EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / AH ŞU SOKAK KÖPEKLERİ

AH ŞU SOKAK KÖPEKLERİ

AH ŞU SOKAK KÖPEKLERİ

Son günlerde bölgemizde yaşanan sokak köpekleri ile ilgili açıklamalar gündem konusu oldu.

Özellikle Eyüp’e bağlı Göktürk ve Kemerburgaz civarında yaşanan sokak köpekleri hakkındaki açıklamalar bölge halkını biraz olsun rahatlattı. Çünkü bölge halkının sokak köpekleri hakkında şikayetleri oldukça yoğundu.

 Köpek havlayacak, kedi miyavlayacak, kuşlar ötecek, dalgalar kıyıları dövecek, fırtına, yağmur pencerelere vuracak, gök gürleyecektir. Bunlar doğal seslerdir. Doğal olmayan insan kaynaklı gürültüleri kanıksayıp doğal seslerden rahatsız olabilmemiz çok çok acı.

Fakat sokak hayvanlarını sokaklarda değil de onları yaşam alanlarında koruyup beslemek hem hayvanlara hem de doğaya faydalı olacaktır.

Şehir içinde mahalle ve sokak aralarında hayvan beslemek için hayvanlara özgü mutlaka bir tuvalet olmalı. Nedeni ise hayvanların yaya kaldırımlarına pislettiğini ve yayaların da görmeden pisliğin üzerine basarak ofis ve ya evine pislik taşıdığı aşikardır.

Sokak hayvanlarından korkuyorum!

Aslına bakılırsa onlar da sizden korkuyor, belki de sizden bile fazla. Evet, kedi ya da köpeklere karşı fobiniz olabilir. Korkulara saygı duyuyoruz fakat korkuyoruz diye onları beslemekten vazgeçemeyiz. Onlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Köpeklerin yanından geçerken hızlı yürümemeye çalışmak, hayvanla göz teması kurmamak  gerekir. Aslında hayvana kendisinden korktuğumuzu hissettirmeden yanından geçilirse hayvan sizi dost olarak algılayacaktır.

 Çocuklar ve sokak hayvanları meselesi

Aslında çocuklar için sokak hayvanlarından çok daha büyük bir tehlikedir insanlar.

Bu yüzden çocuklarınızı başta insanlar konusunda uyarmanız en doğrusudur. Kedi tırmalar, köpek ısırır ama insanın yapabileceklerinin sınırı yoktur.

Sokak hayvanları konusunda ise çocuklarınıza verebileceğiniz tavsiyeler var. Öncelikle bir hayvanın önünden koşarak geçmemeyi öğütlemelisiniz. Kaçmak hayvanlarda saldırma güdüsünü tetiklemektedir. Yine özellikle yavrulu
hayvanlara yaklaşmamaları, asla hayvanlara taş atmamaları ve köpekleri havlayarak  ya da korkutmaya çalışarak tahrik etmemeleri konusunda uyarabilirsiniz.

Şimdi soruyoruz:  Acaba köpekler mi, hayvan severler mi, Belediyeler mi, yoksa insanlar mı haklı.

(Eyüp Flaş Haber Alaetttin Arslan)

 

http://eyupflashaber.com/

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden büyük satış: Hayvan kliniği arazisi ranta feda edildi AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, üzerinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER