EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ASKERİYE ARAZİSİNE ÇÖKTÜLER

ASKERİYE ARAZİSİNE ÇÖKTÜLER

 

 

ASKERİYE ARAZİSİNE ÇÖKTÜLER

Eyüpsultan Belediyesi kendi mülkündeki arazileri satıp günü kurtarmaya çalışırken sıra  mahalle konumuna düşen köylerin arazilerine geldi. Odayeri Köyü Mahallesinde Askeriye arazisine sözde sera kurup belediye olarak sebze üretiyor. Amaç sebze üretmek değil belediyeyi kullanarak araziyi birilerine yönlendirmek. Halbuki köyde tarımla geçimini sağlayanları desteklemiş olsa  daha verimli ve inandırıcı olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ücretsiz tohum desteği bunun kanıtıdır.

Şehir Plancıları Odası’nın hesaplarına göre, sadece İstanbul’da 195 adet askeriyeye ait alan bulunuyor. Bu alanların 172’si kent merkezinde, 23’ü orman statüsündeki bölgenin içinde kalıyor. 2016 itibariyle İstanbul yüzölçümünün yüzde 3,7’si askeri alandı. 15 Temmuz’un ardından sivil toplum ve meslek örgütleri, yerel idareler bu alanların yeşil alan olarak kalmasını talep etti. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı açısından oldukça fakir olan İstanbul’da özellikle bu yerlerin yeşil alan kullanılması sıkça dile getirildi.

Yapılaşmaya değil yeşil alana ihtiyaç var

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Akif Burak Atlar, Terkedilen Askeri alanların  yapılaşmaya açılması ile ilgili yaptığı açıklamada İstanbul’un yeni yapılaşacak alanlara değil, kamusal kullanıma elverişli, açık ve yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hali hazırda mevcut tarımla uğraşan vatandaşlar destek beklerken Belediyenin maaş vererek sözde tarım yapması arazinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.  Asıl amaç iştah kabartan bu araziye sahip olmak. Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından  yapılan seralarda, ilerleyen dönemde bölgede bulunan vatandaşlar da üretime katkıda bulunacağı ve böylelikle bölgede tarımla uğraşan vatandaşların desteklenmesi ve Odayeri’ndeki ekonomik kalkınmanın gelişmesi amaçlandığını belirtirken, seralarda vatandaşlar tarafından yetiştirilen ürünler, Alibeyköy’de kurulacak olan halk pazarında satılacakmış.

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

 PROTOKOLDE DEĞİL, ÇOCUKLARIN YANINDA OTURAN BAŞKAN. BÜLENT ÖZMEN;

  PROTOKOLDE DEĞİL, ÇOCUKLARIN YANINDA OTURAN BAŞKAN. BÜLENT ÖZMEN; CHP Eyüpsultan’ı 30 yıl aradan sonra …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER