EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti.

Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın vizyon projelerinden Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı’nın birimlerinden Gençlik Merkezleri’nin öğrencileri Osmanlı Devleti’nin önemli şehirlerinden Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti.

Edirne gezisinin ilk durağı Trakya Üniversitesinin Balkan Yerleşkesi oldu. Öğrenciler Trakya Üniversitesi kampüsünü yakından görerek üniversite bünyesinde bulunan fakülteler hakkında bilgi sahibi oldular. Bol bol fotoğraf çektiler.

Gezinin ikinci durağı Balkan Savaşları’nda büyük yararlılık gösteren Edirne’yi 155 gün boyunca savunan Edirne Müdafili olarak bilinen Şükrü Paşa Anıtı’nı ve Kıyık Tabya’yı gezdiler. Buradan Selimiye Külliyesi içinde bulunan Kapalı Çarşı’yı dolaşan gençler, daha sonra Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii’sinin şehri kuşatan muhteşem mimarisini yakından görme fırsatı yakaladılar.

II.Beyazıt Külliyesi ve Şifahanesine gelen öğrenciler, burada Osmanlı Devleti’nin tıp alanında çağının ne kadar ilerisinde olduğunu bir kez daha gördüler, Avrupa’da akıl hastaları ve meczuplar ‘içine Şeytan Kaçmış’ denerek diri diri yakılırken, Osmanlı Devleti’nde meczuplar su sesiyle, müzikal bir usulle tedavi ediliyordu. Burada öğrenciler Külliye’nin içinde bulunan Tıp medresesinde öğrencilerin kaldıkları odaları, uygulamalı eğitimleri de görme fırsatı yakaladılar.

Son olarak Tunca ve Meriç Nehri’ni yakından gören Simurg’un öğrencileri Edirne turunu tamamlayarak İstanbula’a dönüş yaptılar.

BURSA’DA İLK DURAK ULU CAMİİ

Simurg gençlik merkezi öğrencileri tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması gerekse Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapması sebebiyle Türkiye’nin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Bursa’yı da ziyaret ettiler.

Bursa gezisinin ilk durağı Evliya Çelebi’nin “Bursa’nın Ayasofyası” olarak nitelendirdiği Ulu Camii oldu. Burada öğrenciler Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yılları arasında inşa ettirilen caminin bütün ihtişamını yakından görme fırsatı buldular.

Ardından Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nın Türbesini ve Osman Gazi’nin oğlu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci padişahı olan Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret eden öğrenciler burada dua ettiler.

Bursa’da Osmanlı İmparotorluğu’na ait camileri, türbeleri ve hanları ziyaret eden öğrenciler geziyi tamamladıktan sonra mutlu bir şekilde İstanbul’a döndüler.

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN FLAŞ HABER GAZETESİ ÇIKTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER