EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Sılaydır yanı / SAFİ KARAYALÇIN 2019’U KAZANMAK İÇİN ADAYIM

SAFİ KARAYALÇIN 2019’U KAZANMAK İÇİN ADAYIM

 

 

Eyüp flaş Haber: Kısaca sizi tanıyalım Safi bey

 

Safi KARAYALÇIN: 1959 doğumluyum ilk ve orta eğitimi Alibeyköy de okudum, lise eğitimimi vefa akşam lisesinde devam ettim.

 

Şuan ticaretle meşkulüm, evli ve iki, erkek çocuk babasıyım

 

Eyüp flaş Haber: Bize kısaca siyasal hayatınızdan söz edebilirimsiniz

 

Safi KARAYALÇIN: Alibeyköy ve Eyüp ilçesi fabrikaların yoğunluklu olduğu bir bölgeydi, ortaokuldan bu yana, siyasal hareketlerin içinde aktif oldum, grev ve direnişlerde destek oldum 1984 yılında SHP’ye aktif olarak katıldım ve çalışmalarında bulundum. 1988 SHP ilçe yönetim kuruluna seçildim. bir dönem ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım. SHP-CHP birleşmesi sonrası 1998 de ilçe başkanı oldum. Şu anda aktif olarak CHP Eyüp ilçesinde siyasete devam ettiğim gibi, bölgemizde bulunan STK’larda da görev almaktayım, bunlardan bir kaçı, DİVİRİĞ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞI, KARACA AHMET VAKIF BAŞKANLIĞI VE SODAV yöneticililiği.

 

Eyüp flaş Haber:  10 Aralıkta gerçekleşecek Eyüp ilçe kongresine başkan adaylarından biride sizsiniz diğer adaylardan farklı olarak stratejiniz nedir?

 

Safi KARAYALÇIN: 35 yıllık siyasal tecrübem ve birikimimle 2019’ a Eyüp ilçesini üyesiyle ve bizim dışımızdaki şu an ki mevcut yapıdan memnun olmayan muhalefet guruplarıyla ortaklaşarak hazırlamak istiyorum. 25 yıl aradan sonra insan ve çevre odaklı bir belediye başkanlığını CHP’ye kazandırmak istiyoruz.

 

Eyüp flaş Haber: Sözüne ettiğiniz şeyleri gerçekleştirme stratejiniz nedir?

 

Safi KARAYALÇIN: Öncelikle ortak akıl ve örgütsel yapıya hareket edeceğiz. Yönetim kurulunda arkadaşlarımızın bilgi birikimi ve yeteneğine göre görev dağılımı yapacağız. Kadın komisyonunun ilçe başkanlığının emrinde değil özgürce örgütlenmeleri için alt yapısını oluşumu için her türden desteği vereceğiz.  Aynısı gençlik kolları içinde geçerli olacaktır.

 

Bildiri dağıtmak ve pankart asma dışında karar ve yetki sahibi olacaklar. Mahalle birimlerinin sokak temsilciliklerine kadar örgütlenmesini sağlayacağız ve sandıklardaki seçmenlerle sokak birim başkanımız irtibat içinde olacak ve partimize yeni üye-seçmem kazandıracaktır. Bu organların dışında alt komisyonlar oluşturacağız ve danışma meclisini genişleterek aktif hale getiriceğiz. Örgütümüzün içinde aktif arkadaşların ve aktif yapacağımız üyelerimizi bu komisyonlarda kesinlikle değerlendireceğiz.

İlçe kongresinde bizim dışımızda idea koyan arkadaşlarımızla, partinin Eyüp de iktidar olması için birlikte olmak olmazsa olmazımız olacaktır.

Yani yetkiyi tabandan alıp – hesabı yine onlara vereceğiz.

Temelde stratejimiz kolektif akıl ve bu akıl sonucu başarıya odaklanma. Bunu da ancak en alt birim olan mahalle ve sokak örgütlenmeleriyle yapabiliriz. Her mahallemizin kendine göre sorunları mevcuttur; Bu sorunları mahallerde yapacağımız aylık toplantılarla tespit edip ve bu tespitler sonucu çözüm yöntemlerini belediye meclis üyesi arkadaşlarla, bilim adamlarıyla, kent konseylerinde oluşturacağımız yapılarla raporlayıp ve gerekli yerlere taşıyıp-takipçisi olacağız.

Örnek olarak bölgemizde kentsel dönüşüm sürecinin rant merkezli değil insan, çevre odaklı olması için çaba sarf edeceğiz.

Eyüp flaş Haber:  2019 ‘ neden bu kadar önemli kılıyorsunuz?

 

Safi KARAYALÇIN: içinde bulunduğumuz nesnel süreç çok kritik bir duruma evirilmek üzeredir ve 2019 ‘da Ya tek adam diktasına gideceğiz, yâda demokratik parlamenter sistemi egemen kılacağız. Bundan dolayı bütün motivasyonumuz ve mesaimiz buraya harcamak zorundayız. 2019 ‘da şahsımın her hangi bir talebi yoktur. Amacımız CHP’yi Eyüp, İstanbul ve tüm Türkiye’de iktidar yapmaktır.

 

Eyüp flaş Haber:  son olarak düşünce ve temennileriniz nedir?

Safi KARAYALÇIN: ideamız şeffaf, hesap veren, adaletli ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu yapmaktır. Her ay gündemli örgüt toplantıları yaparak ortak dili oluşturmak ve partiye yeni üye yapmaktan korkmayacağız ve de teşvik edeceğiz. Seçimlerde Parti içinde aday olacak arkadaşlarımıza tarafsız ve adil davranacağız vede en önemlisi ilçe teşkilatı ile üyeyi buluşmasını sağlayıp üyelerimize fikir ve önerilerinin anlam kazanacağı ortamı yaratacağız.

Hedef bireysel beklentiler değil, hedefimiz 2019 seçimlerine örgütümüzle birlikte geçmişteki hayır blokunuda kazanarak daha güçlü bir çalışma organize etmektir.

 

Eyüp Flaş Haber

Abdullah AĞIRKAN

http://eyupflashaber.com/

Mustafa Taviloğlu koleksiyonu Eyüpsultan’da sanatseverle buluşuyor

Koleksiyoner Mustafa Taviloğlu’nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan “Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi”nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER