EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ODAYERİ KÖYÜ KADINLAR PARA KAZANIYOR

ODAYERİ KÖYÜ KADINLAR PARA KAZANIYOR

ODAYERİ KADINLARI PARA KAZANIYOR.

Eyüpsultan Odayeri Köyü kadınları eski ilk okul binasında el sanatından para kazanıyorlar.

Kadınlar, kafalarına koydukları işi yapmalarıyla ünlüdür. Ek kazanç elde etme konusunda da oldukça başarılı olduklarını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Üstelik her alanda başarılı olduklarını da zaten görüyoruz.

Özellikle kırsalda köy hayatında nerdeyse hayvancılık ve tarımın bitme noktasına geldiği şu günlerde evine ve ailesine gelir sağlamak için çeşitli imkanları zorlayarak hayat mücadelesi veren kadınlara yönelik  evde boş oturan, çalışmayan kadınların olması yaşam sürecini zorlayabilir.

Yaşam şartları pahalı olduğundan dolayı eve tek gelir girmesi ev halkının borca girmesine ve giderlerine karşılayamamasına yol açmaktadır. Hal böyle olunca kadınların çalışması avantaj haline dönüşür. Kadının para kazanması için illaki bir kurumda çalışmasına gerek yoktur.

Eyüpsultan Halk Eğitim Merkezi tarafından Odayeri (köyü) mahallesinde köy kadınlarına yönelik başlatılan el emeği sanatı kadınlar tarafından ilgi görüyor.

Eyüpsultan Halkeğitim Merkezi Öğretmen bile göndermiş.

Odayeri köyü eski ilk okul binasını onarıp adeta bir atölye haline getiren Eyüpsultan Halk eğitim merkezi  bir de öğretmen Nurcan Yamaç göndererek hem öğretiyor hemde para kazandırıyor. Bunun için çalışmayan ev hanımları bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkürü bir borç bildiklerini söyleyerek mutluluklarını dile getiriyorlar. Bir çok çeşitlerde ürettikleri hediyelik çanta gibi ürünlerin ise daha şimdiden alıcıları bile hazır. FLAŞ HABER Alaettin Arslan.

 

 

??
??
??
??

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER