EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / KUDÜS SADECE YAHUDİLERİN DEĞİLDİR

KUDÜS SADECE YAHUDİLERİN DEĞİLDİR

 

Kudüs’ü sadece Yahudiler’e ait gören zihniyet  inkarcıdır. Bu topraklarda diğer inaçları yok saymaktadır.

PSAKD Eyüp Şubesi, Amasya Dernekleri Federasyonu, ÇEDF Alibeyköy Dersimliler Derneği, CHP,HDP,EMEP, Karadolap Spor Kulübü. Birlikte yaptıkları ortak basın açıklamasında ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etmesini sert dille kınadiler.

Basın açıklaması; Bulunduğumuz her alanda inancımızdan dolayı ayrımcılığa uğrayan, kimliği kabul etmeyen Biz Aleviler, Kürtler, muhalifler yani tüm ötekileştirilen, görülmeyen kesimler inkarcılığın, dayatmacı zihniyetin yok  sayılmanın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bugün inkarcı dayatmacı zihniyete sahip küresel güçler, Ortadoğu halklarına, inançlarına müdahale ediyorlar.

Bu küresel  güçler, İsrail’in işgal edip sonra da 1980’de başkenti olarak Kudüs’ü ilan ettiğini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin iki  devletli çözüm gereği bunun doğru olmadığını tüm ülkelerin bu karara karşı durduğunu İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilme gereğine dair kararlarını uluslararası toplumun bu konudaki duruşunu, hepsinden önemlisi İsrail ve Filistin Halklarının hukukunu birlikte yaşayabilme umutlarını yok sayarak adeta bomba etkisinde karar alarak Ortadoğu’nun yeni çatışmalara sahne olmasını sağladılar.

Kudüs sadece Yahudilere ait değildir. Kudüs dünyanın kadim kentlerinden biri olup 3 semevi din için de büyük önem arz etmektedir.

Yahudiler’in Hıristiyanlar’ın Müslümanlar’ın en önemli inanç merkezleri Kudüs topraklarıdır.     K             Kudüs’ü sadece Yahudiler’e ait gören zihniyet  inkarcıdır. Bu topraklarda diğer inaçları yok saymaktadır.

Aleviler ve Türkiye Halkları olarak yok saymacı, inkarcı zihniyetlere karşı hangi coğrafyada hangi dinde olursa olsun tavrımız nettir. İnaçların  hakların yok sayılması tarafımızca kabulü mümkün olmayan bir durumdur.

Bugüne kadar Filistin halkıyla yan yana gelmeyen Ortadoğu sorunlarının çözümüne kafa yormayan İsrail ile ticaret hacmini, siyasi ilişkilerini artırmanın çabası içinde bulunan iktidar “Kudüs kırmızı çizgimizdir”diyerek Filistin halkının yanındaymış gibi algı yaratmaya çalışmaktadır. İktidar Kudüs’ü başkent ilan eden ABD olmasına rağmen ABD’ye değil İsrail’e tavır almış görünmektedir.Oysa ki; 2005’te İsrail ziyaretinde “İsrail’in 3000 yıllık başkenti Kudüs’e hoş geldiniz” denildiğinde tepki vermeyen ,Mavi Marmara gemisi’nde  yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin tazminatlarıyla ilgili yapılan anlaşmanın  6. Maddesinde “Bu anlaşma Ankara ve Kudüs’te 28  Haziran 2016 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe,İbranice ve İngilizce dillerinde 2 nüsha olarak aktedilmiştir”denmek suretiyle İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü zaten zummen tanımış bulunmaktadır.İktidar bugünkü çıkışıyla Filistin ve mazlum Filistin halkının yanındaymış, davalarının savunucusuymuş rolüne bürünmektedir. Bizzat samimiyetten uzak olduğunu belirtmek isteriz.

Kudüs Filistin halkının yanında yer almış mücadelesini desteklemiş Türkiye Devrimcileri’nin DENİZ GEZMİŞ,lerin, YUSUF ASLANLAR’ın  ve de onların izinden giden bizlerin kırmızı çizgsidir.

 Devrimcilerin Kudüs  ile Filistin halkı ile ilgili düşüncesi bakış açısı asla değişmemiştir.

Bizler ABD’nin Kudüs’ü sadece kendi müttefiki olan Yahudiler’in tekeline alma girişimini ülkemizdeki inkarcı, asimilasyoncu politikalarla eşdeğer olarak görüyoruz. ABD Kudüs’ün gerçekliğine yaptığı saldırgan, saygısız, yok sayıcı tavrından bir an önce vazgeçmelidir.

PSAKD Eyüp Şubesi, Amasya Dernekleri Federasyonu, ÇEDF Alibeyköy Dersimliler Derneği, CHP,HDP,EMEP, Karadolap Spor Kulübü.

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER