EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / ŞAMİL BEDİR GÖKTÜRK’TE SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ŞİDDET İDDİALARINI DİLE GETİRDİ

ŞAMİL BEDİR GÖKTÜRK’TE SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ŞİDDET İDDİALARINI DİLE GETİRDİ

Şamil BEDİR; Hayvanlar yaşam alanlarına bırakılsın

CHP Eyüp Belediye Meclis Üyesi Mimar Şamil Bedir Belediye meclisinde önerge sunarak Eyüp’te son günlerde yaşanan sokak hayvanlarına yönelik şiddet iddialarını dile getirdi.

Sn. Başkan, Değerli Arkadaşlar,

Kemerburgaz ve Göktürk Mahallelerinde başıboş köpek popülasyonu’nun arttığı ve olası hastalıklara karşı aşılarının yapılması, ihtiyaçlarının giderilmesi rehabilite edilerek yaşam alanlarına bırakılması  gerekmektedir.

Hayvan sever kişi ve dernekler aracılığıyla basına da yansıyan görüntülerle, görevli elemanlar tarafından başıboş köpeklerin toplatılması sırasında, hayvanlara kötü muamele ve eziyet yapıldığı ifade edilmektedir.

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile, hayvan hakları ve hayvanlara kötü muamele yapılmaması yasal güvence altına alınmıştır.

Bir hayvan sever olarak hayvanlara eziyet yapılasına karşıyım. Birçok ilçe belediyesinin hayvan barınağı bulunmaktadır. Dünyayı paylaştığımız hayvan dostlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için halkımızın ve görevlilerimizin bilinçlendirilmesi ve ilçemizin de  hayvanların iyi koşullarda yaşayabileceği bir  barınağına kavuşmasını talep etmekteyim.

Bölgemizde yer alan 3. Havalimanı, çevre yolları ve yoğun yapılaşma sonucu iyice daralan orman alanları, bırakın evcil hayvanları yaban hayvanlarının yaşam alanlarını olumsuz etkilemektedir. Belgrad ormanlarında var olan karaca, geyik, çakal, tilki ve göçmen kuşların popülasyonu oldukça azalmış, öyleki yaban hayatının bir parçası olan yaban domuzlarının yerleşim alanlarına kadar indikleri hatta bu çarpık kentleşmeden dolayı İstanbul Boğazından yüzerek kıta değiştirdikleri ulusal basında yer almıştır.

Son olarak, yıllarca birlikte yaşadıktan sonra evin ve ailenin bir parçası olan evcil hayvanlarımız  öldüğünde, birlikte yaşayanlar için çok anlamlı olan bu hayvanlarımızın gömülebilmesi için ilçemize bir hayvan mezarlığı yapılmasını öneriyor ve saygılar sunuyorum.

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

Mustafa Taviloğlu koleksiyonu Eyüpsultan’da sanatseverle buluşuyor

Koleksiyoner Mustafa Taviloğlu’nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan “Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi”nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER