EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ DÜZENLEMELER

SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ DÜZENLEMELER

GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Genel sağlık sigortası primlerinin 53,32 TL olması ve genel sağlık sigortasında tek prim uygulamasına geçilmesini içeren 6824 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması ile KHK’de değişiklik yapan kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yürürlüğe girdi. Genel sağlık sigortası primleri 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren brüt asgari ücretin yüzde 3’ü kadar ödenecek. 2017 yılı için genel sağlık sigortası primi 53,32 tl ye düşmüş oldu. SGK’lı çalışan veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler dışında kalan herkes 53,33 TL ödeyerek sağlık hizmetlerinden devlet hastaneleri ve özel hastanelerden faydalanabilecek. Aile bireylerinin geliri bürüt asgari ücretin 3’te 1’inin altında olan kişiler gelir testi yaptırarak herhangi bir prim ödemesi yapmadan sağlık hizmetlerinden faydalanabilecektir. Daha önce ödenmemiş olan Gss prim borçları ise yeni prim oranı ile güncellenecek gecikme cezaları silinerek yapılandırılacaktır. Aynı zamanda nisan ayına kadar olan borç tutarı da sigortalının sağlıktan yararlanmasına engel olmayacak.
SOSYAL GÜVENLİK BORÇLARI:
6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN SÜRE UZATIMI 6770 sayılı Kanun ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanuna Geçici 2 nci madde eklenmiş olup bahse konu Kanun ile yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (bu tarih dahil) geçen süre için geç ödeme zammı ile birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla Kanun hükümlerinden yararlandırılacaktır.
Sigorta primi borcu ertelemesinden 5510 sayılı Kanun’un 4/a (SSK) kapsamında sigortalı çalıştıran ve asgari ücret desteğinden yararlanan özel sektör işverenleri yararlanacaktır.
SGK prim ertelemesi uygulaması;
• 2016 yılı Aralık ayına ait sigorta prim tutarını, 2017 yılı Ekim,
• 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta prim tutarını 2017 yılı Kasım,
• 2017 yılı Şubat ayına ait sigorta prim tutarını 2017 yılı Aralık ayı sonuna kadar ödemeleri halinde bu aylara ilişkin primler süresinde ödenmiş sayılır.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ UYGULAMASI:
2017 Takvim yılı asgari ücret üzerinden hesaplanan asgari geçim indirimi tutarları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

MALİ MÜŞAVİR
ALİ HAYDAR İŞKAR

http://eyupflashaber.com/

İBB’den yapılan açıklamaya göre, Büyükada, Caddebostan, Bakırköy Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajları yaza hazırlandı.

İBB DEN PLAJ ATAĞI HİZMETLER İKİ TL   Çatalca Yalıköy 1-2, Arnavutköy Yeniköy, Sarıyer Kısırkaya, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER