EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / VALİLİK KORUMAYA ALIN DEDİ GARİBANIN EVLERİNİ YIKTILAR

VALİLİK KORUMAYA ALIN DEDİ GARİBANIN EVLERİNİ YIKTILAR

VALİLİK KORUMAYA ALIN DEDİ GARİBANIN EVLERİNİ YIKTILAR KAYMAKAMLIK MUHTARLIK VE EYÜPSULTAN BELEDİYESİ ARASINDA OLUŞTURULAN BERMUDA ÜÇGENİ İTTİFAKI; Eyüpsultan belediyesi valilikten gelen tebligatı fırsata çevirip (önlem alınsın) ibaresini değiştirip (yıkım emri) diye vatandaşların evlerini sabaha karşı başlarına yıkmıştı. Sağlık bakanlığının Eyüpsultan belediyesinin tapulu olan yerini hastane yapılması için son derece uygun olduğundan israrla istemesine rağmen Eyüpsultan belediyesi kendi yerini vermemek için direnerek hedef saptırmak sureti ile yasal olmayan yıkımlar yaptırmış, kanunlar kapsamında hak sahibi olan vatandaşların evlerini sorgusuz sualsiz ansızın yıkmıştır.

“KORUMAYA ALIN” Edindiğimiz bilgilere dayanarak, Valilikten gelen “KORUMAYA ALIN” Yazısının içeriğini değiştirip kafalarına göre “yıkın temizleyin” yazılı emrini uygulayarak vatandaşların evlerini başlarına yıktıkları, Eyüpsultan belediyesi, Kaymakamlık ve Muhtarlık üçgeninde yasal olan halkı sindirme, zulüm ve yıkım adaletsizliği yapıldığı Valilikten gelen tebligatın içeriğinden anlaşılıyor. Eyüpsultan Kemerburgaz,Göktürk ve civar köylerin hastane ihtiyacının karşılanabilmesi için yer seçimi noktasında birilerini zengin etmek ve devleti zarara sokmak için yanlış yerde yanlış arazi yer seçimi çelişkilere neden olmuştur. Konuyu gazetemizde haber yaparak kamuoyunu ve ilgili makamları bilgilendirerek dikkatlerine sunup , asıl hastane olması gereken yer seçiminin detaylarını açıklamıştık. Bölgenin en çok nüfusuna sahip GÖKTÜRK, ikinci Kemerburgaz ve civar köylerin ortak noktası olan İskoza mevkii, Yaşamkent, hastane için ideal bir yer olup altyapısı hazır metro istasyonu yanı başında havaalanı istikametine ve otoyol güzergahı, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği yerin koordinatlarını vermiştik. Eyüpsultan belediyesinin elindeki 232 dönümlük arazinin hastane için ideal yer olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış olduğu için, Eyüp belediyesi kendi arazisini vermemek için canbazlık yaptığı da alenen belli oluyor. Çünkü borç batağında olan Eyüpsultan belediyesi bu araziyi satıp gelir elde edeceğinden hastane yerini yanlış yere yönlendirmek için çaba harcıyor. Öyleki; Valilikten gelen tebligatı bile kendi anlayışına göre değiştirip (önlem alınsın) ibaresin değiştirip ( yıkım) kararı diyerek vatandaşların evlerini hiçbir tebliğ yapmadan yıktırmış ve gelinen noktada yanlış yaptığını anlamıştır. Evleri yıkılan vatandaşlar şimdi hukuk mücadelesi başlatıp evlerinin haksız yere yıkılmasına sebebiyet veren belediye hakkında topluca dava açtılar.

KEMERBURGAZ HASTANE PROJESİ İÇİN YER SEÇİMİ KONUSUNDA TEKNİK RAPOR Eyüpsultan ilçesi Kemerburgaz semtine 200 – 250 yataklı hastane planlandığı ve arsa tahsisi yapıldığı duyumu alınmıştır. Bu projenin birçok mahsuru olduğu, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ilkesine uymadığı düşünülmektedir. Şöyleki; Kemerburgaz Mithatpaşa (5.123) ve Mimarsinan (4.714) mahallelerinde oluşan toplam 9.837 nüfusun yaşadığı Belgrad ormanlarıyla çevrili, coğrafi konumu gereği daha fazla nüfusun yerleşmesinin mümkün olmadığı şirin bir kasaba hüviyetindedir. Yakın yerleşim yeri olan Göktürk’ün ise nüfusu 36.811 olup coğrafi konum ve imar durumuna bağlı olarak bir miktar daha nüfusun yerleşim imkanı bulunmaktadır. Kemerburgaz’da; 3 aile hekimi ve semt polikinliğinde altı branşta uzman hekim yeterli düzeyde sağlık hizmeti vermektedir. Göktürk’te; 4 aile hekimi, çok sayıda özel tıp merkezi, polikinlik ve muayenehane sağlık hizmeti vermektedir. Hastana için tahsis edilen yer; Belgrad ormanının bitişiğinde, Kemerburgaz, Bahçeköy orman yoluna yakın, minibüs, otobüs ve genel yol güzergahlarından uzak, Kemerburgaz ahalisi için bile yürüme mesafesi dışında kalan bir konumda bulunmaktadır. Göktürk’ün sosyo ekonomik duruma bağlı olarak öncelikle devlet hastanesini tercih etmeyeceği düşünüldüğünde, zaten yeterli sağlık hizmeti verilen yaklaşık 10.000 nüfus için 200 – 250 yataklı bir hastane yatırımı yapılmış olacağı. Bu yatırımın daha öncelikli bir yere yapılmasının kamu yararına uygun düşeceği değerlendirilmiştir. İstanbul Hava Limanı yakınında veya güzergahında hastane bulunmadığı dikkate alındığında bölge için seçilen yerin uygun olmadığı, Hasdal. İstanbul Hava Limanı yolu üzerinde bulunan ve daha önceleri hastane için tahsis edildiği duyumu alınan 3106 – 3398 – 3292 – 380 – 3396 – veya 3379 parsel arsaların daha büyük bir hastane projesi için çok uygun konumda bulunduğu görülmektedir. Deprem riskine bağlı olarak hastanelerin ana güzergahında ve kolay ulaşılabilir konumda olması gerçeğinden hareketle, bölge için hastane ise ana yol yanında bulunan hastanenin hizmete açılmasıyla konunun çözüme kavuşabileceği görülmektedir.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER