EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / Cumhur Başkanımızın adını silemezsiniz

Cumhur Başkanımızın adını silemezsiniz

Cumhur Başkanımızın adını silemezsiniz

“Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar muhafaza edilir”

Kapatılan Göktürk Belediyesinin imar planlarında okul arsası olarak ayrılan arsa üzerine devlet tarafından yaptırılan , 2001 yılında okulun kurucu Müdürü olarak atanan Sevil SUBAŞIGÜLLER tarafından eğitim ve öğretime başlatılan okula; belde halkının isteği üzerine Göktürk belediye meclis kararıyla ve o dönemin Mill iEğitim Bakanlığının da onayıyla 8.Cumhur Başkanı Rahmetli Turgut Özal İlköretim Okulu ismi verilmişti.
15 yıl aradan sonra okulun yıpranması bahane edilerek iyileştirmek yerine yeniden yapılması için gündeme gelince işadamı Ferit Meriçten tarafından gerekli çalışmalar yapılarak eski okul yıkılıp yeni okulun temeli atılınca okulun isminin daha şimdiden değiştiği görülüyor.
Temel atma töreninde “Ferit Meriçten Ortaokulu” yazılı afişleri görenler okulun isminin değiştiğini anlayınca tepkiler çığ gibi büyümeye başladı.
Konuyu gazetemizde haber yapmamız üzere tepkiler dahada artarak büyümeye başlayınca, Devlet kurumlarında Devlet büyüklerinin adını taşıyan Milli Eğitim yönetmenliğinde de yer alan kanun maddesine göre;
Devlet Öğretim Kurumlarına Verilmeyecek Adlar
Madde 13- (Değişik: 13.3.2002/24694 RG) Öğretim kurumlarına 9 uncu, 11 inci, 12 nci madde hükümleri dışında; kurumun bina ve tesislerinin yapılmasında görevinin gereği olarak hizmet edenler ve hâlen görevine devam eden kişilerin adları verilemez.
Öğretim kurumları bina ve tesislerine adları verilecek kişilerin çevrede olumlu izlenimler bırakmış olması gerekir.
(Değişik üçüncü fıkra: 20.9.2002/24882 RG) Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar muhafaza edilir. Ancak, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları, il millî eğitim müdürünün önerisi ve il millî eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilir ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilir.

http://eyupflashaber.com/

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den hesap sormasını bekliyoruz.

EYÜPSULTAN’IN MİLYON DOLARLARI HAVUZA AKMIŞ CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den hesap sormasını bekliyoruz. Halk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER