EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniğinde Veteriner Başhekim Gökhan Karadağ, bir saldırı haberi geldiğinde, saha ekiplerinin saldırgan hayvanı aramaya çıktığını söyledi.

Rehabilitasyon merkezine getirilen hayvanın genel durumunun değerlendirilip muayenesinin yapıldığını belirten Karadağ, köpek kısır değilse kısırlaştırıldığını, bir ısırma vakasına karışmışsa 10 günlük karantinada tutulduğunu ifade etti.

Son bir yılda belediyenin veterinerlik birimine gelen ihbarlar hakkında bilgi veren Karadağ, “Vatandaşlardan gelen ihbarlara göre, en çok yaralı ve hasta hayvan talebi gelmiş. İhbarların yüzde 46’sı yaralı ve hasta hayvanlarla ilgili. Dezenfektan ve vektör ilaçlamaları, haşerelerle ilgili ilaçlamalar yapıldı, bu da yüzde 25 ile ikinci sırada. Üçüncü sırada ise yüzde 14 ile saldırı ihbarları var. Başıboş hayvanlarla ilgili çok şikayet alıyoruz. Eyüpsultan’a bir yılda 2 bin 586 saldırgan hayvanlarla ilgili ihbar geldi.” dedi.

Alaettin Arslan eyupflashaber

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER