EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den hesap sormasını bekliyoruz.

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den hesap sormasını bekliyoruz.

EYÜPSULTAN’IN MİLYON DOLARLARI HAVUZA AKMIŞ

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den hesap sormasını bekliyoruz.

Halk geçim derdindeyken seçimi kaybeden Eyüpsultan Ak parti eski belediye başkanı Deniz Köken belediyeyi rantı uğruna millletin parasını havuzlara aktarmış. AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, ilçeye 60 milyon TL’ye kapalı yüzme havuzu yaptırıyor. İhaleyi alan Kaş Enerji firmasının daha önce, Gaziantep Belediyesi’nden 160 milyonluk ve TOKİ’den 179 milyonluk ihale aldığı ortaya çıktı. Toplumun gündeminde ekonomik sıkıntılar varken, belediyenin 3. havuzu yaptırması ise eleştirilere neden olmuştu. Eyüpsultan Belediyesi’nin, 17 Mayıs 2023 tarihinde “Kemerburgaz Kapalı Yüzme Havuzu Yapım İşi” adıyla İki seçim arasında yapılan ihaleyi, 60 milyon 661 bin TL’ye Kaş Enerji İnşaat A.Ş + Es Group Denizcilik San. Ve Tic. A.Ş. iş ortaklığı aldı. Belediye, söz konusu iş ortaklığı ile 19 Haziran 2023 tarihinde sözleşme imzaladı. Kapalı Yüzme Havuzu, Kemerburgaz İstanbul Caddesi üzerinde, Eyüpsultan Belediyesi’nin imar planlarında park alanı olarak ayrılmış olan araziye yapıldı. Geçmişte park alanının küçük bir kısmı, Prof. Dr. Nihan Kayalar Parkı olarak düzenlenmişti.

AKP’Lİ BAŞKANDAN ÜÇÜNCÜ YÜZME HAVUZU

Hazırlanan projeyle Kemerburgaz’a yarı olimpik bir yüzme havuzu inşa edildi.

Akşemsettin ve Topçular bölgelerine yapılan havuzların ardından Kemerburgaz’da yapılan havuz rantı Toplamda 2 bin metrekare inşaat alanı bulunan yarı olimpik yüzme havuzu tesisi bin 300 metrekarelik alana tekabül ediyor.

FİRMA İHALELERİ SIRAYA DİZDİ

Eyüpsultan Belediyesi’nin kapalı yüzme havuzu ihalesini alan Kaş Enerji firması geçen yıl da, AKP’li Gaziantep Belediyesi’nden, kapalı spor salonu yapımı ihalesi almıştı. Bünyamin Mutlu’ya ait olan söz konusu firma, “Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu Yapım İşi” ihalesini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, 160 milyon 26 bin TL’ye almıştı. Belediye ile 6 Ekim 2022 tarihinde sözleşme imzalayan firma, üstlendiği inşaat işini 12 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlayacak.

Kaş Enerji bu yıl ayrıca TOKİ’den de, davet usulüne göre oldukça büyük bir ihale almıştı. TOKİ’nin 28 Nisan 2023 tarihinde ihale ettiği, “Kilis İli Polateli İlçesi Güldüzü Köyü, Çataltepe Mahallesi 111 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesini Kaş Enerji, 179 milyon 499 bin TL’ye almıştı. Bu işin sözleşmesi de 22 Mayıs 2023 tarihinde imzalanmıştı.

MECLİS ÜYLERİNE BEDAVA OLUNCA EVT OYU VERDİLER,

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan İlçesi dahilindeki bulunan spor salonları ve Akşemsettin Yüzme Havuzu ve Topçular Yüzme Havuzunun tarife teklifinin Yüzme Havuz Ücreti Diğer Hususlar kısmında 5. Maddesinin “Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki; memur, işçi, sözleşmeli memur, iştirak şirket personelleri, hizmet ihalesi ile istihdam edilen personeller % 25 indirimli faydalanacaktır.” ifadesinin “Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki; meclis üyeleri, memur, işçi, sözleşmeli memur, iştirak şirket personelleri, hizmet ihalesi ile istihdam edilen personeller ve 1. derece yakınları % 40 indirimli faydalanacaktır.” şeklinde değiştirilerek kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Tarife Komisyonunun 06.10.2021 tarih ve 05 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

 

http://eyupflashaber.com/

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

Eyüpsultan belediyesi hayvan kliniğini de sattı

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden büyük satış: Hayvan kliniği arazisi ranta feda edildi AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, üzerinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER