EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Türkiye’nin en büyük lojistik üssü Eyüpsultan’da
Tülay Edis haber
Tülay Edis

Türkiye’nin en büyük lojistik üssü Eyüpsultan’da

Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü Eyüpsultan’da.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas kapılarını Eyüp Flaş Habere açtı.

Eyüp Flas Haber ailesi olarak İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas’ı  Alibeyköyde ki genel müdürlük binasında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık;

TÜLAY EDİS HABERİ;

FLAŞ HABER TÜLAY EDİS;  İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü olarak, İstanbul için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz, genel hatlarıyla bir bilgi verebilir misiniz?

ALİ SUKAS; “İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Medeniyetlerin başkenti olması vesilesiyle dünyanın gözbebeği. Bu kadim şehre sahip çıkmak, onu koruyup kollamak hepimizin görevi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun vizyonu ile bu kente neler katabiliriz, onun çalışmalarını yapıyoruz.

İstanbul’un yeşil alanlarını korumak ve artırmak Ağaç ve Peyzaj AŞ olarak en büyük amacımız. Önceliğimiz İstanbulluların daha yeşil bir İstanbul’da yaşaması. Aynı zamanda şehrin yeşil alanlarının turizme katkısı da çok önemlidir. Şehrin turizm potansiyelini arttırır ve destekler. Bu nedenle her zaman yeşil ve bakımlı bir İstanbul için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Daha yeşil, daha renkli bir İstanbul için çalışıyoruz.”

TÜLAY EDİS;  Salgın döneminde İstanbullu yeşilin ve doğanın değerini daha iyi anladı diye düşünüyoruz. Bu dönemde nasıl çalışmalar yaptınız?

ALİ SUKAS; “İstanbullu evindeyken, biz İstanbul’un yeşil alanları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Her gün yaklaşık 1.500 saha çalışanımız ile parkların, koruların, deniz kenarlarının, yol kenarları ve kavşakların bakımını, yeşillendirilmesini, mevsimlik çiçek dikimlerini yaptık. Vatandaşlarımız sokağa çıktığında eskisinden daha güzel bir İstanbul’la karşılaştı.

Salgın döneminde Bahçe Marketlere olan ilgi daha da arttı. İstanbullular her zamankinden çok Bahçe Marketlere akın ettiler. Geçmiş dönemlere göre daha fazla vatandaşımız Bahçe Marketleri tercih etti. Bahçe Marketlerde sosyal mesafe kurallarına uyulması, maske takılması konusunda hassas davrandık. Sık sık dezenfekte ettik.

Pandemi döneminde köylülerin üreticilerin mağdur olmaması, tarlaların boş kalmaması için Başkanımız Ekrem İmamoğlu talimatıyla köylerimize üreticilerimize ücretsiz sebze fidesi dağıttık. Yaklaşık 3.5 milyon sebze fidesini İstanbul’un 8 farklı ilçesindeki köylü üreticilerimize dağıttık. Şu sıralar köylülerimiz ürünlerini toplamaya başladı. Aynı zamanda üreticinin elinde kalan ürün olursa İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sebzeleri alarak, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacak.”

TÜLAY EDİS; Peyzaj çalışmaları konusunda yenilikler var mı?

ALİ SUKAS;  5-6 Şubat tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlığında” İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı” yapıldı. Çalıştay’a konusunda uzman akademisyenler, sektör temsilcileri, kooperatifler ve bilim insanları katıldı. İstanbul için daha dayanıklı, daha ekonomik, daha güzel peyzaj uygulamaları konusunda harekete geçtik.

İstanbul’a yeni yeşil alanlar kazandırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile koordineli olarak çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde son rötuşları yapılarak Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırımıyla Atatürk Kent Ormanı halka açılacak. Sarıyer’de Büyükdere Fidanlığı ile ilgili projeler var.

TÜLAY EDİS; EyüpSultan ilçesi özelinde konuşacak olursak EyüpSultan ile ilgili yatırımlarınız nelerdir?

ALİ SUKAS; İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürlüğü Eyüp Sultan İlçe sınırları içerisinde Alibeyköy’de yer alıyor. En büyük yatırımımız 225 dönümlük modern alt yapı ile donatılmış Alibeyköy Fidanlığı 20 bin saksılı ağaç ve 500 bin saksılı çalı kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük fidanlıkları arasında yer alıyor. Burada İstanbul iklim şartlarına uygun bütün ağaçlar yer alıyor. Ve İstanbul’da gerçekleştirilen peyzaj projelerine ağaçlar ve diğer bitkisel materyaller buradan gönderiliyor.

Ayrıca Hafriyat Toprağından geri dönüşümle Peyzaj alanlarına verimli toprak ürettiğimiz bir Toprak Üretim Tesisimiz var. Burada İstanbul’daki hafriyat toprağını işleyerek verimli toprak üretiyoruz.

İstanbul’daki en büyük Bahçe Marketimiz Alibeyköy’de yer alıyor. 2000 metrekare kapalı alan 4000 metrekare açık alan kapasitesi olan Bahçe Market ile perakende müşteriye hizmet veriyoruz. Bitkiye dair her şeyin yer aldığı Bahçe Market’te kaliteli ürünleri en uygun fiyata vatandaşlarımıza sunuyoruz.

TÜLAY EDİS; Bahçe Marketlerde insanlar en çok nelere ilgi gösteriyor?

ALİ SUKAS; Bahçe Market İstanbulluların güvenini kazanmış bir marka olarak hizmetlerini sürdürüyor. Bu yılın ilk altı ayına bakacak olursak müşteri sayımız iki katı arttı. Bahçe Marketlere olan ilgi oldukça yoğun. Bu da bizi memnun ediyor.

Bu sene sebze fidelerine ilgi her zamankinden çok daha fazlaydı. Geçmiş yıllara oranla daha fazla sebze fidesi sattık. İstanbul’da 10 adet Bahçe Marketimiz var. Bunların en büyüğü Genel Merkezimiz olan Alibeyköy’de. Vatandaşlarımız bahçeleri ve evlerinde yetiştirebilecekleri tüm bitkileri burada bulabilirler.

Bahçe Market’te ayrıca belirli tarihlerde talebe göre “Atölyeler” düzenleniyor. Teraryum Atölyesi, Minyatür Bahçe Atölyesi, Bitkilerle Tablo Çalışması vb. atölyeler bulunuyor. Atölyelerimize de ilgi yoğun. Duyurular sosyal medya hesaplarından yapılıyor. Atölyeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirler.

 

TÜLAY EDİS;  Son olarak İstanbullulara bayram mesajını alabilir miyiz?

“Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar paylaşmak demektir. Hoşgörü, kardeşlik, huzur ve sağlık içinde nice bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum. Bu arada şunu da ifade etmek isterim; Salgın henüz geçmedi. Vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda bayramda da azami özen göstermelerini rica ediyorum.”

ALİ SUKAS KİMDİR?

1966 yılında Rize, Çayeli, İncesu köyünde doğdu. İlkokul eğitimini doğduğu köyde tamamladıktan sonra Üsküdar Haydarpaşa Lisesi’nden 1984 yılında mezun oldu.1988 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Orman Mühendisi olarak lisans eğitimini tamamladı. İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsünde “Orman Koruma ve Orman Entomolojisi Anabilimdalında Yüksek Lisans çalışmalarını sürdürmektedir. 1988-1991 yılları arasında özel sektörde iş hayatına başladı.1991-2000 yılları arasında Orman Genel Müdürlüğünde çeşitli kademelerde yönetici olarak, 2000-2002 yılları arasında ise Tarım Bakanlığı’nda görev yaptı. 2002 yılında kamu görevinden ayrılarak 2019 yılına kadar özel sektörde 5531 sayılı yasa kapsamında yetkilendirilmiş serbest orman mühendisi olarak mesleki çalışmalarını sürdürdü. Mesleki olarak serbest yeminli mühendislik ünvanına sahip olan Ali SUKAS TMMOB’a bağlı Orman Mühendisleri Odası İstanbul şubesinde 2013 yılından itibaren dört dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Eğitim, çevre ve sosyal alanda faaliyet gösteren çok sayıda vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkan ve yönetici olarak çalışmalarda bulunmuştur.

AĞAÇ VE PEYZAJ A.Ş GENEL MÜDÜRÜ  ALİ SUKAS’A , VERMİŞ OLDUĞU SAMİMİ CEVAPLARDAN VE MİSAFİRPERVERLİĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

 

Eyüp Flaş Haber: Tülay EDİS

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER