EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / HALKIN ACİL İHTİYACI VAR SAKIN SATMA REMZİ BEY

HALKIN ACİL İHTİYACI VAR SAKIN SATMA REMZİ BEY

 

HALKIN İHTİYACI VAR ÖZELE VERME BAŞKAN

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı uyarıyoruz!!

Sakın ha halkın acil ihtiyacı varken kiraya verme!

Belediye Başkanı öncelikle hizmet için seçildiği ilçenin acil ihtiyaçlarını gözeterek belediyeye ait taşınmazları satmak ve özel şirketlere kiraya vermek yerine halkın öncelikli acil ihtiyacına cevap vermelidir.

Eyüp Sultan’a bağlı Göktürk Eski Belediye binası dönemin belediye başkanı İsmail Kavuncu tarafından özel Doğa Koleji’ne kiraya verilmişti.8 Yıldır Doğa Koleji tarafından okul olarak kullanılan bina boşaltılarak Kemerburgaz’da yeni inşa ettikleri yere taşındı.

Göktürk halkının kazanımlarıyla yapılan bu bina halkın acil ihtiyaçları için kullanılmalı. Acilen İlkokul ihtiyacı olan Göktürk bakınız ne sıkıntılar çekiyor.

Nejat Sabuncu İlk Okulu öğrencileri Sabah namazında okula, akşam ezanında ise evlerine gidiyor.

Göktürk’te Ali Rıza Özderici Lisesi, Turgut Özal Ortaokulu, Göktürk Kız İmam Hatip Okulu yanısıra, 50 bin nüfuslu mahallenin tek bir Nejat Sabuncu İlk Okulu var.

Başka bir okul olmadığından  çocuklarını tek okul olan Nejat Sabuncu İlk Okuluna göndermek zorunda kalan veliler çaresizler.1035 öğrenci mevcutu olan okulda, 3. ve 4. sınıflar sabah grubu, 1 ve 2. sınıflar öğle grubu olmak üzere ikili eğitim yapılmaktadır.

Kamuoyunda da geniş yankı yapan Göktürk ve Kemerburgaz’da sokak köpekleri haberleri öğrenci velilerinin de ne kadar haklı olduklarını ortaya seriyor. 3. ve 4. sınıfta okuyan çocuklar sabahları zifir karanlıkta okula korkarak gitmeye çalışırlarken, 1.ve 2. sınıflar akşam ezanında  okuldan çıkıp ancak evlerine gidebiliyor.Peki yetkililer bu durum karşısında haberdarlarmı.

MİLLİ EĞİTİ MÜDÜRÜ NE İŞE YARAR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görev çerçevesi içerisinde kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge, plân, program ve amirlerle kendile­rine verilen görevleri yapmak, bulunduğu görev alanındaki millî eğitim hizmetlerini incelemek, görev alanına gi­ren okul ve kurumların ihtiyaçlarını tespit ederek kendi yetkisi dâhilinde olanları yapmak, olma­yanları yetkili makamlara bildirmektir.

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğünç Eyüp Göktürk’te yaşanan sıkıntılardan haberiniz varmı,yokmu? Haberiniz var ise bu durumu yetkili makamlara bildirdiniz mi? Eğer haberiniz yoksa haberiniz olsun. Haberiniz olupta çare bulamıyorsanız Göktürk’te acilen okul için ideal çareler mevcuttur.

BELEDİYENİN MALI MİLLETİNDİR.

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğünç; Göktürk’te yeniden okul yapmak için okul arsası mevcuttur. Fakat yeniden yapılacak okul 2,3 yıl sürer. Ancak Göktürk eski belediye binası Eyüp belediyesi tarafından Doğa Kolejine kiraya verilmiş ve Doğa Koleji bu binayı terk etmiştir.Üstelik bu bina eğitim için tasarlanmış olup Nejat Sabuncu İlk Okul öğrencileri için ideal hizmet olacağından bilgilerinize sunuyoruz.

Sayın Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; Göktürk eski belediye binasını önceki belediye başkanı gibi sakın ha özel okullara kiraya vermeyiniz. Göktürk’ün kazanımları öncelikli olarak Göktürk Halkı içindir. Şu an atıl durumda olan Eyüp Belediyesi hükdesin de olan Göktürk eski belediye binasını geçici de olsa ilk okula tahsis ediniz ki. Bu millet sizi alkışlasın. Haydi hayırlısı.

Sakın ha Başkan Bu binayı kiraya verme, Yoksa bu milletin ahını alırsın.

(EYÜP FLAŞ HABER ALAETTİN ARSLAN)

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER