EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER

 

İYİ Parti EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM

Basın açıklaması yaptı

“İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nun adaylığının açıklanması ile birlikte 17 Ocak 2024 tarihinden beri 2 ayı geçen bu seçim sürecinde her günümüzü sokaklarda Eyüpsultan halkıyla geçiriyoruz. Vatandaşlardan aldığımız geri dönüşler, bizim çalışma aşkımızı ateşleyen en büyük araç oldu bugüne kadar.

Koskoca 5 yılın emeği, bir ilçeye adanmışlığın karşılığını Eyüpsultan’lı vatandaşlarımızın teveccühünde, gösterdiği ilgide gözlerimizle görüyoruz. Her gittiğimiz mahallede, her gittiğimiz sokakta ilgi ile karşılanıyor, sevgi görüyoruz.

Çalışmaya başladığımız ilk günden beri siyasi etiği ön planda tutarak oldukça iyi niyetli bir çalışma yürütüyoruz. Ama buna karşın en başından beri pankartlarımız kesiliyor, bayraklarımızın önü-arkası kapatılıyor, siyasi etik ile uyuşmayan davranışlar sergileniyor. Tüm bunlara rağmen bizler arada bir siz dostlarımıza sitem etsek dahi, çizgimizi hiç bir zaman bozmadan çalışmaya devam ettik ve sonuna kadar da bu şekilde devam edeceğiz.

Ancak son günlerde siyasi etik meselesinin sınırlarının zorlandığı başka olaylar da yaşanmaya başladı. Özellikle sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştıkları ve sahada halka söylenen bazı haberler ile yaratılmak istenen algıları, oynanan oyunları görmeye ve duymaya başladık.

Üzülerek belirtmek istiyorum ki söylentilerden ilki; İYİ Parti Belediye Başkan adayının ismi sorulmadan yapılan anketlerle, sanki bizler sahada hiç yokmuşuz gibi yapılan ankeler neticesinde yanlış çıkan anket sonuçlarıyla vatandaşlarımızı manüple etmeye çalışıyor olmaları. Ana muhalefet partisinin belediye başkan adayının TV kanallarında hiçbir siyasi etiğe sığmayacak şekilde; İYİ Partinin 2000 üyesinin ve İYİ Parti’ye gönül vermiş Eyüpsultan’lıların ve Emel Hanım’ın çalışmalarına destek veren insanlara rağmen, hali hazırda Cumhuriyet Halk Partisi  üyeleri tarafından dahi hiç tanınmadığı halde; ana muhalefet partisi olmanın siyasi gücüyle tabanda sözde bir ittifak yapıldığı algısını yaratıyor olması başlı başına bir saygısızlık ve siyaset etiğinden çok uzak bir davranıştır.

İYİ Parti’nin değerli üyeleri de partiden kendi menfaatleri için ayrılan 3-5 kişi dışında Türkiye’nin siyasi konjonktürünü görüp partimize Hür ve Müstakil kararında destek vermeye devam etmektedir. Ayrıca Eyüpsultan’lı partili-partisiz binlerce vatandaşımız da bizlere telefonlarla veya yüz yüze geldiğimiz her ortamda durumdan duydukları üzüntüyü bildiriyorlar.

Bu sergiledikleri davranışlar siyaseten en çok kendilerine zarar vermektedir. Daha iki ay önce Hür ve Müstakil kararına destek verip İYİ parti için sahada çalışıp İYİ Parti’nin belediye başkan adayı olmak istediğini beyan eden eski ilçe başkanımız hanımefendinin bir çok partide karşılık bulamayan yer arayışı sonucu bugün ana muhalefet partisine destek açıklaması da inanın bizleri hiç üzmedi, zira bizim için veya Eyüpsultan halkı için bir ehemmiyeti olsaydı, kendisi bugün zaten İYİ Parti’nin Eyüpsultan’da belediye başkan adayı olurdu.

Herkes kendi siyasi tercihlerinden sorumludur. Bizler bu güne kadar sustuk, ancak hem belediye başkan adayımız hem de partimiz için yapılan bu görmezden gelme, yok sayma; bizlerin her koşulda ana muhalefet partisine destek vermemiz gerektiği beklentisi, bizim de sabrımızın taşmasına sebep olmuştur.

Partimiz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ve genel idare kurulunun verdiği karar üzerine Hür ve Müstakil olarak yoluna devam etme kararı almıştır. Tüm üyelerimiz ve bize gönül veren arkadaşlarımız da Eyüpsultan Belediyesi’ni kazanma arzusuyla her gün sahalarda çalışmaktadır. Bu yaşanan olaylar en çok da her gün, her gece sabahlara kadar çalışan dostlarımıza yapılan hakarettir bizim gözümüzde.

İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir. Ancak bize gönül veren dostlarımız, yol arkadaşlarımız, hem çalışmalarında, hem de oy tercihlerinde, teveccühlerini bizden yana göstereceklerdir.

Hiç kimse birkaç kişinin zaafiyetinden dolayı kuru ve boş hayallere kapılmasın. Tüm belediye başkan adaylarını tüm siyasi parti ilçe yöneticilerini, tüm meclis üyesi adaylarını, tüm muhtar adaylarını kalan 10 günlük seçim sürecinde siyasi etik noktasında iş birliğine davet ediyor, herkese başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.

 

İBRAHİM YILDIRIM

İYİ Parti EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANI

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER