EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Rami Kuru Gıda Halinde Gerginlik Devam Ediyor

Rami Kuru Gıda Halinde Gerginlik Devam Ediyor

İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki Kayabaşı semtine taşınmasına karar verilen Rami Kuru Gıda Hali’nin, Çevik Kuvvet polisi eşliğinde yıkımına başlandı. Bölgeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yazık günah değil mi, insanları mağdur etmişler. Bağdat’ta savaşı gören bir insanım. Tam bir Bağdat fotoğrafı. Bomba atılmış gibi baksanıza. Yazık günah, bunlar milli servet” dedi. Bir esnaf da “Biz esnafın hali ortada. Hırsız mıyız, PKK’lı mıyız biz” diye tepki gösterdi.

Eyüpsultan’daki Rami Kışlası’nın restorasyon çalışmaları çerçevesinde, Rami Kuru Gıda Hali’nin Başakşehir Şahintepe mahallesinde inşa edilen İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı’na taşınmasına karar verilmişti. Yakın zamanda bazı esnafın boşalttığı dükkanlarda yıkım başlatıldı. Çevik Kuvvet’in de bölgeye sevk edildiği görülürken polis ile yıkıma karşı çıkan esnaf arasında gerginlik yaşandı; gerginlik bir ara arbedeye dönüştü. Bu arada, esnafın talebi üzerine bölgeye giden Gürsel Tekin de arbedenin ortasında kaldı.

“BAŞKA BİR ŞEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Esnafının sorunlarını dinleyen Tekin, halin taşınma kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Büyükşehirleri belediyeler yönetir. Belediye başkanları, imar planlarını, altyapı ve trafik ile ilgili kararları onaylar. Ama ne yazık ki son dönemlerde başka bir şey ile karşı karşıyayız. Burada gariban vatandaşlarımızın çoğuna diyorlar ki ‘Kayabaşı’nda size yer verdim’. Kayabaşı, Kanal İstanbul’un hemen yanında. Kanal İstanbul Projesi aynı zamanda sizin Kayabaşı’nı yutarsa ne edeceksiniz? Yutmayacağını söyleyecek biri var mı? Yani buradan Kayabaşı, Kayabaşı’ndan sonra Ardahan’a kadar gidersin.

Sadece İstanbul’un hava haritalarına bakın, arsalarımızın, merkezi yerlerdeki yapıların nasıl ranta döndüğünü göreceksiniz. Diyelim ki ihtiyaçtır, itiraz etmiyorum, olabilir. Ama ihtiyaç da olsa buradaki insanların bir rızası alınır ya. Allah için rızası alınır. Gelir, insanların rızasını alırsınız ve rızayla insanlar gider başka yere. Bu adamlar bu yaşa kadar gelmiş, devlete hiçbir maliyetleri yok. Ama 24 saat devlete vergi ödemiş bu insanları niye bu hale sokuyorsunuz?”

“HIRSIZ MIYIZ, PKK’LI MIYIZ”

CHP’li Tekin’e dert yanan bir esnaf ise “Alın, esnaf burada bakın. Esnafın hali ortada. Hırsız mıyız biz, PKK’lı mıyız biz? 35 senedir esnafız biz, yazıklar olsun” dedi.

“BEN BUGÜN BUNLARI HAK EDECEK BİR ŞEY YAPMADIM”

AK Parti’nin Küçükçekmece ilçesi teşkilatına üye olduğunu belirten esnaf Hüseyin Özbek de bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermediğine vurgu yaparak, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“15 Temmuz’da 3,5 yaşındaki çocuğumu bırakıp abdestimi alıp yol boyunca havalimanına yürüdüm. Ben bunları bir parti için yapmadım vekilim, ben bunları ülkem, vatanım için yaptım. Bugün olsun, namerdim yine yaparım. Ama ben bugün bunları hak edecek bir şey yapmadım. Kepçelerle kafama dökülsün diye ben burada 35 yılımı harcamadım. Benim babam 3 tane üniversite öğrencisi okuttu. 35 yıl boyunca İstanbul’un kahrını çektik. Türkiye’nin her yerinden ürünleri getirip burada İstanbulluya sunduk. Türkiye’nin her yanında esnaflar arasında bugün Rami’nin yıkıldığı konuşuluyor. Bugün biz mağduruz. Bugün bizim üzerimizde kepçeler çalışmalar yapıyor. Dükkânımdan kasamı çıkartmama izin verilmiyor. Zabıta amiri geliyor, beni çocuk azarlar gibi azarlıyor. Benim kimliğimde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Ben sığınmacı değilim, ben mülteci değilim. Burayı işgal ya da zapt etmiş vatandaş değilim. Yıllarca vergisini ödedim. Dükkanım yıkılıyor ve ben burada bunun ıstırabını çekiyorum. Zabıta gelip bana nasıl ‘Çık lan buradan’ diyebilir. Vekilim, siz neredesiniz? Ben size bir kere bile oy vermedim.”

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER