ilçede seçimler daha şimdiden bitmiş demektir. Bunun örnekleri ise geçmiş dönemlerdir.
Her seçim döneminde tekrar eden bu kısır döngü herkes tarafından bilinmesine rağmen Yerel ve ulusal düzeydeki bu siyaset simsarları her yerde karşınıza çıkabiliyor. Bazen bir dernek başkanı, bazen bir din adamı yada aşiret reisi olan bu simsarların asıl hedefleri seçim kazanmak yerine kariyer yapmaktır. Onların tek derdi kendi kişisel çıkarlarıdır.
Eyüpsultan’da belediye seçimleri.
“Müslüman köyünde salyangoz satılmaz” sözünden yola çıkarsak, bu söz bize Eyüpsultan gibi kutsal bir ilçenin etnik yapısını ortaya koyuyor.
Aslında Eyüpsultan’da belediye seçimlerini kazanacak adayın örgütün değil halkın benimsediği kişi olması gerektiğini herkes tarafından bilinmesine rağmen ne yazıkki halkın iradesini dikkate alan olmadığı için her seçim sonrası hüsran yaşanıyor.

Sistem kendini var etmek amacıyla sürekli bir toplum mühendisliği görevi yürütürken en fazla bu simsarları kullanır. Kendisinin ikna gücünün düştüğü yerde bunları pazara sürerek konuşturur. Bundan kaynaklı olarak simsarlar çok farklı yerlerde farklı kimlik ve maske ile aramızda yaşamlarını sürdürürler. Bazen en tepede yazar, sanatçı kimliği ile bazende din adamı pozisyonunda fetva verirken görürsünüz bu tipleri. Ortak özelikleri ise sistemi zorlama potansiyeli olan toplumsal dinamikleri manipüle etmektir. Ortak çıkarları ise sistemin varlığını sürdürmektir.

Çevremizde sık karşılaştığımız bu tipler, her yerde iş başı yapmış durumdalar. ” Bu yerel seçimdir bizim bir adamımız olsun yarın işimizi görür vb” söylemlerle sisteme hizmet ediyorlar. Eyüpsultan’da durum daha net ve halkın istediği başkan yerine örgütün istediği aday dayatması kazanmak yerine kaybetmektir.
Halkın siyasetini yürütenler ve halk, bu siyaset simsarlarını iyi tanımalı, teşhir etmelidir. Günümüz zübükleri ve simsarlarına verilen bunca büyük bedelin karşılığının kişisel çıkarlar olamayacağı hatırlatılmalıdır.

Yaklaşan seçimler, yerellikten çıkmış geleceğin belirleneceği siyasal bir nitelik kazanmıştır. Vicdan sahibi her onurlu yurttaşa düşen böylesine kritik bir süreçte üzerine düşen emeğin ve duruşun sahibi olabilmesidir. Seçimlere sıradan yaklaşım, duygusal dar hesapsal yaklaşımların siyasetin zübüklerinin ve simsarlarının önünü açtığını unutmayalım.

Aaettin Arslan EYÜP FLAŞ HABER

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER