EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

Eyüpsultan Müteahhitler Derneği, Eyüp Ensar konağında yapılan kahvaltı programında basın mensupları  ile bir araya geldi.

Eyüp Sultan Ensar konağında basın mensupları ile bir araya gelen Eyüp Müteahhitler Dernek Başkanı İrfan Tutacak,

Geleneksel Hale getirmiş olduğumuz ve heryıl düzenlemiş olduğumuz Eyüp Sultan Müteahhitler Derneği ile basın mensupları ile istişare toplantısına hoş geldiniz diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü,

Dernek Başkanı Tutacak, inşaat sektörü açısından 2023 zorlu bir yıl oldu, gerek  bizim sektörümüz için gerekse ülkemiz için zorlu bir süreç geçirdik.

Bildiğiniz üzere Maraş’ta yaşanan ve 11 ilin etkilenmiş olduğu bir felâket atlattık.

Yakın zamanda geçirmiş olduğumuz bu felaketten biraz daha geriye gidecek olursak 1999 yılında yaşadığımız Yalova depremi, sonrasında Van depremi Elazığ, ve İzmir’de yaşamış olduğumuz depremlerden ders çıkarmadığımızı düşünüyoruz.

Ancak son yaşamış olduğumuz felaketteki Maraş merkezli olan ve 11 ilin etkilenmiş olduğu felaket sonrası, gerek devlet kurumlarımızın gerekse inşaat sektörümüzün bu konuya daha hassas ve daha ciddiyet ile yaklaşmış olduğunu’da görüyoruz. Elbette’ki bu hassasiyet bizleri de fazlası ile mutlu  ediyor.

Bu hassasiyet tüm sektörümüz içinde oldukça önemlidir. Son yaşamış olduğumuz deprem felaketinde ne yazık ki halen yaraların tam anlamıyla sarılamamış hala konteynırlar ve çadır kentlerde mağdur olan vatandaşlarımızın var olduğunu görüyoruz.

Siz değerli basın mensupları vesilesi ile de depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı olan halen tedavi gören  yaralılarımıza, Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Evet en başta söylediğim gibi 2023 yılı bizler için zor bir yıl oldu. Pandemi süreci ile başlamış olan ülkemizdeki ekonomik krizin yaşanmış olduğumuz deprem felaketi ile daha da daralma oldu.

Ülkemizde ve İlimizde konut satışlarının neredeyse durma noktasına geldi. Elbette sektörümüzdeki bilhassa, Derneğimizdeki arkadaşlarımız bu konuyla ilgili ellerinden gelenin fazlasını yaparak sektörümüzdeki işleri ve kendi projelerini sürdürmeye devam edip daralan ekonomiye katkıda bulunarak, müthiş özveride bulundular. Tüm arkadaşlarım ve meslektaşlarıma da göstermiş oldukları bu özveriden ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu süreçte Bilhassa dar gelirli vatandaşlarımızın gerek deprem bölgesinde gerekse ilk ev alacak olan Dar gelirli ailelerimizin banka kredi faizlerinin düşürülmesi hususunda yetkililerimizden destek istiyoruz.

Bu dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olma haklarının önünü açarak İnşaat sektörümüzde ise rahatlığa sebep olacaktır aksi takdirde 2024 yılında çok daha büyük bir ekonomik krizi ile karşı karşıya kalacağız.

Daralan ekonomi ile birlikte inşaat sektöründe malzeme tedarik eden bazı firmaların, içerisinde  fırsatçılık yaparak  inşaat sektörünü daha fazla zora sokmaktadır.

Geçmiş dönemlerde de bu konuyla ilgili en son 2022’de siz değerli basın mensupları ile, bir araya gelerek bu fırsatçılığı dile getirmiştik.  Akabinde Eyüp Sultan Müteahhitler Derneği olarak İstanbul da bulunan Müteahhit birlik ve kuruluşları ile bir araya geldik. Bu noktada stk’ların önemini bir kez daha görmüş oluyoruz.

Bütün stk’ların bir araya gelerek yapılan bu haksızlığa tepki göstermesinin ardından gerek, Cumhurbaşkanlığımız gerekse Ticaret bakanlığı tarafından yapılan açıklama’dan sonra bir nebze yapılan bu fırsatçılığın önüne  geçilmiş oldu.

Bu minvalde emeği ve desteği olan devlet görevlilerimize de çok teşekkür ediyoruz.

Biz müteahhitlerin bir diğer sorunu ise yapı denetim firmaları ve laboratuvar firmaları, ile ilgili mevcut yapılmış olan sistemin elbette ki destekçisiyiz. Yani yapı denetim firmaları ile yapılmış olan havuz sisteminde sektörümüze katkı sağlandığı aşikar, ancak yapılan denetimlerin daha da fazla artırılması talebinde bulunarak buradan sizlerin vesilesi ile de çağrıda bulunmak istiyoruz.

Diyerek, toplantıya katılan basın mensupları’na teşekkür ederek sözlerine son verdi.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER