EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ŞAMİL BEDİR; BELEDİYE MECLİSİNDE KEMERBURGAZ DA ACİLEN KANSER TARAMASI YAPILMASINI İSTEDİ

ŞAMİL BEDİR; BELEDİYE MECLİSİNDE KEMERBURGAZ DA ACİLEN KANSER TARAMASI YAPILMASINI İSTEDİ

ŞAMİL BEDİR; BELEDİYE MECLİSİNDE KEMERBURGAZ DA ACİLEN KANSER TARAMASI YAPILMASINI İSTEDİ

ŞAMİL BEDİR; EYÜP KEMERBURGAZ’DA KANSER TARAMASI YAPILSIN

Eyüp Sultan Belediye Meclis Üyesi Şamil Bedir; Kemerburgaz’da gittikçe çoğalan kanser ölümlerine dikkat çekerek acil önlem alınması için çağrıda bulundu.

Son birkaç yıl içerisinde kanser illetinden hayatını kaybedenlerin sayısının gittikçe artması nedeniyle Belediye meclisinde yazılı ve sözlü önerge veren meclis üyesi Mimar Şamil BEDİR, Özellikle Kemerburgaz’da acilen kanser taraması yapılması istedi.

ŞAMİL BEDİR; “Bunda iki konunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Birincisi bir zaman önce Ekolojik Enerji adı altında Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisinin basına da  yansıyan toprağa gömülü olduğunu düşündüğümüz variller.

İkincisi yine basına yansıyan Odayeri Çöplüğünün kimyasal sularını Cendereye verilmesidir.

Şamil BEDİR; “Geçtiğimiz günlerde çok sevgili dostum hayırsever işadamı Musa Can arkadaşımı ve yakın zamanda Eyüp sağlık Gurup Başkanı olan lise arkadaşım Şefik Eryılmaz beyi,  Yine Kemerburgaz’ın önemli simalarından Mehmet Acar, Emlakçı Yetiş Kanal’ı  (Eyüpsultan belediyesi onun kiracısı oluyor). Yine Bakan Mehmet Şimşek’in yeğeni olan arkadaşımız Avukat Süleyman beyefendi  ve lütfen inanın yüzlerce insanı kanser illetinden çok yakın zamanda bir yıl içinde kaybettik.

Abartmıyorum, yüzlerce insan. Allah rahmet eylesin sevdiklerine baş sağlığı diliyorum bu kanser illeti Kemerburgaz’ın mahallelerinde can almaya devam etmektedir.

Eyüp mahallelerinde ve özellikle Kemerburgaz’da acilen kanser taraması yapılması , Eyüp sultan halkının bu konuda bilinçlendirilmesini talep etmekteyim.

Turgut KOÇUM; Kemerburgaz Mimarsinan Mah Muhtarı

İstanbul’un Akciğerleri ve nefes alacağı, Belgrad Ormanları etrafında yer alan Kemerburgaz’da  kanser vakalarıyla karşılaşıyoruz.

Bunların asıl nedeninin Ekolojik Enerji adı altında Kimyasal Bertaraf Tesisinden kaynaklandığı ve bu tesisin kapatılması için Eyüp Flaş Haber Gazetesinin desteğiyle Kemerburgaz halkı el birliği vermiş gelinen sonuçta tesisin faaliyetine son verilmişti.

Fakat bölgede yaşayan insanlar bu tesisin faaliyeti sırasında çevreye yayılan zehirli kokudan mı,  yoksa başka unsurlardan mı bilinmez,  bilinen acı bir gerçek var ki, çok  sayıda vatandaşımız kanser hastalığından dolayı hayatını kaybetmiş ve hala kanserden tedavi görenler var.

Bir başka sebep ise Odayeri Çöplüğünden sızan kimyasal atık sularının dereye akıtılması.

Aşırı yağmurların ardından dereye boşaltılan Kimyasal sıvıların sel sularıyla birlikte dereye salınması da facianın bir başka boyutu.

Dere boyunca uzanan tarım arazilerini  kimyasal karışan suyla sulamak için kullanıldığı için mi? Bilinmez. Derelerden zift şeklinde akan kimyasal atıklarını resimleyerek görüntüleyip gerekli mercilere ulaştırıyoruz. Fakat değişen bir şey olmuyor. Belediye Meclis Üyemiz Şamil Bedir bey konuyu meclis gündemine taşıyarak Kemerburgaz da acilen kanser taraması yapılması için yazılı önerge verdi. Bu konuda Eyüp Kaymakamı ve Belediye öncülüğünde acilen Kemerburgaz da bir an önce kanser taraması yapılmasını gerekiyor.

(EYÜP FLAŞ HABER ALAETTİN ARSLAN)

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER