EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN BELEDİYESİ PARKLARI İŞGAL ETTİ

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ PARKLARI İŞGAL ETTİ

Eyüp Sultana bağlı Alibeyköy Araphan Parkı  Kafeterya ya  dönüştü.

Eyüp Sultan Belediye tarafından ilçede son 4 yılda sosyal alanlar oturma yerleri ve çocuk parkları  işgal edildi.

Eyüpsultan  Belediyesi’nin de logosunun bulunduğu park çocukların ve yaşlıların dinlenme yeriydi ve belediyenin imar planlarında da arsa yeşil alan, park statüsünde görünüyordu.

YASA İZİN VERMİYOR

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 52. maddesi Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi, işgal harcına tabi. Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından işgali, yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için geçici işgali durumunda işgal harcı alınır. Yasadan da anlaşıldığı gibi sosyal donatı alanı olan park ve bahçelerin işgal edilmesi mümkün değil. Buna göre Eyüp Belediyesi’nin parkı işgal eden özel işletmeye derhal dışarı çıkarıp, eski oturma banklarını yerleştirmesi gerekiyor.

Mahalle sakinler direniyor

Mahalle sakinlerin gazetemize yaptığı açıklamada;

Alibeyköy Araphan parkı  restaurant bütün işyerlerinin imza toplaması ve mahalle sakinlerinin şikayet dilekçesi hem Büyükşehir,  hem de Eyüp belediyesi, Kaymakamlık,Trafik Şube ve ALO BİMER hattına bildirilmiş olup hiç bir işlem yapılamamıştır”diye söyleyen mahalle sakinleri  daha fazla imza toplayarak Ankara’ya kadar gideceklerini belirttiler.

(EYÜP FLAŞ HABER ALAETTİN ARSLAN)

 

http://eyupflashaber.com/

Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi.

İSTANBULUN SON AKCİĞERLERİ TALAN OLUYOR Tarihi Belgrad Ormanı’nda Bir taş ocağına daha onay verildi. Vatan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER