EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Abdullah Ağırkan / NEO LİBERALLERİN ÇÖKÜŞÜ

NEO LİBERALLERİN ÇÖKÜŞÜ

 

Neo liberallerin hüsranla izledikleri uluslararası ekonomik kriz…Sermayenin salt ulusallığını korkaklık ve sermaye karşıtlığına indirgemekten vaaz geçecekler gibi…

 

Adem simit’in kemikleri sızlamaktadır diyenler..hata sözüm ona ciddi ekonomi dergilerinin kapağında göz yaşları dökmesi son derece dokunaklı..

 

Uluslararası kriz ’in sorumluları kim?

 

Sermaye çevrelerinin ciddi karları “şimdi zararlara döndü”, ancak bilindiği gibi karların oranındaki düşüş mikro büyüme ile de orantılı.

 

Finansal krizin boyutlarına dair tüm tahminler soyut bir çıkışa işaret etmenin ötesinde değil… Bunun sebebi, Neo liberal düşüncenin hastalıklı yanı

 

Dünyanın bir köye dönüştüğünü idea edenler acaba şimdi nasıl bir tez sunacaklar sermaye çevrelerine.

 

Meselenin özü “ciddi boyutlardaki kar ve tekellerin haksız rekabetten edindikleri bikrimin yansımasından ibarettir.”

 

Sermaye çevreleri bunu rekabet ve dolayısıyla serbest piyasa olduğunu ve buna karşı olmanın kapitalist ideolojiye de karşı olmak anlamına geldiğini vaaz ediyorlar.

 

Ancak gelinen noktada, devletin ciddi para yardımları ve teminatları sayesinde varlıklarını sürdürenler… Ne düş üşünmekteler?

 

Hani devlet eli ile ticaret en büyük yanılgı ve elbette zaaftı..? Hani artık serbest piyasa ekonomisi dünyada kabullenilmezliği zorunlu-kaçınılmazdı.

 

Neo liberal ekonomi ve onun ideologlarının tüm yanılgıları ve ebetteki söylemleri çürümüştür.

 

Ekonomilerin özüne dönmesi ve elbette ki “ulusal sermayenin devlet eli ile varlığını sürdürmesi zorunluluğu doğrulanmıştır.”

 

Öte yandan… Edinilen ciddi karların ve haksız rekabeti de dengelemesi bakımından, devletin varlığı zorunlu bir yönetsel erktir.

 

Neo liberal Kapitalist üretim ilişkilerinin adım adım tasfiye ve yok oluşa doğru uygun adımlarla gittiği söylemi erkende olsa gerçektir.

Neo liberalizmin tüm tezleri çürümektedir…

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER