EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / TAPULARIMIZI VERMEYENLERİN AJANDALARINI BİLİYORUZ

TAPULARIMIZI VERMEYENLERİN AJANDALARINI BİLİYORUZ

 

TAPUMUZU VERMEYENLERİN AJANDASINI BİLİYORUZ

SORUN SADECE DÖRT DUVAR DEĞİL

Eyüpsultan Mahalleleri Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm konulu kahvaltı programı düzenlendi.

Yoğun katılım sağlandığı programa mahalle sakinlerinin yanı sıra siyasiler de iştirak ettiler.

Bulut Düğün Salonunda gerçekleşen kahvaltıda dernek yöneticileri kısa bir konuşma yapmalarının ardından CHP İlçe Başkanı Sinan Akçiçek kürsüye çıkarak Cumhuriyet Halk Partisinin 29 Mart Eyüpsultan belediye Başkanı seçimlerini kazanması durumunda rantsal dönüşümün önüne geçeceklerini anlattı.

Eyüpsultan  Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan bildiri de;

DEĞERLİ HAK SAHİPLERİ;

Bildiğiniz üzere son birkaç gündür evlerimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi elemanlarınca “bilgilendirme”başlıklı evraklar dağıtılmaktadır.

Ortada bizlere sunulmuş bir proje yokken, üzerine uzlaşılmış bir proje yok ken, KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİ ve DAĞITIM MODELİ hakkında bilgilendirme evraklarıyla evlerimizin içi dahil olmak üzere girilip bir puantaj yapılacağı ve bu puantaj neticesinde uygulanacak kentsel dönüşümde nasıl bir hakkımız olacağı yazılmaktadır.

Bu yapılmak istenen öncelikle hadsizlik ardından da hukuk tanımamazlıktır.

Bu yapılmak istenen sınırlarımızın zorlanmasıdır.

Bizler çözüm üretilsin diye her türlü iletişim kanalını zorlarken, bizleri yok sayarak planlar uygulamaya kalkışanlar bilmeliler ki, bu mahallelerde onlara ekmek çıkmayacak.

Tapu ve mülkiyet sorununun çözümü önünde engel olarak duran, plan tadilatını yapmayıp, sokak emlak rayiç değerleri dikkate alınarak yerlerimizin tapusunu  vermeyenlerin gizli ajandalarını çok iyi biliyoruz.

Nerden mi? Biz bunu Sarıyer’den, Gaziosmanpaşa’dan,Mevlana Mahallesinden, sabaha karşı saat dörtte camiyi yıktıkları Kirazlı Tepe’den biliyoruz.

Bu sebeple mahallelerimizde kurdukları Kentsel Dönüşüm Bürolarının evlerimize hatta sokaklarımıza girmelerini kabul etmediğimiz ve izin vermeyeceğimizi buradan çok net bir dille sesleniyoruz.

Belediye başkanı başta olmak üzere, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki her ilgiliye söyledik. Varsa bir projeniz gelin bizlere anlatın, gelin anlatın derken de hepimiz toplanalım öyle anlatın. Onlar buna karşın ne yapıyorlar, üçerli dörderli guruplar halinde insanları ikna odalarında kandırmaya çalışıyorlar.

FLAŞ HABER ALAETTİN ARSLAN

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER