EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ŞAMİL BEDİR, CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

ŞAMİL BEDİR, CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

 

CHP Eyüpsultan belediye meclis üyesi Mimar Şamil BEDİR;  “Barışı adı altında risk taşıyan binaları alalecele seçim malzemesi yapılması kentimize yapılan ihanet olarak görüyorum” dedi.

Şamil Bedir, Eyüpsultan belediye meclisinde gündeme dair yazılı ve sözlü önerge sunarak şunları ifade etti.

“Sayın Başkan , değerli meclis üyeleri, Gündem dışı söz almış bulunmaktayım.

Aslında gündem dışımı, içi mi onuda sizin takdirinize bırakıyorum.

Arkadaşlar son dönemlerde sıkça dile getirilen ( YATAY MİMARİ DÜŞEY MİMARİ) Kavramlarını dile getirmek istiyorum. Mimarlık ve şehircilik litaratüründe böyle bir kavramın olmadığını bildirmek istiyorum. Siyasette, ekonomide, dış politikada sıkışmış olanlar böyle anlamsız  kavram yapmışlardır. Siyasette,ekonomide, dış politikada olan sıkışıklık, mimari şehircilik ve kentleşme anlamında da yaşanan olumsuzlukların İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi koca kentlerin belediye başkanlarını görevden el çektirmelerini bizlere yaşatmışlardır. Olumsuzlukların bu kadar arttığı ortamda bu memlekete bir barış gerekir. Sosyal barışa ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu kadar birikmiş kaçak yapı stoğunun bir şekilde çözümlenmesi gerekmektedir. Hal böyle iken de deprem bekleyen kentimizde deprem riski taşıyan binalara barış adı altında af getirilmesini böyle ciddi bir konunun seçim malzemesi yapılarak alelacele gündeme getirilmesini yanlış ve kentimize ihanet olarak görmekteyim.

Bütün bunlardan önce ilçemizde görüleceği üzere deprem toplanma alanları, otoban kenarları dahil her ne kadar boş alan var ise son zamanlardaki anlatımla yatay dikey binalarla doldurulmuştur.

Depreme hazır çağdaş yaşanabilir, kişi başına düşen yeşil alan dünya ortalamalarında, otopark trafik sorunu çözülmüş alt yapı ve ulaşım sorunları olmayan bir şehir maalesef yaratamadık, yaratılamadı. Tekrar yatay düşey mimarı konusuna gelirsek, yerin altını da üstünün de gerçek sahibi olan hak ve ya halk bu yerin bu kadar altına inmenin veya üstüne bu kadar çıkmanın hesabını soracaktır diyorum.

Allah göstermesin doğal afetlerle bunları geçmişte yaşadık,

Yatayda yer mi kaldı ki yatay mimari konuşuyoruz. Kişi başına düşen park ve yeşil alan ortalaması ile dünyada en az park ve yeşil alana sahip kent olarak yeşil alan yapılacak yer kalmamış olmalı ki artık otoban duvarları, alt geçit duvarları saçma sapan bazı binaların duvarları, cephelerini düşey düşey peysaj adı altında yeşil alan olarak değerlendirmekteyiz. Ben yaşanabilir bir kent dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.

(EYÜP FLAŞ HABER ALAETTİN ARSLAN)

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER