EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / MUSTAFA GÜL; GÖKTÜRK’TE AYIRDIĞIMIZ ARSALARI SATTINIZ

MUSTAFA GÜL; GÖKTÜRK’TE AYIRDIĞIMIZ ARSALARI SATTINIZ

 

Eyüp belediye Meclisi Göktürk 2b İmar planlarına ilişkin itirazları red etti.

Konuya ilişkin Meclis üyesi Şamil Bedir,Mustafa Gül’ün cevapları mecliste gelişen tartışmalar.

2012 yılından bu yana yaşanan Göktürk 2/b imar planlarına ilişkin burada yaşayan vatandaşların hak mağduriyeti sebebiyle itiraz ettikleri ve gelinen sonuçta kangren haline gelen 2/b planlarına ilişkin itirazlar Eyüp Belediye Meclisinde oy çıkluğuyla red edildi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Göktürk 2/b imar planlarının gecikmesini bahane olarak mevcut Göktürk yerleşim planlarına yçönelik eleştirmesi mecliste tartışmaya sebep oldu.

Yaklaşık 500 hak sahibini kapsayan Göktürk 2/b imar planlarına ilişkin 41 kişinin itirazları Eyüp Belediye Meclisinde Gündeme gelmiş ve Ak Partili üyelerin oy çokluğuyla red edildi. Cumhuriyet Halk Partili üyeler “hak mağduriyeti var” diyerek oylamaya katılmadı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Meclis Gündeminde 2/b imarlarının gecikmesini Göktürk’ün oto park sorunlarını bahane ederek geçmişe yönelik eleştirilerinin ardından, Mustafa Gül söz alarak cevap verdi.

Raporun oylamaya sunulmadan önce mustafa gül söz alarak:

“1994 te kurulan göktürk belediyesinin geçmişe dönük imazlarını atan birisiyim. Burada yüz metre ikiyüz metre kare zamanında evlerini yapanlar bildiğim insanlar. burada bir eleştiriniz oldu.Göktürk’ü beğenmediğiniz gibi”derken remzi aydın müdahele ederek “yok bir fotoğrak çektim bir belediye başkanı olarak özet olarak sunmak istedim” “Mustafa gül; Polemik yapmak istemem ama şimdi dinlerseniz sevinirim” diyerek sözlerine devam etti; “Göktürkün geçmişiyle ilgili orada devlet kuruşu yok,hiç bir şekilde yapılan imar alanlarına da itiraz olmamıştır. 2b kapsamında olan arazilerde bu fiyat sizin uygulamakta olduğunuz planların içindeydi.Netice itibarıyla 2012 yılında Eyüp belediyesinin büyükşehir belediyesine teklifiyle planların hepsi iptal edildi.”diyerek, Remzi aydın tekrar araya girerek, “ne zaman” Mustafa gül; 2012’de, ama siz o tarihte ben yoktum diyebilirsiniz, nihayetinde sizin iktidarını da gerçekleşmiştir. Göktürk’ün Geçmişiyle alakalı tüm sorumluluğu ben taşıyorum.Partili,partisiz bu sorun sizlerin makamına aittir, fertleri bağlar. Bugünkü şartlarda da ben orada görevliyim.Dolayısıyla sokaklardaki araçların sebebi sadece otopark ayrılmamasına bağlamamalıyız,nedeni ise araç sayısının artması.

OTO PARK VE ARSALARI SATTINIZ:

Mustafa GÜL: “Daha sonra Göktürk’te bizim ayırdığımız bir takım arsaları Eyüp Belediyesi tarafından satılmıştır.Pazar yeri ayırdık diyorsunuz, zaten pazar yerimiz var. sizin tarif ettiğiniz her şey koşullu olarak yerine getirilmiş, yani fiziki olarak beden sağlıklı ise her bir görevi insan yerine getirebilir.O bakımdan Eyüp te Göktürk eleştirilecek arasında olmadığını söylemek istiyorum. Yapmış olduğunuz planın takdirini ve kabulünü insanlarımız verecek. Bizim burada yaptığımız yorum boşuna 200 metre yer,i yüz metre yeri olan var, mağdur edildiği zaman da haklarının talebi dolaylı yollarla da olsa yetki makamı sizlersiniz”diyerek sözlerini bitirdi.

(Eyüp Flaş Haber Alaettin Arslan)

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN SEÇİMİ VE KAZANANI KİM OLACAK

    EYÜPSULTAN SEÇİMİ VE KAZANANI KİM OLACAK CHP Eyüpsultan’ı  göz, göre göre riske attı. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER