EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / Tülay EDİS; ERKEK OTERİTESİNE DAYANAN TOPLUM.

Tülay EDİS; ERKEK OTERİTESİNE DAYANAN TOPLUM.

 

ERKEK OTORİTESİNE DAYANAN TOPLUM.

 

Gün geçmesin ki yeni bir çocuk istismarı kadın cinayetleri haberleriyle karşılaşmayalım. KCDF,  2019’da 474 kadının katledildiğini. Yıl boyuncada cinsel şiddetin devam ettiğini açıkladı.

Toplumun derin yarası haline gelen çocuk istismarları ve kadın cinayetlerinde, dünyada 3. sıradayız.

Ülkemizde her 4 kız çocuğundan 1’i,  her 6 erkek çocuğundan1’i istismara maruz kalıyor. Kadın cinayetlerinde her 4 kadından 3’ü kocası ya da sevgilisi tarafından katlediliyor. Kadının dahi kendini koruyamadığı bu dünyada çocuklarımızı birçok zaman en yakınımızdan  baba, amca, dayı, kuzen ya da öğretmenlerinden   korumak zorunda kalıyoruz.

2 yaşında bir bebeğin dahi tecavüze uğradığı bir ülkede vakaların yalnızca %15’i kayıt altına alınırken % 85’i bildirilmiyor.

Ensest ilişkilerin ise %95’i bildirilmiyor.

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezinin raporuna göre: 2019’un ilk 3 ayında 483 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı.

Yalnızca geçen yılın istatistik raporları bile kanınızı dondurmaya yeter.

Camiler, yurtlar, okullar ve aile içi ensest ilişkiler uzayıp giden vakalar o kadar çok ki.

Şu anda bile kaç küçük yavrumuz tecavüze uğruyor ya da kaç kadın bilinmez.

Sapıklık artık istisnai bir durum değil, Kadınlarımızı ve çocuklarımızı bunlardan koruyalım. Özellikle çocuklar konusunda anne ve babalara çok iş düşüyor.

 

Çocuklarımıza kötü niyetli insanların olabileceğini, yalnız yerlerin güvenilir olmadığını, yaşıt arkadaşlarıyla oynaması gerektiğini, tanımadığı kişilerden şeker ve hediye almaması gerektiğini, ailesinden habersiz kimsenin arabasına binmemesi gerektiğini, istemediği,onu rahatsız eden durumlarda Hayır demesini, tedirgin olduğu yerlerden hemen çıkmasını, birisi ona dokunduğunda Hayır bana dokunma diyebilmesini, bunun en doğal hakkı olduğunu, bir yere gitmeden önce ailesine söylemesi gerektiğini, korkarsa hemen birisine anlatması gerektiğini öğretin.

Hepsinden önemlisi çocugunuza ilk olarak adını, soyadını, anne, baba adını adresini, telefon numarasını ve 155’i aramasını muhakkak öğretin.

Çocuğunuzun bilgilendirilip ne yapması gerektiğinin anlatılması ve korkmadan karşı koyması ve susmaması gerektiğinin öğretilmesi gerek.

Çocuğunuza özel bölgelerini anlatın. Dudaklarına göğüsune poposuna ve cinsel oganına kimsenin dokunamayacağını. Böyle bir durum yaşarsa avazı çıktığı kadar bağırmasını utanmaması gerektiğini, yalnızsa kalabalık yerlere koşmasını polise güvenebilceğini anlatın.

Çocuklara yaşadığı şeyin ne olduğunu anlatırsak çocuk istismarlarını önlemede çok etkili olacaktır.

BU VİDEO’YU “ÇOCUKLARA MUTLAKA İZLETİN! İSTİSMARDAN KORUNMAYI ÖĞRETİYOR.”

Bu film aslen Hindistan Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanlığı tarafından Hindistan Çocuk Yardım Hattı için üretilmiş Türkceye çevrilmiştir.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER