EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / TAPULAR BUGÜN YARIN ÇIKACAK DENİRKEN RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ.

TAPULAR BUGÜN YARIN ÇIKACAK DENİRKEN RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ.

TAPULAR BUGÜN YARIN ÇIKACAK DENİRKEN RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ.

MEĞER HESAP BAŞKAYMIŞ. Bölgede ikamet eden binlerce hak sahibi Eyüp Belediye Başkanından bugün, yarın çıkacak dediği planları beklerken Alibeyköy’de Riskli Alan Haritaları ortaya çıktı.

HALK PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI;

HALK KOMİTELERİ “ NEREDE KALMIŞTIK” 2012 yılından bu yana Akşemsetin, Çırçır Alibeyköy Merkez ve Karadolap Mahallelerinde yaklaşık 2100 hane sahibinin tapu taleplerini ilgili merci ve kişilere iletmek adına kurdukları Yıkımlara Karşı Eyüp Alibeyköy Halk Komitesi kısa bir moladan sonra resmen işbaşı yaptı. Gerek bölge de gerekse İstanbul genelinde etkin bir çalışma örneği gösteren ve 2012 yılındaki plan tadilatının bölgede uygulanamayacağı konusunda net bir tavır koyan, Halk Komitesi bu çalışmalarının meyvesini almış, Eyüp Belediye Meclisi AKP ve CHP’nin ortak kararıyla söz konusu planları bölgede uygulanamayacağını belirtip, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Planlama Müdürlüğüne iade etmişti. Eyüp Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yapmış olduğu basın açıklamaları ve eylemler neticesinde Tapu taleplerinin, ilgili mercilerce dikkate alınmasını sağlayan Halk komiteleri, Eyüp Belediye Başkanı’nın “ çok kısa bir zaman diliminde yeni planlar çıkacak” sözüne duydukları güven nedeniyle eylemsizlik kararı almışlardı.

MEĞER HESAP BAŞKAYMIŞ. Bölgede ikamet eden binlerce hak sahibi Eyüp Belediye Başkanından bugün, yarın çıkacak dediği planları beklerken Alibeyköy’de Riskli Alan Haritaları ortaya çıktı. Bölgede Rantsal bir çalışma yürütmek isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir iki müteahhit’in istemiş olduğu bölgeleri Riskli Alan ilan edip bölgedeki hak sahiplerini yok sayarak müteahhitlerin hizmetine girmiş durumunda. Böylece AKP zihniyetinin gizli ajandası da ortaya konmuş oldu. Yaşanan bu sürece sessiz kalmayız diyen, Yıkımlara Karşı Eyüp – Alibeyköy Halk Komiteleri mahalle ve sokak temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda süreci değerlendiren Halk Komitesi 2018 yılı alanlarda hak arama yılımız olacak dediler. Halk Komitesi aldığı kararlar neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Adelet Kalkınma Partisi İlçe Başkanları ile bir görüşme gerçekleştirdiler. CHP “ AKP BU SORUNU ÇÖZEMEZ AKSİNE SORUN YARATIR ” Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında; İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ile yapılan görüşmede Halk Komitesi Temsilcileri “ bizler hak sahipleri olarak hakkımızı alana dek demokratik Anayasal bütün haklarımızı kullanarak alanlarda olacağız, bu mahallelerde bizleri temsilen seçtiğimiz CHP’li Belediye Meclis üyeleri başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mücadelede halkın yanında yer almanızı istiyoruz” dediler. CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan AKÇİÇEK ise “ biz öteden beri hak sahiplerinin hep yanındaydık ve hep yanında olacağız. Halk komitesi olarak yıllardır vermiş olduğunuz haklı mücadeleyi yakından takip ediyoruz. Bu mücadelenizin arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirtiyoruz. Her ne kadar ilçe olarak mecliste bu konular ile ilgili taleplerde bulunsakda Eyüp, halka hizmet etmeyi unutmuş tamamen kişilere hizmet anlayışına sahip bir zihniyet tarafından yönetildiğinden sağlıklı planların yapılacağına inanmıyoruz” ifadesini kullandı.

AKP “SABIR DİYOR ” Daha sonra Adelet Kalkınma Partisi Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile İlçe Başkanlığında görüşme yapan Halk Komitesi Temsilcileri; “ sizde çok iyi biliyorsunuz ki biz yıllardan beri tek bir talepte bulunduk. Yaklaşık elli yıldır oturduğumuz yerlerin parselizasyon işlemlerinin yapılıp sokak emlak rayiç bedelleri dikkate alınarak tapumuzun bizlere verilmesini istedik. Belediye Başkanı Sayın Remzi Aydın’la sizinde içinde bulunduğunuz onlarca görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde sürekli bir iki ay diye diye yıllar geçti. Biz çözeceğiz bizim samimiyetimize inanın bekleyin dediniz. Sonuç ortada bir gelişme yok. Gelişme bir yana Alibeyköy Akşemsettin Mahallesinde yer alan bazı bölgeleri RİSKLİ ALAN ilan ettiniz. Siz bize bekleyin çözeriz derken düşündüğünüz çözüm bu muydu? Eğer çözümden siz bunu anlıyorsanız biz bunu kabul etmiyoruz. Burada sizin huzurunuzda bir daha net bir ifadeyle belirmek isteriz ki biz demokratik hakkımız olan bütün haklarımızı kullanarak alanlarda, Belediye önlerinde tapu talebimizi yüksek bir sesle haykıracağız.” dediler. Görüşmede İlçe Başkanı Süleyman AKÇAY “ söz konusu sorun çözeceğim denip çözülecek bir sorun değil. Lakin gerek şahsım gerekse Eyüp Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın bu konu ile ilgili samimiyetle uğraştığını yakinen biliyorum. Defterdar mahallesindeki sorunu çözdük. Göktürk’te buna benzer mevcut bir sorun vardı o da çözüldü. Sonra bu tamamen bizim çözeceğimiz bir durumun dışında farklı yönleri olan bir sorundur. Buna rağmen yakında bir çözüm bulunacağını düşünüyorum. sizden biraz daha sabretmenizi bekliyoruz” dedi. Halk Komitesi, “bizler yıllardır bekliyoruz yıllardır oyalanıyoruz. Bu oyalamayı sadece AKP’ye yüklersek haksızlık olur biz bu sorunu yaklaşık elli yıldır yaşıyoruz. Artık bu konuda demokratik ve anayasal haklarımızın tümünü kullanacağımızı beyan ediyoruz.” dediler. Görüşmeler sona erdi.

(EYÜP FLAŞ HABER)

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK

EYÜPSULTAN 100, GÜN HAMLESİNİ BEKLİYOR ÜÇ AY OLDU İCRAAT YOK 20 Yıldır Eyüpsultan’da aylık gazete …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER