EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / ‘Millet ittifakını sokak ittifakına çevireceğiz’

‘Millet ittifakını sokak ittifakına çevireceğiz’

Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan, Dr. Ali Şeker, Özgür Karabat, İlçe Başkanı Ali Gökmen, belediye başkanı aday adayları, meclis üyesi adayları, partililer, muhtarlar, mahalle temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

AKP’nin halkın parti ayrımı gözetmeden birlik ve beraberlik içerisinde olmasından çok korktuğunu belirten tecrübeli belediyeci Tuncer Marangoz, şu görüşleri dile getirdi:

“Kadın-erkek, yaşlı-genç hep birlikte başaracağız. Ama önce başaracağımıza inanacağız. Sonra birbirimize kenetleneceğiz, destek olacağız. Her mahalleye, her sokağa, her eve gireceğiz. Bu birliği önce Cumhuriyet Halk Partisi içinde sağlayacağız. Sonra sokakta diğer partilerden vatandaşlarımızla bütünleşeceğiz. Millet ittifakını Sokak İttifakına çevireceğiz. AKP’nin bugün en çok korktuğu şey bizim yan yana gelmemiz, birlik olmamızdır. Güzel ülkemizde korku imparatorluğu yaratanlar en çok da bundan korkuyorlar. Artık yalnız değiliz. Bir ağaç gibi tek ve hür olacağız. Ama bir orman gibi de kardeş olacağız, birlik olacağız. Ve hep beraber başaracağız.”

“ADAY OLMAK DEĞİL, BİRLİKTE OLMAK DAHA ÖNEMLİ”

Tanıtım toplantısında, aday olup olmamanın çok önemli olmadığını, önemli olanın iktidarın alınması olduğunu kaydeden tecrübeli belediyeci Tuncer Marangoz, şu görüşleri savundu:
“Birlikte adaylık sürecini paylaştığım tüm arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Bu süreçte aday oluruz ya da olmayız. Çok önemli değil. Ama bu kardeşliğin, arkadaşlığın, yoldaşlığın, bu sıcak ve samimi havanın devam edeceğinden hiç kuşkum yoktur. Esenyurt’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikmek için hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız…

ESENYURT’U ALAMAZSAK BU BİZİM AYIBIMIZ OLUR”

Neden kazanacağız? Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz güçlüyüz. Çünkü biz halkız. Çünkü biz Türkiye’yi, Cumhuriyeti ve demokrasiyi çok seviyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, en ümitsiz bir zamanda, ülke fakr-u zaruret içerisindeyken pırıl pırıl bir ülke kurmayı nasıl başardılarsa biz de başaracağız. Esenyurt’ta bu seçimi alamazsak bu bizim ayıbımız olur. Esenyurt’ta belediyeyi haramilerden mutlaka alacağız.”

Görev sürem boyunca dünyanın birçok gelişmiş kentindeki yerel yönetim uygulamalarını yakından incelediğini hatırlatan Tuncer Marangoz projelerinin temel ilkelerini şöyle anlattı:
“Belediyenin her kademesinde çalıştım. Dolayısıyla belediyeciliğin, yerel yönetimin ne demek olduğunu çok yakından biliyorum. Şimdi bu tecrübe deneyimimi Esenyurt için, Esenyurt halkı için kullanmak istiyorum. Esenyurt’u çok iyi tanıyorum. Sorunlarını çok yakından biliyorum. Her gün bu sorunları yaşıyoruz, görüyoruz.

“HALKIN ENFLASYONUNU DÜŞÜRECEĞİZ…”

Halkımızın en önemli sorunu geçim sorunudur. Enflasyonun yüzde 50’lerin üzerine çıktığı bu ortamda, vatandaşımız evine aldığı ekmeğin sayısını bile azalttı. Yerel yönetimlerde öncelikli hedefimiz vatandaşımızı hayat pahalılığının etkilerinden kurtaracak projeler olacak.
Projelerimiz istihdam odaklı olacak. Yani işsizlerimize iş olanağı yaratan projeleri uygulamaya koyacağız.

“MÜTEAHHİTLERİN DEĞİL, HALKIN YARARINA”

Esenyurt, çevre ve şehircilik alanında AKP’nin çiftliği haline getirilmiştir. Rant alanları yaratarak iktidar yanlısı müteahhitlere çok büyük paralar kazandırılmıştır. İşte biz bu imar rantına son vereceğiz. Yaratılan değerleri halka dönük projelere yönlendireceğiz.

“GÖÇÜN OLUMSUZ SONUÇLARINI ÇÖZECEĞİZ…”

İlçemiz en çok göç alan bölgelerden biri. Biz Esenyurt’un yoksul halkı olarak gelenleri bağrımıza bastık ama sorunlarımız daha da derinleşti. Göçle ortaya çıkan sorunların çözümü için projeler geliştirdik. Merkezi otoritenin yapamadığını biz Esenyurt’ta başaracağız.

Göçle birlikte asayiş ve güvenlikle ilgili sorunlarda da artış gösterdi. Hırsızlık, gasp, şiddet, uyuşturucu kullanımında büyük artış oldu. Bu sorunların üstesinden gelmek için yerel yönetimlerin yetki alanlarını zorlayan çeşitli projeleri hayata geçireceğiz.

“ÇOCUKLARIMIZA SICAK BİR YUVA BOYNUMUZUN BORCU”

Çocuklarımız her zaman bizim önceliğimiz olacak. Esenyurt’ta bütün çocuklar sıcak bir yatakta yatacak. Hiçbir çocuk akşam yatağına aç girmeyecek. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Sokakta yaşayan çocuklarımıza sıcak bir yuva kazandırmak da bizim boynumuzun borcudur.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI ETKİN MÜCADELE…”

İlçemizde son zamanlarda gördüğümüz en önemli sorunlardan biri de kadınlara yönelik şiddet olaylarıdır. Kadınlarımız sokakta, işte, evde, kafede her yerde şiddete ve tacize maruz kalmaktadır. Kadınlarımıza yönelik şiddetin sona erdirilmesi amacıyla, şiddet gören ya da görme ihtimali olan kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Belediyemiz bütün kadınlarımızın bu anlamda güvencesi olacak.

 

“AYRIMCI VE KİRLİ SİYASET ANLAYIŞINA SON”

AKP iktidarının gerici, ayrımcı, ötekileştirici ve kirli siyaset dili ülkemizde olduğu gibi Esenyurt’ta da toplumsal gerilimi artırmıştır. Bu dile son vereceğiz. Toplumsal gerilimi azaltacak, toplum psikolojisini onaran, iyileştiren bir anlayışla çalışacağız, projeler geliştireceğiz.

Biz, dini, mezhebi, etnik kimliği, cins tercihi ne olursa olsun herkesin belediyesi anlayışıyla hizmet vereceğiz. Barışın, eşitliğin ve özgürlüğün dilini kullanacağız.
Esenyurt, kültür ve sanat alanında İstanbul’un en çorak ilçesi haline getirildi. Topyekün bir atağa geçerek Esenyurt’u kültür ve sanat alanında önemli bir kent haline getirmek ilkesiyle çalışacağız.

“ÇOCUKLARIMIZ SESLERİNİ ESENYURT’TAN YÜSELTECEK”

Biz Esenyurtluyuz ama adına Dünya denilen bu gezegenin de bir parçasıyız. Dolayısıyla ülkemize olduğu gibi Dünyaya karşı da sorumluluklarımız var. Gezegenimiz bugün iklim değişikliği sorunuyla karşı karşıya iken bizim buna sessiz kalmamız düşünülemez.

Çocuklarımıza yaşanılır bir dünya bırakacaksak bu sorunun çözümü için de çalışmalıyız. Belediyemiz her hizmetinde iklim değişikliği, ekolojik denge ve çevreyi gözeten bir anlayışla hizmet verecek.

Çocuklarımızı bu duyarlıkla yetiştireceğiz. Çünkü bugün iklim değişikliğine karşı mücadelenin önderliğini çocuklar yapıyor. Bizim çocuklarımız da seslerini Esenyurt’tan yükseltecekler.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER