EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / GÖKTÜRK KEMERBURGGAZ İLÇE OLMAYI HAK EDİYOR

GÖKTÜRK KEMERBURGGAZ İLÇE OLMAYI HAK EDİYOR

GÖKTÜRK VE KEMERBURGAZ İLÇELİĞİ HAK EDİYOR

İstanbul Avrupa yakası Kuzey Marmara İstanbul acilen yeni bir ilçe kurulması ve yerinde hizmet anlayışıyla daha da rahatlayacak. Bölgenin en çok nüfusa sahip Göktürk ve Kemerburgaz civar (köyler) mahallelerin de birleşimiyle İstanbul trafiği bile rahatlayacak. Bölgede kurulacak yeni bir ilçenin yerinde eğitim ve yerinde hizmet noktasında sabah ve akşam trafiği bile rahat nefes alacak.

Eyüpsultan İlçesi Haliç’in son bulduğu noktada başlayan, kuzeyde Karadeniz kıyılarına kadar uzanan 242 km2’lik geniş bir alana sahipken hizmet verme noktasında zayıf kalıyor. Üstelik Eyüpsultan’dan Kemerburgaz, Göktürk’e ve civar köylere ulaşım ortalaması 25 ila 40 km arasında.

1980 öncesi Kemerburgaz ve Alibeyköy Belediyeleri yerinde hizmet anlayışıyla bölge halkına rahat hizmet vermekteyken bu hak ellerinden alınarak Eyüpsultan’a bağlanmıştı.

Bu da yetmezmiş gibi kuş uçmaz kervan bile geçmeyen hatta her türlü hizmetten yoksun olan Göktürk 1994 yılında Mustafa Gül öncülüğünde belediyelik hakkını kazanmış ve 15 yıl gibi kısa bir sürede Eyüpsultan’ı bile aratmayacak noktada gelişmişken 2009 yılında Göktürk belediyesinin de kapısına kilit vurularak Eyüpsultan belediyesine bağlanmış ve mahalle konumuna düşürülmüştü.

 

Eyüpsultan İlçesi yerleşme alanındaki mahalleler Eyüpsultan Merkez, Nişanca, Defterdar, Düğmeciler, İslambey, Rami Cuma, Topçular, Rami Yeni, Silahtarağa, Sakarya, Alibeyköy Merkez, Esentepe, Karadolap, Yeşilpınar, Akşemseddin, Çırçır, Güzeltepe ve Emniyettepe mahallelerine bile zor hizmet veren Eyüpsultan belediyesi,

Kuzeyde Merkeze en yakın mahallesi 25 km Mithatpaşa,Mimarsinan ve Göktürk, en uzak mahallesi ise 40 km Akpınar.

Eyüpsultan İlçesi kırsal alanında (Kemerburgaz) Mimar Sinan ve Mithatpaşa mahalleleri , Hızlı gelişim ve nüfus artışıyla dikkat çeken Göktürk ve civar (Köyler) Akpınar, Ağaçlı, Çiftalan, İhsaniye, Işıklar, Odayeri, Pirinççi ve Yayla köyleri 35 km uzaktan her türlü hizmetten yoksun adeta kaderine terkedilmişliğin vefazızlığını yaşıyor.

Yeni Havalimanı ile birazda olsa hareketlenen Kemerburgaz Göktürk ve civar köyler uzaklık nedeniyle yerel hizmet noktasında yoksun bırakılıyor.

HIZLA GELİŞEN GÖKTÜRK

Eyüpsultan İlçesi’nin kırsal alanı kuzeybatıya, Karadeniz’e doğru uzanmaktadır, Karadeniz sahillerinde 1994 yıllarına kadar maden ocakları ile büyük istihdam sağlarken bunun yerini hızla gelişen Göktürk ilçeyi aratmayan özellikleriyle  havalimanı gibi faktörlerin gelmesiyle yer değiştirdi.

Hava limanına yerleşim yeri  ikamet ve diğer ihtiyaçlarında çekim merkezi haline gelmiştir. Diğer taraftan köylerinde mahalleye dönüştürülmesi köy hayatını etkilemiştir, Tarım, hayvancılık, ormancılık gibi uğraş alanlarını bitirmiş köylerin elinden alınanların yerine iş ve istihdamı destekleyen bir şey verilmemiş, hatta bölgelerine Havalimanı, Kuzey Marmara otoyolu gibi projeler gelmişse de istihdam olarak yararlanılmadığını(Köylerin imar planları yapılmadığını yeni yetişen gençlerin evlenmek için ihtiyaçları olan evlerini bile yapamadığı görülüyor.

Bölgede ikamet edenlerin aksine  işsizlik nedeniyle fakirleştiklerini, köylerin İmar plânlanın yapılamamasından dolayı evlerini yenileyemedikleri aşikardır.

BÖLGE HALKI; NE OLACAK HALİMİZ?

Mahalleye dönüştürülen Köylerde işsizlik hat safhada, yem pahalı ahırdan çıkan hayvanlarımızı ormanların daralmasıyla aç kalan kurtlar hayvanlarımızı yiyor. Ahırda beslemek çok zor. elimizden alınan imkânların yerine İade edeceklerini biz köylülerin tarif etmesine gerek yok, köylerin kapatılmasına karar verenler yeni çözüm üretmek zorunda diye düşünüyoruz. Şehir içlerine gidemiyoruz, ulaşım uzak mesai kayıp ları, artı yol masrafları gibi giderlerimiz artarak bütçemizi zorlamaktadır.İlçe kurulması Belediye olmasının desteklemekten başka çare görünmüyor, Bu bölgeye acilen yerinde hizmet için yerinde yönetim gerek, o da Kemerburgaz Göktürk ve civar köyler birleşerek ilçe olmalıdır.

 

YERİNDE HİZMET YERİNDE YÖNETİM

Işıklar (köyü) mahallesi muhtarı Zafer ÜNLÜ; Yerinde yönetim ve yerinde hizmet her daim istikrarı da beraberinde getirir. Göktürk,Kemerburgaz ve civar köyler ile birlikte ilçe olması artık kaçınılmaz noktaya gelmiştir. Çünkü Eyüpsultan merkeze gidip gelmek hem zaman kaybı, hem de trafik yoğunluğu açısından adeta ızdırap çekiyoruz. Köy ken mahalle olduk, hala hazırda imar problemlerimiz çözülmüş değil. Gençlerimiz evlenip kendi arazisine ev yapamıyor, iş istihdamı yok, hal böyle iken gençlerimiz başka yerlere göç ediyor. Halbuki yakın bir ilçemiz olsa gençlerimiz iş ve aş imkanlarına kavuşacak. Göktürk, Kemerburgaz ve civar köyler ile birlikte birleşerek mutlaka ilçe yapılmalı.

TURGUT KOÇUM BÖLGEMİZ İLÇE OLMAYI KAKEDİYOR

Mithatpaşa Mahalle muhtarı Turgut Koçum; “Kemerburgaz da  oturan vatandaşlarımız Nüfus idaresinde bir kimlik çıkarmak veya Belediyede bir işini halletmek için   20 km yol gitmektedir.

Bunu yolun içine birde trafiği koyduğumuzda vatandaşın bir gününü almaktadır.

Son zamanlarda yapılan inşaatlardan dolayı nüfus  açısından yoğunluğun başladığı Kemerburgaz ve Göktürk buna bağlı olarak mevcut köylerin ilçe olmayı hakkettiğini düşünüyorum.

Yanı başımızda yapılan havaalanından dolayı nüfusta artışlar meydana gelmeye başlamıştır.

Arazi açısından büyük ve nüfus açısından gelişmekte olan bölgenin yeni bir ilçe olmasını hakkettiğini düşünüyorum.

GÖKTÜRK KEMERBURGAZ İLÇE OLMAYI HAK EDİYOR

Odayeri Muhtarı Cihan ŞİMŞEK; “Göktürk Kemerburgaz ve civar köyler birleşerek ilçe olmayı hak ediyor” Cihan Şimşek, Eyüpsultan’a gidiş gelişimiz tam günümüzü alıyor, bu da iş kaybımıza neden oluyor. Bir de yol ve trafik çilesini düşünürsek tam anlamıyla çile çekiyoruz.

Bölgemiz ilçe olmaya hem müsait hemde hak ediyor. Çünkü Eyüpsultan’a en uzak mahalle 40 km. Göktürk’e 25 km. bu sıkıntı Kemerburgaz,Göktürk ve civar köylerin ortak derdidir. İlçede mecburi işi olan insanlar sabah İETT’ye binerek akşama evlerine zor dönebiliyorlar. Artık ilçe olma hakkımızın zamanı gelmiştir.

 

(FLAŞ HABER Alaettin Arslan)

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER