BARAJIN ALTINDA CAFE TEHLİKE GELİYORUM”DİYOR
Göletin hemen altında faaliyet gösteren Cafeterya restaurant onlarca insanın oturup eylendiği olası bir depremde faciaya yol açacak.
Eyüpsultana, bağlı Göktürk, Sulama, barajı. Göktürk, Tabiat.parkı,“tehlike, geliyorum”diyor, “İski’yi, uyarıyoruz”
Göktürk Göleti 1972 yılında tarım arazilerini sulamak için köy hizmetleri tarafından ilkel şartlarda molozlarla set yapılarak yapılmış olan gölet olası bir deprem de tehlike sinyali veriyor. Öyleki;; 1999 depreminde yılında Gölet zarar görmüş ve geçici önlem alınmıştı. ilkel şartlarda kurulmuş “sulama barajı” Göktürk ve Kemerburgaz’da bahçıvanlık yapan çiftçilerin ortaklaşa kurdukları “Göktürk Sulama Kooperatifi” men edilerek işlevini yitirdikten sonra. Restaurat yapıldı. Burada olası bir depremde barajın. Göletin PATLAMASI HALİNDE sorumlusu kim olacak;
2012 yılında ne olduysa birden aniden Kooperatifin işlevini yitirdiği gerekçesiyle kapatılmasının ardından başlayan gözü dönmüş rantçıların işgaliyle devam eden süreç AK Partili Eyüpsultan Belediyesi tarafından “Esenler Belediyesine tahsis edilmesinde bir sakınca yoktur” yazısıyla Göktürk halkı 55 yıldır kendi elleriyle yapıp korudukları baraj artık Esenler belediyesi tarafından müteahhit firmaya verilerek işletmeye açılmış. üstelik giriş çıkış ücrete tabi oldu.
OLASI DEPREM
Göktürk Göleti su tutmak için yapılan barajı, ilkel şartlarda doğal yığma molozlarla yapıldığı için olası bir deprem de tehlike yarattığı biliniyor. Buna rağmen hemen barajın tam altında gece gündüz yüzlerce insanların oturup eylendikleri kafelere kim nasıl izin ve ruhsat verdiği de hatırlatmak da yarar var. Türkiye gündemine Bolu Otel faciasını göz önünde bulundurarak, facianın sorumluluğunu üstlenen olmadığı gibi, Göktürk Göleti olası bir depremde barajın seti yıkılırsa bunun hesabını kim verecek. Buradan Öncelikle İSKİ’yi uyarıyoruz. Çünkü Baraj ve Göletlerin sorumluluğu İski’ye aittir.
EYÜP FLAŞ HABER/ALAETTİN ARSLAN