EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Musa KILIÇ; Göktürk Turgut Özal Ortaokulu ismini savundu 2 milyon tazmit davası açıldı

Musa KILIÇ; Göktürk Turgut Özal Ortaokulu ismini savundu 2 milyon tazmit davası açıldı

Musa KILIÇ; Göktürk Turgut Özal Ortaokulu ismini savundu 2 milyon tazmit davası açıldı

Please follow and like us:

Musa KILIÇ; Turgut Özal ismini savunduğu için 2. Milyon Tazminat davası açıldı

İşadamı Musa Kılıç; “8. Cumhur Başkanımız Rahmetli Turgut Özal’ın 15 Yıldır isminin var olduğu okuldan yok edilerek yerine Ferit Fehmi MERİÇTEN değil de Turgut Özal isminin tekrar okula verilmesi hususunda gereken haklı mücadeleyi her pahasına olursa olsun vereceğim”dedi.
Ferko Gurubuna tavsiyem odur ki, Turgut ÖZAL ismini bu okulda ilelebet yaşatılmasını ilke edinirler. Bu ilke çerçevesinde Turgut Özal ismini tekrar bu okulda yaşatmaları kendilerini halkın gözünde daha da yücelteceği aşikardır”

Devlet büyüklerine saygısı ve sevgisiyle bilinen işadamı Musa KILIÇ; 15 yıllık devlet okulundan Rahmetli Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın isminin silinmesine karşı sesini duyurmak için afişler asıp kamu oyununa duyurmak istedi. Sokak ve caddelere asılan afişleri görüntüleyip duyarlı işadamı Musa Kılıç’ın da görüşlerini alarak Gazetemizde haber yapmıştık.
TURGUT ÖZAL ORTAOKULU, FERİT MERİÇTEN SPOR SALONU.
Musa KILIÇ; “Bizler kimsenin okul yapmasına karşı değiliz, Bilakis Hayır için okul ve camii gibi değerlerimizi yaptıranlardan Allah razı olsun, fakat Devletimize ve milletimize büyük hizmetlerde bulunmuş Devlet büyüklerimizin ismini taşıyan okulumuzdan Rahmetli Cumhur Başkanımız Turgut ÖZAL isminin silinerek Ferit Meriçten yazılmasına üzülüyoruz. Yeni yapılacak okulun zemin katı tamamen spor salonu. Üst katları da okul olduğuna göre, Okulun adı yine Turgut Özal Ortaokulu olarak kalması, spor salonu ise “Ferit Meriçten Spor Salonu” olabilir. Ve bundan hiç kimse de rahatsız olmayacağı gibi herkesin gölünü kazanır”dedi.
Mevcut okulun yıkılması yerine başka arsa yok muydu;
Göktürk’te mevcut imar planında ayrılmış olan arsalar üzerinde yapılması gereken okulun yıkılarak yeniden yapılmasını gerektiren sebep neydi?
Halbuki mevcut okul arsaları üzerine Ferit Meriçten adıyla yeniden bir okul yaptırılacağı gibi, yeni imar planı ile geliştirilmekte olan 2/b kapsamındaki taşınmazlar üzerinde okul yapılabilirdi ve hiç bir soruna tabii olmadan istediği okulu yapabileceği gibi isim içinde hiç kimsenin tepkisini almayacağı aşikardı.
Hal böyle iken halkın haklı tepkisi üzerine Musa Kılıç komu oyunun bilgilendirilmesi amacıyla başlatıttığı afişli eyleme karşı, Ferit Meriçten adına Avukatlık Bürosu tarafından Musa Kılıç’a 2 milyon Tl tazminat talepli dava açıldı.
AÇILAN DAVANIN ÖZETİ;
“Davalının bu eylemlerin Borçlar Kanunu kapsamında manevi hakaret teşkil ettiği açıktır.Müvekkillerimin acısını hafifletmese de davalının tazminata mahkum edilmesi müvekkilimim adalet duygusunu tatmin edecek ve bir nebze olsun üzüntüsü azalacaktır. Bu sebeple davalının bu haksız eylemlerinden dolayı müvekkilimin Ferit Fehmi MERİÇTEN için 1.000,000 TL , müvekkilim FERKO İNŞAAT TURİZM TEKS. SAN.TİC.A.Ş, için 1.000.000 TL olmak üzere toplam 2.000.000 TL manevi tazminata mahkum edilmesi için iş bu dava açılmıştır”
Açılışını Semra ÖZAL;
Eyüp’e bağlı Göktürk Mahallesinde 15 yıl önce yapılan ve açılışını devlet erkanı ve Rahmetli Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal tarafından yapılan Turgut Özal İlköğretim Ortaokulu, isminin yanı sıra Rahmetli Özal’ın bir dizi özel hatıralarınıda okul bünyesinde barındırıyordu. Okulda ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 8, Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın özel değerleri olan Kur’anı kerim,gözlük,tespih ve kalemi Semra Özal tarafıdan okula bağışlanarak özel bir camekanda okulun köşesinde sergileniyordu.
Şimdi herkes merak ediyor.
Devlete ve millete hizmet etmiş, özellikle devlet büyüğümüz olan Rahmetli Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın isminin yaşaması açısından okulun asıl adı korunacak mı?.
(Eyüp Flaş Haber)

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER