EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / GÜLSÜM POLAT NE YAPTI ?

GÜLSÜM POLAT NE YAPTI ?

17 Mart 2022 tarihinde İBB Meclis toplantısında gündem maddelerinden biri ; Eyüpsultan’daki taşınmazlardı.  Tabii başlıkta “Gülsüm Polat öyle bir konuştu ” dediğimde, sizler tahsisin gerçekleşmediğini düşündünüz. Bakalım neler oldu?

Eyüpsultan Belediyesini almak isteyen CHP biraz bu haberi incelemelidir.

Geçtiğimiz aylarda Eyüpsultan Belediyesi Meclis toplantısında, kadın sığınma evine oy veren CHP’li  Gülsüm Polat, aynı zamanda İBB CHP Grubu Saymanlık görevini de yaptığı için dikkatimi çekti. Öyle ya neden bu görevlere getirildi ne kadar başarılı? Fakat Eyüpsultan meclisinde tek başına çıkıp “Hayır” deseydi ve saymanlık görevini de adil bir şekilde yapsaydı bu haber konuları veya köşe yazımızın konuğu olur muydu? Gerçekçi olmak gerekirse kesinlikle HAYIR .

İBB MECLİSİNDE GÜLSÜM POLAT KONUŞTU, TAŞINMAZLAR AK PARTİLİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİNE TAHSİS EDİLDİ. 

Gülsüm Polat Eyüpsultan Meclisinde neden Şartlı evet dediğini bana açıklayamadığı gibi , anlaşılan Eyüpsultan İlçesindeki Defterdar Mahallesi’ndeki taşınmazlarında Eyüpsultan Belediyesi’ ne tahsis edilmemesi gerektiğini açıklayamadı.

Polat konuşmasında : ” 2021 yılında TÜGVA’ ya ecrimisil gönderildi. Ecrimisil ihbarnamesi alınınca her nedense koşa koşa önergeyi hazırlayıp kendinize tahsis kararı çıkartmaya gittiniz. Zamanlama çok manidar. Samimiyseniz ödersiniz ecrimisil bedelini. ” .

Aslında burada kafaları karıştıran şudur değerli okuyucularım. Polat yerin mi tahsisini engellemek istiyor? Yoksa TÜGVA karşıtımı ? Yoksa tek sebep ödeme yapılması mı ? Hani İBB Saymanı olsa tamam diyeceğimde, Kendisi İBB CHP Grup saymanı . Bakalım neler demiş devam edelim. 

Polat konuşmasının sonlarında ”  Parası verildikten sonra kurallara uyduktan sonra İBB neden anlaşma yapmasın? Sizin ne gibi bir muafiyetiniz var ? Vatandaşa gelince ecrimisil ödenecek TÜGVA yapınca ödemeyecek öylemi. Bu gündem maddesine hayır diyoruz” dedi.

Çok şükür en azından “Şartlı Evet ” gibi ” Şartlı Hayır ” demedi. Burada konuşmanın sürecinde geçen TÜGVA nedir? TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı.  Dünya üzerinde iyi ve güzel ne varsa savunan her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni bir nesil gençlik vakfıdır. Aynen sitelerinde açıklandığı gibi sizlere servis ettim.

CHP Eyüpsultan Belediyesini bu gidişle yıllarca kaçırmaya devam edecek gibi görülüyor. Her dönem bir hata büyük bedellerin ödenmesine sebebiyet veriyor. Bir meclis üyesi ısrarla bir kurum adını konuşmasına taşıdığı için cevap ta hemen geldi. 

AK PARTİ İBB Meclis Üyesi Muhammed Kaynar  ” Bir vakfın ismini zikrederek başka bir noktaya çekmek istiyorlar. Ben arkadaşların vakıf alerjisi olduğunu tahmin ediyorum. ” dedi.

Gazeteci Yazar Varol Kısa

Aslında CHP Eyüp meclisi ve komisyonları ile ne kadar işine vakıflar bir kaç istisna hariç son dönemlerin en yetersiz süreci yaşanıyor…

Geçmiş meclislerle kıyaslanınca Mimarlar,Mühendisler,Avukatlar,Belediye başkanlığı veya Bld başkan Yrd yapmış koca bi ehliyet, liyakat sahipleri vardı…

Alaettin Arslan eyupflashaber

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER