EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / SEVAL KIZILATEŞ GÖKTÜRK MAHALLESİ MUHTARI YENİDEN ADAY

SEVAL KIZILATEŞ GÖKTÜRK MAHALLESİ MUHTARI YENİDEN ADAY

 

Daha Güzel Bir GÖKTÜRK İçin  ❤

Beşinci yılını doldurmak üzere olduğumuz muhtarlığımız süresince yaptıklarımızı ;

* Yaşanan afetler sonrası yürütülen çalışmalar

* Olası afetlere hazırlıklı olmak adına alınan önlemler

* İlgili kurumlarla istişaresi yapılan idari sorunlar

* Çözüm ya da iyileştirme bekleyen sorunlarımızla ilgili yürütülen girişimler

* Yaptığımız çağrılara kayıtsız kalmayan duyarlı sakinlerimizin desteği sonucu oluşan bütçelerle , ihtiyaç sahibi komşularımıza yapılan her türlü ayni ve nakdi yardım

* Ve mahalleyi çeşitli platformlarda temsil gibi ana başlıklar altında özetlememiz mümkün.

Madde madde açmak gerekirse , muhtarlığımız döneminde tüm dünyayı etkileyen ve aylarca devam eden pandemi sürecinin yanısıra , ülkemizi etkileyen İzmir , Elazığ ve Hatay depremleri , Kastamonu sel felaketi ile 2021 Manavgat yangını yaşandı.

Bunlardan pandemi sürecinde , muhtarlık olarak Eyüpsultan İlçe sağlık müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak düzenlediğimiz randevusuz aşı kampanyalarında , yüzlerce sakinimizin aşı olmasına aracı olduk , süreç zarfında işyerleri kapanan ya da işine gidemediği için mağdur olan komşularımıza ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk ve yine duyarlı sakinlerimizin katkılarıyla binlerce vatandaşımıza , maske ve dezenfektan desteğinde bulunduk.

Yanısıra , EyüpSultan ve Büyükşehir Belediyelerimiz ile sağlanan koordinasyon sonucunda da , bölgemizdeki tüm okul ve camiilerimizin düzenli olarak dezanfeksiyonu sağlandı.

Kastamonu’da yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye her türlü yaşamsal ihtiyaç malzemesi desteği sağlandı.

Aynı şekilde Manavgat yangını , İzmir ve Elazığ depremleri sonrasında da mahalle halkının göstermiş olduğu yüksek duyarlılık sonucu toplanan  , kazma kürekten , kedi mamasına , kalem pilden uyku tulumuna, giyecek,gıda ve benzeri her türlü malzemeyi afet bölgelerine gönderdik.

Son olarak , 6 Şubatta yaşanan Hatay ve diğer illerimizi etkileyen depremler sonrasında yine Göktürk olarak topladığımız 12 tır dolusu malzemeyi , felaketten etkilenen bölgelere yolladık , mahallemize gelen depremzedelere imkanlarımız ölçüsünde her türlü yardımda bulunduk.

Tasnif , kolileme ve sevkiyat aşamalarını kapsayan süreç zarfında satırlara sığdırmanın mümkün olmadığı anlar yaşandı. Her yaştan mahallelinin , maddi manevi her türlü çabası görülmeye değer ve emsalsizdi.

Ve bir yandan yaşanan felaketlerle mücadele konusunda organize ederken mahallemizi , sınırlarımızdan çok ötelere dokunurken maddi manevi , bir yandan da yaşanması muhtemel felaketlere karşı hazırlıklı olmak konusunu da ihmal etmedik. Kısa adı MAG olan “Mahalle Afet Gönüllüleri” ekiplerimizi oluşturduk .Aldığımız eğitimler sonrası Göktürkte 75 kişilik MAG olduk, sayımızı arttırmak için yeni gönüllülerimizi bu vesile ile davet etmek isterim.

Artan nüfusla birlikte yetersiz kalan deprem toplanma alanlarımıza yenilerinin ilave edilmesi , mevcut alanların korunması ve hazır hale getirilmesi taleplerimizi , ilgili birimlere ilettik.

** posta ve tebligat dağıtımı konusu ile ilgili mahalle sakinlerimizin sorunlarını görüşmek üzere İstanbul PTT baş müdürü  ve değerli çalışma arkadaşlarını makamlarında ziyaret ettik. Kendilerine sıkıntılarımızı ve önerilerimizi ilettik .

 Mahallemizde yaşanan asayiş ve trafik konusunda ki sıkıntılarımızı görüşmek üzere , il ve ilçe emniyet müdürlerimizi ziyaret ettik , bakanlık düzeyinde yapılan toplantılarda sorunlarımızı ilettik.

Tam teşekküllü hastane , mezarlık , okul gibi acil ihtiyaçlarımızı , yine katıldığımız toplantılarda dile getirdik. Bunlarla ilgili yazılı başvurularımızı yaptık. Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu’nun bölgemize kazandırılmasının sevincini yaşadık. Hastane ve mezarlık konularının da takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Çözüm ya da iyileştirme bekleyen sorunlarımızla ilgili yürütülen girişimler konusu ise mahallelinin hizmet aldığı kurumlarla ilgili sorunları kapsıyor olup , bunları da kendi aralarında ; İSKİ , İETT , BEDAŞ , TELEKOM , İlçe ve Büyükşehir Belediyemizle ilgili olanlar şeklinde ayırmamız mümkün.

Kendilerine ilettiğimiz taleplerimiz ve sağlanan koordinasyon sonucunda bu kurumlarımızdan aldığımız hizmetlerden başlıcaları ;

Mahallemizde ki tüm dere temizlikleri rutin bir şekilde sürmektedir. Cumhuriyet Caddesindeki derenin de  rutin hale getirilerek temizlenip islah edilmesi ve kenar korkuluklarının yenilenip yükseltilmesi talebimiz İSKİ tarafından kabul görerek bir sıkıntının daha giderilmesine ortak olduk.

BEDAŞ sorumluluğundaki havai hatların bir kısmının yer altına alınması ve kalan kısmın da yatırım programına alınması , aydınlatma eksiği olan sokaklarımız ile ilgili sıkıntının giderilmesi ve hali hazırda ihtiyaç duyulan sokaklarımızada yeni direklerin eklenmesi çalışmaları yürütülmektedir.

İlçe belediyemizce yapılan , yağmur suyu ızgaraları ve kanallarının temizliği , çöp konteynerlarımızın yenilenmesi , meydan düzenlemesi , evcil hayvan parkı , muhtarlığımızın önündeki parkın yenilenmesi olarak sayılabilirken , toplu taşıma , ve özellikle hafriyat kamyonlarının yarattığı yoğunluk, tek noktadan olan mevcut bağlantı yoluna ilaveten yeni otoban bağlantılarına duyulan ihtiyacın aciliyeti , otopark problemi gibi konuları da , her konunun ayrı ayrı en üst düzey temsilcileriyle görüştük.

İETT ile ilgili olarak makamlarında daire başkanlarımızı ziyaret ederek yeni hat ve ilave sefer taleplerinde bulunduk.

Hafriyat kamyonlarının yoğunluğu  ve toplum üzerinde yarattığı stresi, yetersiz park alanı ve alternatif otoban bağlantı yolu konularını , Büyükşehir ve İlçe Belediyemizin ilgili birimlerine , İlçe Emniyet Müdürlüğümüze , son olarak ta sayın Valimize ilettik. Öncesinde makamında ziyaret ettikten sonra , kendisini bölgemize davet ettiğimiz UKOME daire başkanımızla saha çalışmalarında bulunduk , muhtarlığımızı ziyarete gelen İSPARK genel müdür yardımcımıza sorunlarımızı anlattık. Ve an itibariyle sokaklarımızda ki sıkıntılı durumlar  bu kapsamda ele alınıp yeniden düzenlenlenmeye , bunun dışında da alternatif otoban bağlantı yolu yapımı devam etmekte olup , diğer konularda da çözüme yönelik çalışmalar sürmektedir.

 

Tüm bunların yanısıra her yaştan sakinimizin , her anlamda yanında olabilmek adına , muhtarlığımızda okuma etkinlikleri , sınavlara girecek gençlerimize test kitabı , ihtiyaca göre devam sütü , bebek maması , bebek bezi , oyuncak , kırtasiye , kıyafet , eşya , gıda , alışveriş kartı gibi desteklerde bulunduk , muhtarlığımız bünyesinde oluşturduğumuz kütüphanemize ilaveten , 3000 tanesi İBB kütüphanesine olmak üzere , doğu ve güneydoğu anadolunun uzak köylerindeki okullarımıza gönderilenlerle birlikte , toplamda binlerce kitap göndererek , bu anlamda da Göktürk olarak belki de bir rekora imza attık.

Yanısıra yine hem İlçe ve hem Büyükşehir Belediyelerimizce ve tüm sakinlerimize yönelik düzenlenen birbirinden güzel organizasyonlara paydaş olduk. Çocuk tiyatroları , konserler , yazlık sinema gösterimi gibi etkinliklerde Göktürk olarak , tıpkı her türlü afet karşısında olduğumuz gibi , güzel günlerde de bir aile yakınlığında olabileceğimizi göstererek , bu anlamda da farkındalık yarattık.

Milli ve dini bayramlarda , yılbaşı ve diğer özel günlerde , bu farkındalığı özellikle çocuklarımıza aşılayabilmek , kuşaktan kuşağa geçerek kalıcı olmasını sağlayabilmek adına , yine Göktürk’lülerin katkılarıyla hayata geçen pek çok organizasyona imza attık.

Mahallemizde bulunan Göktürk ÇYDD ile birlikte yürütülen çalışmalarımızda sürmektedir.

Atık yağ ve Atık pil toplama merkezi olarak muhtarlık binamızı kullanmaktayız.

Mavi  Kapak toplama çalışması ile Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ile Mahallemizde ki  engelli vatandaşlarımıza elektrikli tekerlekli sandalye desteği sağladık.

Eyüpsultan belediyesi arama kurtarma ekibi esay tarafından mahalle sakinlerimizle beraber  deprem eğitimi alınmasını sağladık.

10 Kasım’da mahalle sakinlerimize, Atamızı ebedi istirahatgahında ziyaret etmek için Ankara’ya gezi düzenledik.

İşkur yetkilileri ile yapılan işbirliği sonrasında , muhtarlığımızda düzenlenen rehberlik hizmetleri ile vatandaşlarımıza hizmet götürdük.

Kızılay ile birlikte gerçekleştirilen kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenleyerek fayda sağlamaya çalıştık.

Geleneksel hale getirdiğimiz her yılbaşında yaptığımız  “Umut Ağacı” projesi ile mahalle sakinlerimizle birlikte çocuklarımıza armağanlar vererek şarkılarla danslarla yeni yıla mutlu ve umutlu girmeye çalıştık.

Kısacası herşeyi Daha Güzel bir Göktürk için yaptık , Göktürklülerle beraber yaptık …

Dileğimiz , bu mutlu ve muhteşem aileyle , yolumuza hep birlikte devam edebilmek….

Sevgiyle ve saygıyla

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER